KALENDER

 • 21 23 sep 2021 Klocka som ikon För tider, se program
  Digitala betalningar Välkommen att delta i en kostnadsfri utbildning om digitala betalningar. Under tre webbsända tillfällen går vi igenom hur du betalar, tar emot betalningar och gör enklare bankärenden digitalt med mobi...

  Anmäl dig här – senast 19 september

 • 21 sep 2021 Klocka som ikon 12.00 - 12.45
  Klimatklivet och andra investeringsstöd – för snabbare omställning till fossilfr... Hur bidrar statliga stöd som Klimatklivet till investeringar i omställningen av transportsektorn? Hur bidrar det till introduktion av ny teknik?

  Anmäl dig här – senast 20 september

 • 06 okt 2021 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Webbinarium Rasism i arbetslivet, tillfälle 2 Välkommen på ett fördjupande webbinarium om rasism i arbetslivet. Utbildningen ger fördjupade kunskaper om hur rasism tar sig uttryck i arbetslivet och fungerar som en komplettering till den digitala ...

  Anmäl dig här – senast 29 september

 • 12 okt 2021 Klocka som ikon 08.40 - 12.30
  Ojämlikt och ojämställt Välkommen till en digital utbildning om hälsa och ekonomi hos kvinnor och män med funktionsnedsättning.

  Anmäl dig här – senast 1 oktober

Om oss

Enkät inför bildandet av marint reservat

Länsstyrelsen planerar att bilda ett marint reservat i havet norr om Östergarnslandet. Inför bildandet vill vi genom en enkät veta mer om hur områdets används idag och hur det använts historiskt.

Besöksmål

Motortrafik i naturen

Allemansrätten ger oss en fantastisk möjlighet att vistas i naturen. Men kom ihåg att allemansrätten inte omfattar att köra med motorfordon i skog och mark eller på stränder.

Bo och leva

Aktuella handläggningstider

Länsstyrelsen har många nya uppdrag kopplade till den pågående pandemin som behöver prioriteras i dagsläget. Det kan i vissa fall leda till längre svars- och handläggningstider än normalt.

Djur

Råd om vilda djur

Vad bör du göra när du hittar skadade djur ute i naturen? Här hittar du information om vart du kan vända dig och en sammanställning med vanliga frågor och svar om vilda djur.

Natur och landsbygd

Samla fossil - vad gäller?

Fossiler är vackra minnen från urtiden. Det är viktigt att de får finnas kvar för kommande generationer, därför måste insamling ske med stor hänsyn och försiktighet.

Om oss

Tips på coronaanpassade upplevelser

Gotland har ett stort utbud av upplevelser. Om du tar ansvar och håller avstånd finns det mycket att upptäcka. Här har vi samlat våra bästa tips!

NYHETER

 • 2021-09-17

  Peter Molin avtackades efter 10 år som länsråd

  Ett 70-tal personer slöt under fredagseftermiddagen upp i residensets trädgård i Visby för att tacka av Peter Molin, som efter tio år som länsråd i våras lämnade sitt uppdrag för att njuta av livet som pensionär.
 • 2021-09-16

  Tyck till om grundläggande betaltjänster

  Varje år tar länsstyrelserna fram en rapport om grundläggande betaltjänster som presenteras för regeringen. Inför framtaga...
 • 2021-09-16

  Hållbar inspiration från projektet Hållbara transporter

  Idag inleds mobilitetsveckan på Gotland och runt om i Europa. Länsstyrelsen och Region Gotlands samverkansprojekt Hållbara...
 • 2021-09-16

  Extremt sällsynt svamp funnen på Gotland – 120 år sedan sist

  En extremt sällsynt svamp har siktats på Gotland i år. Den har bara funnits på tre platser tidigare i Sverige och senast d...