Länsstyrelsen Jönköping – Jönköping

KALENDER

 • 24 sep 2021 Klocka som ikon 08.45 - 14.15
  En aktuell översiktsplan Välkommen till höstens konferens om aktuella översiktplaner.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 29 sep 2021 Klocka som ikon 08.30 - 16.00
  Freda - grundutbildning Detta är en grundläggande utbildning i instrumentet FREDA - farlighetsbedömning. Efter utbildningen kommer du veta mer om instrumentet och hur du använder det på bästa sätt i ditt arbete.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 30 sep 2021 Klocka som ikon 08.30 - 16.00
  Freda - fördjupningsutbildning Det här är en fördjupande utbildning kring instrumentet FREDA- farlighetsbedömning. Efter utbildningen kommer du veta mer om hur du använder instrumentet på bästa sätt i ditt arbete.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 okt 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Hur förbättrar vi kvaliteten i mottagandet av ensamkommande/nyanlända barn och u... Välkommen till en fortsättning på vår spännande digitala seminarieserie! Nu fortsätter seminarieserien från förra hösten.

  Anmäl dig här – senast 29 september

Natur och landsbygd

Invasiva främmande arter

Invasiva främmande arter räknas som ett av de absolut största hoten mot biologisk mångfald. De kan också orsaka stora negativa effekter på jord- och skogsbruk samt människors och djurs hälsa.

Om oss

Stoppa afrikansk svinpest

Afrikansk svinpest är en smittsam och dödlig virussjukdom som drabbar tamgrisar och vildsvin. Genom att kasta ditt matavfall i soptunnor som vildsvin inte kommer åt är du med och stoppar smittan.

Miljö och vatten

Klimat och energi

FN:s senaste klimatrapport belyser stora utmaningar kring den globala uppvärmningen. Energi- och klimatfrågor är några av Länsstyrelsens viktiga uppgifter.

Om oss

Samla på platser

Vill du få nya tips på intressanta natur- och kulturområden i din närhet? Här kan du hitta en karta och krysslista över intressanta natur- och kulturområden i din närhet.

En låda med förnödenheter som behövs vid en kris.

Samhälle

Eget ansvar vid kris

Vid en större samhällsstörning behöver alla hjälpas åt. Vad har myndigheterna för ansvar och vad är ditt egna ansvar vid en kris?

Man och kvinna vid en lapptopp

Om oss

Jobba hos oss

Är du intresserad av samhällsfrågor och vill vara med och bidra till ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart samhälle?

NYHETER

 • 2021-09-23

  Covid-19-lagen och serveringslagen förlängs

  Den 22 september 2021, har riksdagen beslutat att förlänga lagen om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19 (covid-19-lagen) och lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen till den sista januari 2022. Detta för att ha en fortsatt beredskap för att kunna sätta in träffsäkra åtgärder för att bekämpa covid-19 om smittläget förändras eller försämras.
 • 2021-09-10

  Nytt fynd av den invasiva främmande vattenväxten smal vattenpest

  Under sommaren upptäcktes misstänkt smal vattenpest i sjön Noen. Efter ett kontrollbesök den 8 september 2021 kan Länsstyr...
 • 2021-09-09

  Arkitekturpärlan Kristallen återinvigs

  Nu återinvigs växthuset Kristallen i Bruzaholm. Kristallen har under de senaste fem åren genomgått en total restaurering o...
 • 2021-09-01

  Jönköpings län presenterade elektrifieringslöfte för infrastrukturminister Tomas Eneroth

  Nu ska arbetet skyndas på med elektrifieringen av regionala godstransporter. Under onsdagen 1 september presenterade Jönkö...