Naturum Vindelfjällen

Naturum fungerar som en samlingsplats kring fantastisk natur. Här får du chansen att veta mer om djur, växter och kulturhistoria i det område du befinner dig i. I Vindelfjällens naturreservat finns det två stycken naturum. Ett i Ammarnäs och ett i Hemavan.

I våra naturum kan du läsa, lyssna, lukta och känna dig fram till Vindelfjällens natur och kultur. Länsstyrelsens personal tipsar gärna om vandringsleder, turer och intressanta besöksmål i Vindelfjällen.

Naturum Vindelfjällen i Ammarnäs

Naturum Vindelfjällen i Ammarnäs har funnits sedan början av 1980-talet, men nuvarande utställning invigdes 2004. Ammarnäs är en bra startpunkt på Kungsleden mot Hemavan eller Adolfström.

Naturum Ammarnäs

Öppettider Ammarnäs

Naturum Vindelfjällen i Ammarnäs är stängt för säsongen. Det går fortfarande bra att kontakta naturum med frågor om vandringar och dagsturer i Vindelfjällen.

Öppnar åter i februari 2020.

Aktiviteter

Det går alltid bra att kontakta naturum om guidning i utställningen efter överenskommelse.

Följ Vindelfjällens naturreservat på Facebook för uppdateringar om naturum Ammarnäslänk till annan webbplats

Hitta hit

Kör till Ammarnäs. I byn svänger du vänster och ser då omedelbart hotellet. Där ligger naturum. Besöksadress: Tjulträskvägen 1, Ammarnäs.

Naturum i Hemavan

I Hemavan ligger naturum i anslutning till Kungsledens södra entré med ingång mot Vindelfjällen. Här finns information om områdets sevärdheter och om fjällområdet. I närheten av naturum hittar du även Fjällbotaniska trädgårdenlänk till annan webbplats.

Naturum Hemavan

Öppettider Hemavan

Naturum Vindelfjällen i Hemavan är stängt för säsongen. Det går fortfarande bra att kontakta naturum med frågor om vandringar och dagsturer i Vindelfjällen.

Öppnar åter vecka 7.

Hitta hit

Hemavans Naturum ligger i Fjällparken, byggnaden med den gyllene kupolen intill högfjällshotellet. Från väg E12 svänger du av mot högfjällshotellet, när du befinner dig mellan Fjällcenter och Hemavans Wärdshus. Besöksadress: Fjällparken, Hemavan.

Följ oss Vindelfjällens naturreservat på Facebook för uppdateringar om naturum Hemavanlänk till annan webbplats

Kontakt

Naturum Ammarnäs

Telefon 0952-601 65

Naturum Hemavan

Telefon 0954-380 23