Aktuella varningsmeddelanden i Jönköpings länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Jönköping – Jönköping

Om Rysslands invasion av Ukraina

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro inför det osäkra omvärldsläget. Här finner du länkar till relevant information.

KALENDER

 • 18 01 aug 2022 sep 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Resurseffektivisering på gården - inriktning mot nötproduktion Vid dessa två träffar kommer vi att diskutera hur man på bästa sätt kan hantera sina resurser och minska svinnet i produktionen samt diskuterar olika förbättringsmöjligheter utifrån gårdens resultat.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 23 aug 2022 Klocka som ikon 13.30 - 14.30
  Hbtqi-personers utsatthet för våld Vill du få mer kunskap kring hbtqi-personers våldsutsatthet? Under QomUt-veckan i Jönköpings län kan du lyssna till hur RFSL Stödmottagning jobbar med frågan.

  Anmäl dig här – senast 22 augusti

 • 25 aug 2022 Klocka som ikon 13.30 - 15.00
  Hbtqi-flyktingars livsvillkor och förutsättningar i asylprocessen Hur kan vi förbättra förutsättningarna för hbtqi-personer på flykt? Under Jönköping Pride arrangerar Länsstyrelsen i Jönköpings län, Region Jönköpings län, Noaks Ark Småland Halland, Jönköpings kommun...

  Anmäl dig här – senast 25 augusti

 • 30 aug 2022 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Utbildning - bedömningsinstrumentet Patriark Länsstyrelsen erbjuder utbildning i Patriark. Ett tillfälle för dig som är yrkesverksam i Jönköpings län och arbetar med att utreda och bedöma hedersrelaterat våld och förtryck.

  Anmäl dig här – senast 19 augusti

En höna i en tatuerad kvinnas famn. 

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket

Producenter inom fjäderfä- och animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Djur

Varg i Jönköpings län

Varg väcker ofta många frågor. Här finns samlad information för dig som vill veta mer.

Låga flöden i Emån

Det råder vattenbrist i Emåns vattensystem. Därför är det viktigt att vara sparsam med vattnet. Här svarar vi på frågor för dig som har tomt eller verksamhet inom Emåns avrinningsområde.

Illustration med svensk flagga och röd husgavel mot blå himmel.

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

Köp inte smuggelhund

Vill du köpa hund? Då gäller det att vara uppmärksam eftersom det finns en risk att den hund du köper är en smuggelhund.

Bo och leva

Valet 2022

Söndagen den 11 september är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Länsstyrelsen är regional valmyndighet och ansvarar bland annat för den slutliga rösträkningen.

NYHETER

 • 2022-08-16

  Så påverkas tillgången till betaltjänster när Kassagirot försvinner

  Kassagirot är en betaltjänstlösning för kontanthantering av räkningsbetalningar, kontoinsättningar, kortuttag och dagskassa. Systemet används idag av cirka 150 ombud i Sverige. Den 1 september har ClearOn, företaget bakom Kassagirot, beslutat att avveckla tjänsten. Här berättar vi vad det innebär för tillgången till betaltjänster i Sverige.
 • 2022-08-15

  Nu öppnar ansökan om krisstöd till yrkesfisket

  Från och med idag kan du som är yrkesfiskare söka krisstöd hos Länsstyrelsen för ökade kostnader i samband med Rysslands i...
 • 2022-08-12

  Kustbevakningen övervakar torkan i Emån

  Länsstyrelserna i Jönköpings och Kalmar län följer vattensituationen i Emåns avrinningsområde noggrant. För att få en ännu...
 • 2022-08-09

  Nu öppnar ansökan om krisstöd för animalie- och växthussektorn

  Från och med idag, den 9 augusti, kan du som är producent inom animalie- och växthussektorn söka krisstöd för ökade kostna...