Länsstyrelsen Gotland – Gotland

Möt våren i naturen

Dagarna blir längre och naturen börjar så sakta vakna till liv efter vinterns vila. Passa på att möta våren i något av Gotlands många naturreservat!

KALENDER

 • 23 mar 2023 Klocka som ikon 10.00 - 12.00
  Samarbete för bättre växtföljd Välkommen till Greppa näringens inspirationsföreläsning om hur gårdsöverskridande samarbete kan gynna växtföljden.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 mar 2023 Klocka som ikon 10.00 - 12.00
  Inspiration, kunskap och samverkan – så får vi Gotland att ställa om! För att ge mer kraft åt ”Gotland ställer om” behövs mer aktiviteter och mer samverkan. Vi bjuder därför in till en träff för inspiration och kunskapshöjning, diskussioner kring aktiviteter, samordning...

  Anmäl dig här – senast 28 mars

 • 19 apr 2023 Klocka som ikon 09.00 - 14.00
  Gotländsk ängshävd del 1 - Fagning Under 2023 erbjuder Länsstyrelsen, Ängskommittén och Studieförbundet Vuxenskolan en serie kurser om ängshävd på Gotland. Kursen vänder sig till dig som sköter ett änge i dag. Del 1 handlar om fagning.

  Anmäl dig här – senast 17 april

 • 20 apr 2023 Klocka som ikon 09.00 - 11.30
  Hur kan vi tillsammans bli bättre på att förebygga och motverka hemlöshet? Länsstyrelsen, Kronofogden och Socialstyrelsen bjuder in till ett webbinarium som tar upp olika perspektiv på kommunernas arbete med att förebygga och motverka hemlöshet. Vi gör en historisk tillbakab...

  Anmäl dig här – senast 14 april

Om oss

Tips och råd för dig med hund eller katt

Funderar du på att skaffa hund eller katt? Eller har du redan en fyrfoting där hemma men vill ha tips om vad du behöver tänka på? Då är foldern "Att ha hund eller katt" något för dig.

Natur och landsbygd

Landsbygdsaktuellt

Är du intresserad av landsbygds- och lantbruksfrågor? Prenumerera på våra nyheter under Landsbygdsaktuellt för att få aktuell information direkt i din e-postlåda.

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

Varje kilowattimme räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och de kan stiga ännu mer. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

Djur

Har du sett dovvilt på Gotland?

Länsstyrelsen på Gotland vill nu ha hjälp att kartlägga beståndet av dovvilt i länet. Här kan du rapportera var, hur och när du sett djuren, och gärna skicka med en bild.

Om oss

Gädda och abborre fredad

Nu inträder gäddans och abborrens lekperiod. Under perioden 1 mars till 31 maj är det förbjudet att fiska dessa arter i kustvattenområdet inom Gotlands län.

NYHETER

 • 2023-03-17

  Potentiellt förorenad mark i Visby ska undersökas

  Under 1900-talet bedrevs fyra handelsträdgårdar där bostadsområdet Furulund ligger idag. Eftersom handelsträdgårdarna var aktiva under en period då användning av bekämpningsmedel var vanlig så finns en risk att marken kan vara förorenad. Det ska nu en så kallad översiktlig undersökning få ge svar på.
 • 2023-03-17

  Länsstyrelsen använde fel avtal för löneförmåner

  Länsstyrelsen har använt fel avtal för att reglera länsrådets förmåner, vilket lett till att länsrådet tillämpat sina förm...
 • 2023-03-15

  Gotländska skolbarn visar lösningar på miljö- och klimatproblem

  På lördag 18 mars inviger landshövding Anders Flanking utställningen ”Möjlighetsmaskiner” på Fornsalen i Visby. Länsstyrel...
 • 2023-03-14

  Brajdgatskogen blir nytt reservat och Hejnum Kallgate blir större

  Länsstyrelsen har tagit beslut om att bilda naturreservatet Brajdgatskogen i Bäl socken. I samband med bildandet av det ny...