• Koka vattnet – förorenat dricksvatten inom Visby vattenledningsområde

  Det kommunala dricksvattnet i Visby, Vibble, Västerhejde, Själsö, Brissund, Väskinde, Tofta, Västergarn och Eskelhem är förorenat av bakterien Clostridium. Region Gotland uppmanar alla med kommunalt dricksvatten i området att koka allt vatten innan man dricker det eller använder det till matlagning. Senaste nytt om händelseutvecklingen hittar du på www.gotland.se/kokavattnet

Länsstyrelsen Gotland – Gotland

Hitta ut i naturen

Vackra naturreservat och spännande kulturmiljöer - på Gotland finns gott om dolda pärlor att upptäcka!

KALENDER

 • 13 dec 2023 Klocka som ikon 10.00 - 16.00
  Minskat beroende av insatsvaror Välkommen till en träff om olika metoder för att minska beroendet av insatsvaror i lantbruket och öka självförsörjningen.

  Anmälningsdatum är passerat

Om oss

Jobba hos oss!

På jakt efter nytt jobb? Just nu söker vi både en HR-konsult och en redovisningsekonom. Här hittar du mer information om våra lediga tjänster.

Natur och landsbygd

Få hjälp med gårdens klimatberäkning

Du som är KRAV-certifierad lantbrukare och har mer än 200 hektar jordbruksmark vet väl om att du måste göra en klimatberäkning innan årsskiftet? Länsstyrelsen hjälper gärna till!

Om oss

Vattenlarmet

Dricksvattnet inom Visby vattenledningsområde är förorenat. Region Gotland uppmanar alla med kommunalt dricksvatten i området att koka allt vatten som ska drickas eller användas i matlagning.

Natur och landsbygd

Landsbygdsaktuellt

Här samlar vi aktuell information för dig som är intresserad av landsbygdsfrågor.

Om oss

Fredningstid för havsöring

Från och med i år är fiske efter havsöring i 25 områden på Gotland förbjuden från 1 september till 31 januari. Samtidigt införs en fångstbegränsning på en havsöring per fiskare och dag.

Om oss

Förhöjd risk för fågelinfluensa

Jordbruksverket har upprättat ett högriskområde för fågelinfluensa i Gotlands län. Inom högriskområdet ska fjäderfä hållas inomhus och hobbyflockar hållas inhägnade.

NYHETER

 • 2023-12-11

  Vad händer med ditt fornfynd när du lämnat det till länsstyrelsen?

  Om du hittar ett fornfynd ska du kontakta länsstyrelsen eftersom det kan vara inlämningspliktigt. För att räknas som ett f...
 • 2023-12-07

  Projekttiden för nya nationalparken förlängs

  För att säkerställa ett bra slutresultat förlängs det pågående projektet att bilda en nationalpark kring Bästeträsk på nor...
 • 2023-12-07

  Länsstyrelsen avslår ansökan om tillfällig dispens på Sudersand

  Länsstyrelsen har beslutat att avslå en ansökan om tillfällig dispens från strandskyddet och att inte bevilja tillstånd en...

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss