• Koka vattnet – förorenat dricksvatten inom Visby vattenledningsområde

  Det kommunala dricksvattnet i Visby, Vibble, Västerhejde, Själsö, Brissund, Väskinde, Tofta, Västergarn och Eskelhem är förorenat av bakterien Clostridium. Region Gotland uppmanar alla med kommunalt dricksvatten i området att koka allt vatten innan man dricker det eller använder det till matlagning. Senaste nytt om händelseutvecklingen hittar du på www.gotland.se/kokavattnet

Länsstyrelsen Gotland – Gotland

Hitta ut i naturen

Vackra naturreservat och spännande kulturmiljöer - på Gotland finns gott om dolda pärlor att upptäcka!

KALENDER

 • 10 dec 2023 Klocka som ikon 10.30 - 16.00
  Välkommen till residenset på adventsfika Den 10 december är du varmt välkommen till residenset i Visby för det traditionsenliga adventsfikat.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 13 dec 2023 Klocka som ikon 10.00 - 16.00
  Minskat beroende av insatsvaror Välkommen till en träff om olika metoder för att minska beroendet av insatsvaror i lantbruket och öka självförsörjningen.

  Anmäl dig här – senast 10 december

Om oss

Rekordår för kungsörn

Årets inventering av kungsörn visar att 2023 är den mest gynnsamma säsongen sedan inventeringarna startade. Totalt registrerades 43 häckningar och 51 ungar i länet.

Natur och landsbygd

Få hjälp med gårdens klimatberäkning

Du som är KRAV-certifierad lantbrukare och har mer än 200 hektar jordbruksmark vet väl om att du måste göra en klimatberäkning innan årsskiftet? Länsstyrelsen hjälper gärna till!

Om oss

Vattenlarmet

Dricksvattnet inom Visby vattenledningsområde är förorenat. Region Gotland uppmanar alla med kommunalt dricksvatten i området att koka allt vatten som ska drickas eller användas i matlagning.

Natur och landsbygd

Landsbygdsaktuellt

Här samlar vi aktuell information för dig som är intresserad av landsbygdsfrågor.

Om oss

Förhöjd risk för fågelinfluensa

Jordbruksverket har upprättat ett högriskområde för fågelinfluensa i Gotlands län. Inom högriskområdet ska fjäderfä hållas inomhus och hobbyflockar hållas inhägnade.

Om oss

Fredningstid för havsöring

Från och med i år är fiske efter havsöring i 25 områden på Gotland förbjuden från 1 september till 31 januari. Samtidigt införs en fångstbegränsning på en havsöring per fiskare och dag.

NYHETER

 • 2023-12-07

  Projekttiden för nya nationalparken förlängs

  För att säkerställa ett bra slutresultat förlängs det pågående projektet att bilda en nationalpark kring Bästeträsk på norra Gotland med ett år. Invigningen planeras nu till 2026 istället för under 2025.
 • 2023-12-07

  Länsstyrelsen avslår ansökan om tillfällig dispens på Sudersand

  Länsstyrelsen har beslutat att avslå en ansökan om tillfällig dispens från strandskyddet och att inte bevilja tillstånd en...
 • 2023-12-06

  Rekordår för kungsörnen på Gotland

  Årets inventering av kungsörn på Gotland är nu avslutad. Resultatet visar att 2023 blev den mest gynnsamma säsongen sedan ...
 • 2023-12-01

  Tillgången till kontanta betaltjänster minskar

  År 2023 är tillgången till betalkonto, internetbank, BankID, bankkort och Swish avgörande för möjligheten att göra betalni...

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss