Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Länsstyrelsen Gotland – Gotland

Försommar i naturen

Dagarna blir längre och naturen har vaknat till liv efter vinterns vila. Passa på att uppleva försommaren i något av Gotlands många naturreservat!

KALENDER

 • 31 maj 2023 Klocka som ikon 13.00 - 15.30
  Kurs för småskaliga äggproducenter Inom projektet Ekologisk produktion anordnar vi nu ett tillfälle där du som äggproducent kan lära dig mer om smittskydd, skötsel och regelverk kring äggproduktion och försäljning av ägg.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 02 jun 2023 Klocka som ikon 09.30 - 12.00
  Inspiration, kunskap och samverkan – så får vi Gotland att ställa om! För att ge mer kraft åt ”Gotland ställer om” behövs mer aktiviteter och mer samverkan. Vi bjuder därför in till en träff för inspiration och kunskapshöjning, diskussioner kring aktiviteter, samordning...

  Anmäl dig här – senast 30 maj

 • 06 jun 2023 Klocka som ikon 09.00 - 10.30
  Nationaldagsfrukost i residensets trädgård Välkommen på nationaldagsfrukost i landshövdingeresidensets trädgård.

  Anmäl dig här – senast 30 maj

 • 07 jun 2023 Klocka som ikon 09.00 - 15.00
   En dag med fokus på våtmarker Nu anordnar Greppa näringen en kursdag med syfte att öka kunskap och intresse för våra våtmarker på Gotland.

  Anmäl dig här – senast 4 juni

Svenska flaggan. Foto: mostphotos

Om oss

Välkommen på nationaldagsfrukost!

Varmt välkommen att starta firandet av årets nationaldag med en frukost i det gröna i landshövdingeresidenset trädgård. Du anmäler dig här!

Djur

Information om fågelinfluensa

För att minska risken för spridning av fågelinfluensa i länet är det viktigt att ha kunskap om viruset och hur du ska bete dig om du stöter på en död eller sjuk fågel.

Om oss

Eldningsförbud i hela Gotlands län

Det är just nu förbjudet att elda i hela länet. Förbudet omfattar eldning, grillning och annan bränning med fasta bränslen i skog och mark.

Natur och landsbygd

Landsbygdsaktuellt

Är du intresserad av landsbygds- och lantbruksfrågor? Prenumerera på våra nyheter under Landsbygdsaktuellt för att få aktuell information direkt i din e-postlåda.

Djur

Råd om vilda djur i trädgården och naturen

Våren är här och nu börjar söta djurungar att dyka upp omkring oss. En ensam vild djurunge är sällan övergiven och det bästa du kan göra är i regel att låta ungen vara.

Om oss

Gädda och abborre fredad

Nu inträder gäddans och abborrens lekperiod. Under perioden 1 mars till 31 maj är det förbjudet att fiska dessa arter i kustvattenområdet inom Gotlands län.

NYHETER

 • 2023-05-25

  Samarbete inom länet kring ”farliga ämnen”

  I onsdags hölls en mässa av det mer ovanliga slaget på Visby flygplats. Där möttes aktörer i länet för att lära känna vara...
 • 2023-05-24

  Nya spänger och ny forskning vid Lojsta slott

  Nu när försommarvärmen gör sig påmind är det extra många som gör utflykter på vår ö. Länsstyrelsen har färdigställt nya sp...
 • 2023-05-22

  Full koll – nytt material ska ge vuxna fakta om ungdomar och alkohol

  Alkohol och andra droger kan ge negativa konsekvenser på flera olika sätt, inte minst för unga. Som vuxen är det därför vi...