KALENDER

 • 22 07 mar 2021 sep 2021 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Barnrättsstrateg­utbildning Utbildning i lagen om FN:s konvention om barnets rättigheter. Länsstyrelsen Västerbotten i samverkan med Region Västerbotten erbjuder en fyradagars utbildning där deltagarna får chansen att tillägna s...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 11 12 maj 2021 Klocka som ikon För tider, se program
  Miljödagarna 2021 Under två halvdagar tar vi upp aktuella frågeställningar inom bland annat avfallsområdet, förorenade områden och aktuella rättsliga avgöranden.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 18 maj 2021 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Utbildning i SEXIT – samtal om sexuell hälsa och erfarenhet av våld Länsstyrelsen Västerbotten bjuder in till en utbildningsdag om SEXIT, ett verktyg för att på ett standardiserat sätt ställa frågor om bland annat erfarenhet av våld och sex mot ersättning i mötet med ...

  Ingen anmälan krävs

 • 18 maj 2021 Klocka som ikon 12.00 - 12.45
  Lunchseminarium: Kunskapens konst. Om samiska platstaganden i den svenska berätt... Välkommen till ett lunchseminarium där Moa Sandström fil.dr. i Sámi dutkan/Samiska studier vid Umeå Universitet berättar mer om sin avhandling.

  Anmäl dig här – senast 12 maj

Helene Hellmark Knutsson.

Vårtal av landshövding Helene Hellmark Knutsson

Landshövdingen talade till länet den 30 april. Hör talet på Sveriges radio P4:s hemsida.

Tjänster

Nyhetsbrev om folkhälsa

Ta del av vad som händer i projektet ”Folkhälsoarbetets infrastruktur – pilotprojekt för samordning av Västerbottens folkhälsoarbete”.

Kontormiljö.

Samhälle

Stöd för sänkta hyror i utsatta branscher

Hyresvärdar som gett rabatt på lokalhyran till hyresgäster i branscher som drabbats av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Länsstyrelsen handlägger stödet som kan sökas från 3 maj.

Natur och landsbygd

Fågelskyddsområden i Västerbotten

På några platser i länet finns rastplatser för fåglar där du inte får vistas den här tiden på året. Syftet är att skydda fåglarna från störning.

Natur och landsbygd

Naturvårdsbränningar 2021

Under 2021 planerar vi för naturvårdsbränningar i fyra områden. Väder- och vindförhållanden styr om bränningarna blir av.

Svanar.

Besöksmål

Hitta platser för fågelskådning

Passa på att ta del av skådespelet. Vi tipsar om naturreservat för dig som vill skåda fågel.

NYHETER

 • 2021-05-10

  Skogsutredningens slutbetänkande: Länsstyrelsen vill se ett helhetsperspektiv och en långsiktig överenskommelse

  Skogen är viktig för många och ur flera perspektiv. Länsstyrelsen vill se ett helhetsperspektiv och en långsiktig överensk...
 • 2021-05-10

  Statligt stöd till nya bostäder i Skellefteå

  298 nya lägenheter kommer att byggas i Skellefteå med hjälp av statligt investeringsstöd för hyres- och studentbostäder.
 • 2021-05-07

  Var gärna med i vår undersökning om trängsel

  Det är fortfarande en hög smittspridning av covid-19 i Västerbottens län och det är fortsatt viktigt att vi följer rekomme...