Länsstyrelsen Jönköping – Jönköping

Vinnare av Klimatpriset 2021

Haboföretaget Fagerhults Belysning är årets vinnare av Klimatpriset. Genom sin unika lansering av en belysningsarmatur av papp har företaget visat att innovation och nytänkande går hand i hand med ett framgångsrikt klimatarbete. Priset är ett sätt att belöna konkreta insatser som bidrar till länets vision Klimatsmart plusenergilän.

KALENDER

Natur och landsbygd

Invasiva främmande arter

Invasiva främmande arter räknas som ett av de absolut största hoten mot biologisk mångfald. De kan också orsaka stora negativa effekter på jord- och skogsbruk samt människors och djurs hälsa.

Djur

Allt om älgjakten 2021

På fredag 8 oktober startar årets älgjakt här hittar du allt om vad som gäller för årets älgjakt.

Miljö och vatten

Klimat och energi

FN:s senaste klimatrapport belyser stora utmaningar kring den globala uppvärmningen. Energi- och klimatfrågor är några av Länsstyrelsens viktiga uppgifter.

Om oss

Samla på platser

Vill du få nya tips på intressanta natur- och kulturområden i din närhet? Här kan du hitta en karta och krysslista över intressanta natur- och kulturområden i din närhet.

Samhälle

Långa handläggningstider inom arkeologin

På grund av en ansträngd arbetssituation är det för tillfället lång handläggningstid för arkeologiska frågor. På den här sidan finns mer information och kontaktväg.

Om oss

Två åtgärdsprogram för klimatet

Länsstyrelsen i Jönköpings län har fastställt två nya åtgärdsprogram inom klimatområdet. Ett för Minskad Klimatpåverkan och ett för Anpassning till ett förändrat klimat.

NYHETER

 • 2021-10-22

  Fagerhults belysning vann Klimatpriset

  Haboföretaget Fagerhults Belysning är årets vinnare av Klimatpriset. Priset är ett sätt att belöna konkreta insatser som bidrar till länets vision Klimatsmart plusenergilän.
 • 2021-10-18

  Nu börjar lekperioden för öringen och rödingen i länet.

  Under mitten på oktober till mitten på november kan du se rödingen och öringens lek. Det här är ett av de stora naturskåde...
 • 2021-10-18

  Länsstyrelsen startar kampanj mot sexköp

  Den 18 oktober är det Europarådets dag mot anti-trafficking. För att uppmärksamma ämnet startar Länsstyrelsen en informati...
 • 2021-10-15

  Kungaparet uppmärksammade länets insatser under pandemin

  Vårdpersonal, studenter, företagare samt representanter från förenings- och kulturliv, flera kommuner, Regionen och Länsst...