Länsstyrelsen Jönköping – Jönköping

Höstlöv på ett träd.

Hitta ut i naturen

Runt omkring Jönköpings län finns naturreservat, vandringsleder och andra naturnära platser att upptäcka.

KALENDER

 • 23 sep 2023 Klocka som ikon 10.00 - 15.30
  Smålands bästa pizzabagare och ekomarknad på samma gång! Den 23 september låter vi ett gäng tävlingssugna pizzabagare göra upp om titeln som Smålands bästa pizzabagare! Samtidigt pågår ekomarknad, med massor av ekologiska godsaker.

  Ingen anmälan krävs

 • 26 sep 2023 Klocka som ikon 17.30 - 20.30
  Diken i åkerlandskapet - Fältvandring Tenhult På denna fältvandring tittar vi på hur diken runt åkrarna ser ut i verkligheten och får användbara tips på hur vi ska sköta dem på bästa sätt!

  Anmäl dig här – senast 25 september

 • 27 31 sep 2023 okt 2023 Klocka som ikon Heldag
  Utbildning - sexuell exploatering prostitution & människohandel Under våren 2023 och hösten 2024 kommer Jönköpings läns socialtjänster erbjudas kompetenshöjande insatser inom ämnet sexuell exploatering, prostitution och människohandel. Insatsen är en del av kommun...

  Ingen anmälan krävs

 • 27 sep 2023 Klocka som ikon 17.30 - 20.30
  Diken i åkerlandskapet - Fältvandring På denna fältvandring tittar vi på hur diken runt åkrarna ser ut i verkligheten och får användbara tips på hur vi ska sköta dem på bästa sätt!

  Anmäl dig här – senast 26 september

Vildsvin tittar mot kameran med snö och skog i bakgrunden.

Djur

Afrikansk svinpest

Nu är det viktigt att motverka spridningen av afrikansk svinpest. Här finns information om hur vi kan förebygga att smittan kommer till vårt län.

Djur

Råd om vilda djur

Vad ska jag göra om jag hittat ett skadat djur i naturen? Eller om en grävling flyttat in under huset? Här får du svar på vanliga frågor och svar om vilda djur.

Foto: Camilla Zilo, åker, skörd, jordbruk

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

NYHETER

 • Sjukhuskorridor där sjuksköterska puttar på en tom rullstol.
  2023-09-20

  Ny rapport jämför arbetsvillkoren mellan kvinno- och mansdominerade yrken

  Rapporten visar att sjukfrånvaron är högre, deltid är vanligare och att arbete på kvällar och helger är vanligare i de kvinnodominerande yrkesgrupperna. De ojämställda arbetsvillkoren är viktiga faktorer bakom kvinnors sämre ekonomi och hälsa, och arbetet med dessa behöver prioriteras.
 • 2023-09-15

  Delta i matfesten: Pizza-mästerskap och ekologisk marknad i Jönköping

  Lördagen den 23 september koras Smålands bästa pizzabagare i residentets trädgård i Jönköping. På samma plats pågår markna...
 • 2023-09-06

  Invigning av länets andra publika snabbladdare för tunga fordon

  Under tisdagen invigdes den andra snabbladdaren i länet för tunga fordon, i Gamlarps logistikområde i Nässjö kommun. Etabl...
 • 2023-08-24

  Stöd till kommuner som får ökat ansvar för brottsförebyggande arbete

  Nu får Sveriges kommuner ökat ansvar för det brottsförebyggande arbetet. Från 1 juli finns en ny lag som tydliggör och reg...

Landshövding

Helena Jonsson

Besöksadress

Hamngatan 4, Jönköping

Postadress

551 86 Jönköping

Organisationsnummer

202100-2288

Följ oss