Länsstyrelsen Norrbotten – Norrbotten

Länsstyrelseveckan 2024

Under Länsstyrelseveckan 20-24 maj samlar vi en serie intressanta och aktuella möten, konferenser, utflykter och utställningar som lyfter arbetet med Norrbottens hållbara utveckling inom olika områden. Du kan mingla och nätverka bland våra montrar och utställningar i Mötesplatsen på Kulturens hus. Anmälan är öppen!

KALENDER

 • 18 apr 2024 Klocka som ikon 10.00 - 17.10
  Digital träff med kriskommunikationsnätverket Välkommen till vårens nätverksträff. Vi träffas digitalt och lyssnar till två digitala seminarier.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 18 apr 2024 Klocka som ikon 12.00 - 13.00
  Miljöpåverkan Fördjupa dig i miljöpåverkan och delta i lunchsamtal med experter inom området. Inför samtalen kan du ta del av filmer i ämnet och vår moderator guidar samtalet utifrån dina frågor.

  Ingen anmälan krävs

 • 19 apr 2024 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Norrbotten tillsammans mot brott Norrbottens län står inför en samhällsomvandling som kan komma att påverka stora delar av samhället. Länet ska vara attraktivt för oss som bor här och för de som vill flytta hit eller besöka Norrbotte...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 24 apr 2024 Klocka som ikon 12.10 - 12.55
  Dagens rätt: Ungas delaktighet och inflytande i kommuner och region Hur kan kommuner och regioner arbeta med att säkerställa barn och ungas delaktighet och inflytande i verksamheten? Här berättar Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, mer om rättighe...

  Anmäl dig här – senast 21 april

skidåkare

Besöksmål

Besöksmål

Vi har fler än 400 naturreservat i Norrbotten, många välbesökta. I flera av reservaten är stigar, parkeringar och rastplatser tillgängliga. Upptäck några av våra skyddsvärda områden.

unga som springer

Samhälle

Statsbidrag för integrationsinsatser

Nu kan du söka bidrag för att anordna en insats riktat till målgrupperna skyddsbehövande enligt massflyktsdirektivet, nyanlända eller ensamkommande barn.

personer på promenad

Om oss

Examensjobb och praktik

Studerar du eller är du nyutexaminerad? Hos oss finns många möjligheter för dig att utvecklas, lära känna vår arbetsplats och bidra till verksamheten med dina erfarenheter.

två människor kramas på Kebnekajse

Samhälle

Klimatanpassning i Norrbotten

Länsstyrelsen samordnar arbetet med klimatanpassning i länet. Underlag för kunskap och planering, analyser om hur länet påverkas av klimatförändringen och mycket annat hittar du här.

snöskotrar

Samhälle

Motortrafik i naturen

Det är förbjudet att köra motordrivet fordon på barmark i terräng, även om det är din egen mark. Det finns vissa generella undantag från förbudet och det är även möjligt att söka dispens.

jordbruksmaskiner som skördar. foto: Johnér

Natur och landsbygd

Sök jordbrukarstöd

Du som är lantbrukare kan ansöka om jordbrukarstöd för att sköta mark och djur senast 11 april. Har du frågor om stöden, vill veta hur ansökan går till eller är ny inom jordbruk, kontakta oss!

NYHETER

 • 2024-04-15

  Kungligt nationaldagsfirande i länet

  Den 6 juni besöker DD.MM. Konungen och Drottningen Norrbottens län för att tillsammans med landshövding Lotta Finstorp fira Sveriges nationaldag i Pajala.
 • 2024-04-05

  Länsstyrelserna i Västerbotten och Norrbotten i samarbete för en effektivare tillståndsprövning

  Regeringen gav vid årsskiftet Länsstyrelsen Västerbotten i uppdrag att bistå andra länsstyrelser i ärenden med stor betyde...
 • 2024-04-04

  Omhändertagna hundar söker nya hem

  Nu söker Länsstyrelsen nya hem till två omhändertagna hundar. Hundarna är av spetstyp, men av okänd rasblandning.
 • 2024-04-02

  Långsiktighet är nyckeln för att minoritetspolitiken ska få genomslag

  Utvecklingen av den nationella minoritetspolitiken går i positiv riktning – men fortsatt alldeles för långsamt. Det är där...

Landshövding

Lotta Finstorp

Besöksadress

Stationsgatan 5, Luleå eller Industrivägen 10, Jokkmokk

Postadress

971 86 Luleå eller Box 105, 962 23 Jokkmokk

Organisationsnummer

202100-2478

Följ oss