Aktuella vädervarningar i Värmlands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Värmland – Värmland

Möt våren i naturen

Värmland har över 200 naturreservat och många spännande kulturmiljöer att utforska. Packa matsäcken och ge dig ut på upptäcktsfärd!

KALENDER

Får vid elstängsel, foto Maria Levin, Viltskadecenter.

Djur

Bidrag för rovdjursavvisande stängsel

Visste du att du kan ansöka om bidrag för stängsel som skyddar tamdjur från rovdjursangrepp? Viltskadecenter, Naturvårdsverket och Länsstyrelsen samverkar kring bidraget.

Samhälle

Hitta en vigselförrättare

Ska du gifta dig i vår? Här hittar du en lista på vigselförrättare.

Natur och landsbygd

Förädling av jordbruksprodukter

Vill du förädla jordbruks-, trädgårds-, eller naturprodukter till livsmedel finns möjlighet att söka stöd för investeringarna.

Natur och landsbygd

Utlysning av pengar för stärkt konkurrenskraft och förbättrad djurvälfärd

Organisationer kan nu söka medel för kompetensutvecklande aktiviteter för stärkt konkuurenskraft förbättrad djurvälfärd.

Juhola finngård, foto B Nesholen

Besöksmål

Kulturmiljöer i Värmland

Upptäck fornlämningar, lär dig om industrihistoria eller flanera bland skulpturer och perennrabatter i några av länets kulturmiljöer.

Bli naturkunnig du också

Vill du lära dig mer om den svenska naturen? Eller kanske bara testa din kunskaper? Den digitala utbildningen Naturkunnig läser du hemifrån och helt i din egen takt.

NYHETER

 • 2024-04-17

  Myndighetsgemensam insats mot thaimassagesalonger

  Länsstyrelserna i Värmland och Örebro har samarbetet med Polismyndigheten och andra aktörer gällande arbetsplatskontroller på thaimassagesalonger. Insatsen är en del av ett större brottsförebyggande arbete mot den kriminalitet och problematik som finns inom branschen. – Utifrån länsstyrelsernas samordnande roll är det viktigt att synliggöra att arbetslivskriminalitet och prostitution och människohandel överlappar varandra, säger Sabina Gómez Jansson, utvecklingsledare mäns våld mot kvinnor.
 • 2024-04-08

  Underhållsröjning i kraftledningsgator

  Är du involverad i planeringsfasen för att röja i kraftledningsgator? Vanligtvis kräver det ett samråd, men om du följer r...
 • 2024-04-03

  Långsiktighet är nyckeln för att minoritetspolitiken ska få genomslag

  Utvecklingen av den nationella minoritetspolitiken går i positiv riktning – men fortsatt alldeles för långsamt. Det är där...
 • 2024-04-02

  Astronauten Marcus Wandt besöker Värmland

  I början av året blev den Hammaröbördiga astronauten Marcus Wandt den tredje svensken i rymden någonsin. Den 18 april komm...

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss