Nya pandemirestriktioner från och med 1 december

Den 1 december inför regeringen vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare. Syftet är att minska risken för en ökad smittspridning.

KALENDER

Man installing alternative energy photovoltaic solar panels on roof

Om oss

Mer stöd att söka för företagare

Den 1 oktober öppnade ansökan för stöden till enskilda företagare och handelsbolag som har drabbats ekonomiskt av coronapandemin. Sök senast 30 november 2021.

Foto: Mostphotos

Vädervarningar från SMHI

SMHI:s system för vädervarningar baseras på vilka konsekvenser de kan få. Klicka vidare till SMHI:s webbplats för att se om någon varning har utfärdats för Härjedalen eller Jämtland just nu.

Ledsen tonåring som sitter på ett golv.

Våldsförebyggande arbete i skolan

Ett idéforum den 23 november med fokus på kartläggning av ungas syn på våld. Främst tänkt för personal, chefer och beslutsfattare inom barn och utbildning.

Coronaviruset

Samhälle

Om covid-19

Här hittar du samlad information om länsstyrelsens arbete med anledning av den pågående coronapandemin. Följ myndigheternas råd. Skydda dig och andra från smittspridning. Tillsammans hjälps vi åt.

Ripjägare på fjället
Ripjägare. Foto: Mostphotos.com

Djur

Jakt i fjällen

Är du jägare i norra Sverige? Hos Länsstyrelsen kan du köpa jakttillstånd för småvilt och i viss mån ansöka om jakt på älg i Norrbotten, Västerbotten och på renbetesfjällen i Jämtlands län.

bild på blomsterlupiner vid vägkant

Samhälle

Så får du köra i terrängen

Normalt får du inte köra med motorfordon i terrängen. Det skulle störa djur och slita på naturen för mycket. Men det finns undantag. Här kan du läsa om vad som gäller.

NYHETER

  • 2021-12-01

    Ny ansökningsomgång för stöd till näringsidkare

    Regeringen har beslutat om en ny ansökningsomgång för omsättningsstöd för enskilda näringsidkare. Den nya ansökningsomgången vänder sig endast till personer som har varit sjukskrivna eller föräldralediga och tillämpar en alternativ referensperiod för en tidigare sökomgång.