KALENDER

Besöksmål

Områden med tillträdesförbud

Våren och försommaren är en härlig tid att vistas i naturen. På en del platser är det dock tillträdesförbud så här års, för att sälar och fåglar ska få vara ifred under parnings- och häckningstiden.

Samhälle

Spel om pengar

Problem med spel om pengar är en folkhälsofråga som kan skada relationer, ekonomi och hälsa. Nu finns ett kunskapsunderlag som kan användas för att inleda en diskussion om spelande med barn och unga.

Bo och leva

Aktuella handläggningstider

Länsstyrelsen har många nya uppdrag kopplade till den pågående pandemin som behöver prioriteras i dagsläget. Det kan i vissa fall leda till längre svars- och handläggningstider än normalt.

Djur

Fiske

Planerar du för en fisketur? Det finns vissa bestämmelser för fisket som du behöver känna till. Bestämmelserna är till för att skydda och bevara fiskbeståndet.

Natur och landsbygd

Skyddad natur

Länsstyrelsen ansvarar vanligtvis för att sköta skyddad natur, som till exempel naturreservat och nationalparker. Här kan du läsa om olika typer av skyddad natur.

Miljö och vatten

Miljömålsarbete

Många viktiga insatser görs i länet för att nå uppsatta miljömål. Här visar vi exempel på hur företag och organisationer på olika sätt bidrar till att miljömålen nås.

NYHETER

 • 2021-05-11

  Samlad lägesbild för Gotlands län

  Länsstyrelsen har inom sitt geografiska område en sammanhållande funktion mellan lokala aktörer som exempelvis näringslivet, statliga myndigheter på ön samt nationella myndigheter och Region Gotland.
 • 2021-05-11

  Länsstyrelserna lanserar webbplats om mänskliga rättigheter

  Arbetar du i offentlig sektor och vill lära dig mer om mänskliga rättigheter? Länsstyrelserna lanserar en MR-webb som ett ...
 • 2021-05-10

  Inventering kan ge svar på om hotade fjärilar återhämtar sig på Gotland

  I dag släpper Naturvårdsverket en statusrapport för tio dagfjärilar som är så hotade i Sverige att det tagits fram särskil...
 • 2021-05-04

  Samlad lägesbild för Gotlands län

  Länsstyrelsen har inom sitt geografiska område en sammanhållande funktion mellan lokala aktörer som exempelvis näringslive...