Länsstyrelsen Gotland – Gotland

2021 är friluftslivets år!

Passa på att upptäcka nya favoritplatser på Gotland.

KALENDER

 • 29 03 nov 2021 dec 2021 Klocka som ikon För tider, se program
  Grön jul! Låt kreativiteten flöda och bidra till en hållbar jul! Tillverkning av egna julklappar och eget julpynt, workshops och pryl- och klädbytardagar runtom på Gotland.

  Ingen anmälan krävs

 • 01 dec 2021 Klocka som ikon 08.30 - 14.30
  Hur kan föräldraskapsstöd bidra till jämlikhet i hälsa? Den 1 december 2021 arrangeras årets nationella konferens om föräldraskapsstöd av Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd (MFoF) tillsammans med länsstyrelserna, Folkhälsomyndigheten, Social...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 02 dec 2021 Klocka som ikon För tider, se program
  Nationell samling: Internationella funktionshindersdagen 2021 Sveriges länsstyrelser och Myndigheten för delaktighet uppmärksammar Internationella funktionshinderdagen 2021 genom att för andra året i rad bjuda in till en nationell samling.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 05 dec 2021 Klocka som ikon 10.30 - 18.00
  Inställt: Adventskaffe på residenset Med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 har landshövdingen beslutat att ställa in adventskaffet på residenset den 5 december. Landshövdingeparets ambition är att öppna upp residenset o...

  Anmälningsdatum är passerat

Om oss

Grön jul 2021

Låt kreativiteten flöda och bidra till en hållbar jul! Tillverkning av egna julklappar och eget julpynt, workshops och pryl- och klädbytardagar runtom på Gotland under vecka 48.

Bo och leva

Hitta din vigselförrättare

Länsstyrelsen utser borgerliga vigselförrättare i länet. Här kan du se vilka vigselförrättare som finns på Gotland. Du kontaktar vigselförrättaren direkt för att beställa en tid för vigsel.

Om oss

Inställt adventskaffe

Med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 har landshövdingen beslutat att ställa in adventskaffet på residenset den 5 december.

Bo och leva

Pandemirestriktioner

Regeringen avser att gå vidare med förslaget om att möjliggöra användning av vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från och med den 1 december 2021.

Om oss

Information om covid-19

Många av de restriktioner som vi levt med under coronapandemin har tagits bort, men pandemin är inte över. Här hittar du råd, information och viktiga länkar som rör coronaviruset och covid-19.

Om oss

Täktverksamhet

I juli avvisade Mark- och miljööverdomstolen Cementas ansökan om fortsatt och utökad brytning av sten vid Slite. Här hittar du information om länsstyrelsens remissvar och beslut i ärendet.

NYHETER

 • 2021-11-26

  Inställt adventskaffe

  Med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 har landshövdingen beslutat att ställa in årets adventskaffe på residenset.
 • 2021-11-24

  En kväll för att hylla Gotlands eldsjälar

  Under tisdagskvällen genomfördes årets sista Studio 92. Denna gång var det länsstyrelsens landsbygdsdirektör Sanna Palomaa...
 • 2021-11-23

  Mindre tallar röjs från naturreservatet Sandviken.

  Naturreservatet Sandviken i Östergarn ska under slutet av november börja röjas från tallplantor och mindre tallar.
 • 2021-11-22

  Främjande åtgärder för gäddans lek i Tuviken

  Tidigare i höst påbörjades ett arbete med att restaurera Tuviken i Fide socken så att rovfisk, framförallt gädda, ska kunn...