Illustration sars cov-2

Med anledning av coronapandemin

Tillsammans hjälps vi åt. Följ myndigheternas råd. Skydda dig och andra från smittspridning. Samlad information med anledning av den pågående coronapandemin.

KALENDER

 • 21 jan 2022 Klocka som ikon 09.00 - 15.00
  3 dagars Webbkurs: Start på ekologisk odling av frukt - 21 januari, 28 januari o... Funderar du på att börja med ekologisk odling av äpplen och annan frukt för försäljning i någon form? Då är denna 3-dagars webbkurs som Länsstyrelsen i Västra Götaland bjuder in till något för dig!

  Anmälningsdatum är passerat

 • 26 27 jan 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Pilotutbildning för gruppledare av Växa i Värmland I Värmland har vi gemensamt tagit fram ett universellt föräldraskapsstöd kallat Växa i Värmland . En långsiktig förebyggande insats som riktar sig till föräldrar och viktiga vuxna. Växa i Värmland best...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 28 jan 2022 Klocka som ikon 09.00 - 15.00
  Webbkurs: Start på ekologisk odling av frukt - 4 februari Funderar du på att börja med ekologisk odling av äpplen och annan frukt för försäljning i någon form? Då är denna 3-dagars webbkurs som Länsstyrelsen i Västra Götaland bjuder in till något för dig!

  Anmälningsdatum är passerat

 • 28 jan 2022 Klocka som ikon 09.00 - 15.00
  Webbkurs: Start på ekologisk odling av frukt - 28 januari Funderar du på att börja med ekologisk odling av äpplen och annan frukt för försäljning i någon form? Då är denna 3-dagars webbkurs som Länsstyrelsen i Västra Götaland bjuder in till något för dig!

  Anmälningsdatum är passerat

Illustration av tassavtryck varg

Djur

Licensjakt på varg

Licensjakten på varg får i år bedrivas i två utpekade områden från och med den 2 januari 2022 till och med den 15 februari 2022. Jakten bedrivs i reviren Römskog och Immen.

Nya restriktioner mot covid-19

Smittspridningen i landet ökar kraftigt. För att minska belastningen på sjukvården införs fler tillfälliga åtgärder bland annat för restauranger, allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Foto: Polismyndigheten

Aktuellt vid inresa till Sverige

Samlade länkar för vad som gäller vid inresa till Sverige. För Värmland hänvisar Polisen till att gränspassage bör ske vid E18 Hån, RV 61 Eda eller Rv 66 Stöten/Sälen.

NYHETER

 • Spår i snön. Foto: Fredrik Wilde
  2022-01-20

  Ändring i jaktområdet för Römskogsreviret

  Länsstyrelsen Värmland har beslutat om en ändring av jaktområdet för licensjakt på varg som berör Römskogreviret på gränsen till Norge. Ändringen innebär att E18 utgör sydlig gräns för jaktområdet.
 • 2022-01-19

  Nu kan du spara påbörjade formulär i e‑tjänster

  Nu lanserar Länsstyrelsen Mina sidor. Det innebär att du som påbörjat att fylla i en e-tjänst kan spara ditt arbete och fo...
 • 2022-01-19

  Länsstyrelsernas uppföljning för vecka 49 till vecka 2 - Deltagartak införs för evenemang

  Länsstyrelserna rapporterar att många verksamheter följer den tillfälliga covid-19-lagen och har förmåga att snabbt ställa...
 • 2022-01-13

  Tillsammans med näringslivet mot brott och otrygghet

  Minskad brottslighet och ökad trygghet är en av de mest prioriterade frågorna för merparterna av Sveriges kommuner. Brotts...