Länsstyrelsen Jämtland – Jämtland

Foto: FDVOLGA/Mostphotos

Om coronaviruset

Råd och information om covid-19 i Jämtlands län och Länsstyrelsens uppdrag och stöd kopplat till pandemin. Följ pilen nedan för att hitta länkar till ansvariga myndigheter, information på andra språk och stöd till företagare.

KALENDER

 • 26 27 okt 2021 Klocka som ikon 09.30 - 14.00
  Samling vid lägerelden - två dagar workshop för natur- och kulturguider Den 26-27 oktober genomför vi en två dagar workshop för natur- och kulturguider i Lofsdalen

  Anmälningsdatum är passerat

 • 26 okt 2021 Klocka som ikon 11.30 - 12.30
  Välkommen till Myndighetsspaning Myndighetsnätverket i Jämtlands län bjuder in er till Myndighetsspaning under ledning av Mittuniversitetet och Arbetsförmedlingen. Ämnet denna gång är Vad vill framtidens arbetskraft ha?

  Anmäl dig här – senast 25 oktober

 • 27 okt 2021 Klocka som ikon 10.30 - 14.30
  Gårdsträff hos Nygårdens Limousiner i Hara Du som är lantbrukare är välkommen till gårdsträff med fodertema hos Annika Tillman och Urban Persson, som utsetts till årets nötköttsbönder i länet.

  Anmäl dig här – senast 25 oktober

 • 11 nov 2021 Klocka som ikon 13.00 - 14.00
  Information och rådgivning om Klimatklivet Har du en idé om en fysisk investering för att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan du söka pengar från Klimatklivet. Vi erbjuder nu information och rådgivning för just dig.

  Anmäl dig här – senast 9 november

Man installing alternative energy photovoltaic solar panels on roof

Om oss

Mer stöd att söka för företagare

Den 1 oktober öppnade ansökan för stöden till enskilda företagare och handelsbolag som har drabbats ekonomiskt av coronapandemin. Sök senast 30 november 2021.

Illustration av en vit bil med gröna träd runt.

Miljö och vatten

Sök pengar genom Klimatklivet

Stöd från Klimatklivet kan sökas av företag, regioner, kommuner, föreningar, stiftelser med flera. Ansök hos Naturvårdsverket senast den 18 november.

Ledsen tonåring som sitter på ett golv.

Om oss

Våldsförebyggande arbete i skolan

Ett idéforum den 23 november med fokus på kartläggning av ungas syn på våld. Främst tänkt för personal, chefer och beslutsfattare inom barn och utbildning.

Coronaviruset

Samhälle

Om covid-19

Här hittar du samlad information om länsstyrelsens arbete med anledning av den pågående coronapandemin. Följ myndigheternas råd. Skydda dig och andra från smittspridning. Tillsammans hjälps vi åt.

Ripjägare på fjället
Ripjägare. Foto: Mostphotos.com

Djur

Jakt i fjällen

Är du jägare i norra Sverige? Hos Länsstyrelsen kan du köpa jakttillstånd för småvilt och i viss mån ansöka om jakt på älg i Norrbotten, Västerbotten och på renbetesfjällen i Jämtlands län.

bild på blomsterlupiner vid vägkant

Djur

Problematiska växter och djur

Det finns växter och djur, som kommit till Sverige, som breder ut sig. De tränger undan vår egen flora och fauna. De kallas invasiva främmande arter. Läs mer om vilka de är.

NYHETER

 • 2021-10-20

  Marita invigde Nord-Locks storsatsning i Mattmar

  - Jag är jättestolt att få vara med här i dag på denna invigning när ni slår upp portarna till era nya lokaler. Det sa landshövding Marita Ljung när Nord-Locks storsatsning i Mattmar invigdes.
 • 2021-10-19

  I dag invigdes Saerimner

  I dag invigningstalade Marita när Saerimner och SM i mathantverk startade.
 • 2021-10-14

  Nu är det ett rekordstort intresse att starta eller överta ett jordbruk

  Årets beslutsomgång för startstöd visar att det finns ett stort intresse i länet att starta nya jordbruk eller att genomfö...
 • 2021-10-14

  Marita deltog på historiskt möte med landshövdingarna från norr

  Landshövdingarna i de fyra norrlänen vill ta ett gemensamt krafttag för en grön, hållbar omställning i norra Sverige. I e...