Länsstyrelsen Jönköping – Jönköping

Vaccinationsbevis

Regeringen har beslutat att införa vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare. Syftet är att minska risken för en ökad smittspridning. Detta börjar att gälla den 1 december 2021.

KALENDER

 • 01 15 dec 2021 Klocka som ikon För tider, se program
  Webbinarium - barn och unga på nätet Är du vårdnadshavare, bonusförälder, yrkesverksam eller annan viktig vuxen som möter barn och unga? Vill du lära dig mer kring hur barn och unga har det på nätet?

  Ingen anmälan krävs

 • 08 dec 2021 Klocka som ikon 10.00 - 11.00
  INSTÄLLT - I en föränderling värld - utvärdering integrationsstrategin 2015-2020 Med anledning av att rapporten om utvärderingen av Integrationsstrategin för Jönköpings län 2015–2020 nu är klar, bjuder Länsstyrelsen in till webbinarium där Linda Wetter presenterar resultatet av ut...

  Anmäl dig här – senast 7 december

 • 14 dec 2021 Klocka som ikon 18.00 - 20.00
  Nya regler i ekologisk produktion 2022 ändras några regler för dig som är ekologisk producent. På denna kurs får du veta vilka.

  Anmäl dig här – senast 12 december

 • 15 dec 2021 Klocka som ikon Heldag
  Hearing civila samhället - social hållbarhet Vill du och din organisation arbeta för att stärka den sociala hållbarheten i länet? Då är du varmt välkommen till hearing med civila samhället den 15 december!

  Anmäl dig här – senast 9 december

Om oss

Webbinarium - barn och unga på nätet

Länsstyrelsen erbjuder en föreläsning med Maria Dufva kring grooming, brott på nätet samt hur vuxna kan prata med barn om risker på nätet. Föreläsningen riktar sig till all som möter barn och unga.

Besöksmål

Alversjöskogen ett nytt naturreservat

Länsstyrelsen har beslutat om ett nytt naturreservat i Eksjö kommun. Syftet är bland annat att bevara ett stort sammanhängande och varierat barrskogsområde.

Miljö och vatten

Klimat och energi

FN:s senaste klimatrapport belyser stora utmaningar kring den globala uppvärmningen. Energi- och klimatfrågor är några av Länsstyrelsens viktiga uppgifter.

Om oss

Samla på platser

Vill du få nya tips på intressanta natur- och kulturområden i din närhet? Här kan du hitta en karta och krysslista över intressanta natur- och kulturområden i din närhet.

Samhälle

Långa handläggningstider inom arkeologin

På grund av en ansträngd arbetssituation är det för tillfället lång handläggningstid för arkeologiska frågor. På den här sidan finns mer information och kontaktväg.

Om oss

Två åtgärdsprogram för klimatet

Länsstyrelsen i Jönköpings län har fastställt två nya åtgärdsprogram inom klimatområdet. Ett för Minskad Klimatpåverkan och ett för Anpassning till ett förändrat klimat.

NYHETER

 • 2021-12-01

  Ny ansökningsomgång för stöd till näringsidkare

  Regeringen har beslutat om en ny ansökningsomgång för omsättningsstöd för enskilda näringsidkare. Den nya ansökningsomgång...
 • 2021-12-01

  Smittskyddsåtgärder återinförs och Länsstyrelsen kontrollerar efterlevnaden

  Från och med idag, den 1 december, ska den som anordnar en allmän sammankomst eller offentlig tillställning säkerställa at...
 • 2021-11-26

  Nya krav på smittskyddsåtgärder från och med 1 december

  Från och med den 1 december kan vaccinationsbevis användas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med f...