Naturum Vindelfjällen

På naturum Vindelfjällen kan du lära dig mer om djur, växter och kulturhistoria i Vindelfjällens naturreservat. Naturum finns i Ammarnäs och i Hemavan.

Naturum flyttar ut!

För att minska risken för smittspridning kommer naturum Vindelfjällen att flytta ut all verksamhet sommaren 2020.

Naturum i Hemavan startar sin sommarverksamhet 22 juni.
Naturum i Ammarnäs startar sin sommarverksamhet 2 juli.

Det går alltid bra att kontakta naturum med frågor om vandringar, stugor och dagsturer i Vindelfjällen. Kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.

Naturum Ammarnäs

Naturum Vindelfjällen i Ammarnäs

Naturum Vindelfjällen i Ammarnäs har funnits sedan början av 1980-talet, men nuvarande utställning invigdes 2004. Ammarnäs är en bra startpunkt på Kungsleden mot Hemavan eller Adolfström.

Öppettider Ammarnäs

2 juli startar naturum i Ammarnäs sommarsäsongen 2020. Vi finns vid informationsbordet utanför naturum vid hotell Ammarnäsgården torsdag, fredag, lördag och söndag kl. 9-10 och 12-14.

Att bedriva all verksamhet utomhus är nytt för oss och läget kan förändras under sommaren. Vi provar oss fram. Information om naturums tider och aktiviteter uppdateras löpande här på hemsidan och på Vindelfjällens facebooksida.

Aktiviteter

OBS! Förhandsanmälan till alla aktiviteter senast kl. 12:00 dagen innan. Naturum Ammarnäs 0952-601 65 eller vid infobordet. Begränsat antal platser.

Barnaktivitet torsdag 16 juli kl. 13-14 - Skattjakt

Guidad vandring till Guoletsfallet och tallskogen fredag 17 juli kl. 10:00 (4-5 tim)

Hitta hit

Kör till Ammarnäs. I byn svänger du vänster och ser då omedelbart hotellet. Där ligger naturum. Besöksadress: Tjulträskvägen 1, Ammarnäs.

Följ Vindelfjällens naturreservat på Facebook för uppdateringar om naturum Ammarnäslänk till annan webbplats

Naturum Hemavan

Naturum i Hemavan

I Hemavan ligger naturum i anslutning till Kungsledens södra entré med ingång mot Vindelfjällen. Här finns information om områdets sevärdheter och om fjällområdet. I närheten av naturum hittar du även Fjällbotaniska trädgårdenlänk till annan webbplats.

Öppettider Hemavan

22 juli startar naturum i Hemavan sommarsäsongen 2020.

Inledningsvis har vi ett informationsbord i Fjällbotaniska Trädgården som ligger i anslutning till naturum, Det kommer vara bemanning i trädgården måndag-söndag kl 9-18, under perioden 22 juli - 31/8.

Att bedriva all verksamhet utomhus är nytt för oss och läget kan förändras under sommaren. Vi provar oss fram. Information om naturums aktiviteter uppdateras löpande här på hemsidan och på Vindelfjällens facebooksida.

Hitta hit

Hemavans Naturum ligger i Fjällparken, byggnaden med den gyllene kupolen intill högfjällshotellet. Från väg E12 svänger du av mot högfjällshotellet, när du befinner dig mellan Fjällcenter och Hemavans Wärdshus. Besöksadress: Fjällparken, Hemavan.

Följ oss Vindelfjällens naturreservat på Facebook för uppdateringar om naturum Hemavanlänk till annan webbplats

Kontakt

Naturum Ammarnäs

Telefon 0952-601 65

Naturum Hemavan

Telefon 0954-380 23