Risk för vattenbrist i Värmlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Länsstyrelsen Värmland – Värmland

Mat härifrån - Recept för vardag och krisberedskap

Vid invigningen av årets Krisberedskapsvecka lanserades Mat härifrån - Recept för vardag och krisberedskap. I den hittar du det mesta du behöver veta om kriskost, som enligt projektets definition är livsmedel som kan lagras utan kyla i minst tre månader. Råvaran ska vara svensk och förädlingen ska ske i Sverige.

KALENDER

Samhälle

Krisberedskapsveckan 2022

Årets Krisberedskapsvecka, 26/9-2/10, har temat mat. En bra vecka för alla att se över sin hemberedskap. Har du allt du behöver hemma för att klara dig minst en vecka?

Samhälle

Bidrag att söka inom integration

Just nu är det möjligt att söka bidrag för flyktingguider och familjekontakter. Ansökan är öppen 2-26 september.

Djur

Licensjakt på varg

Licensjakten på varg i Värmland startar 2 januari 2023.

Besöksmål

Besök ett naturreservat

Här på vår webbplats finns information om över 200 naturreservat. Packa fikakorgen och ge dig ut på äventyr!

Djur

Inventering av björn

Just nu pågår inventering av björn i Värmland. Det görs genom att samla in spillningsprover. Du som ofta rör dig ute i skog och mark kan hjälpa till!

Bo och leva

Val 2022

Länsstyrelsen har en central roll i valet, bland annat ansvarar vi för valnattsrapportering, rösträkning och att utse ledamöter och ersättare till region- och kommunfullmäktige.

NYHETER

 • 2022-09-28

  Stort intresse för nätverksträff om jämställdhet

  "Så jobbar vi med jämställdhet – framgångar och utmaningar" är temat på Ett jämställt Värmlands nätverksträff. Torsdag 29 september arrangerar Länsstyrelsen Värmland och Region Värmland träffen och intresset bland värmländska aktörer som ingår i nätverket är stort: Fullbokat arrangemang!   
 • 2022-09-27

  Krisberedskapsveckan är igång

  Det händer många spännande aktiviteter runt om i länet under Krisberedskapsveckan. Länsstyrelsen är bland annat med och ar...
 • 2022-09-27

  Gränsöverskridande bredbandspilot finalist i European Broadband Awards 2022

  I EU-projektet CORA har Länsstyrelsen Värmland och Torsby kommun samarbetat med Innlandet fylkeskommune och Grue kommune i...
 • 2022-09-26

  Mat härifrån – Recept för vardag och krisberedskap

  Årets Krisberedskapsvecka är igång. Temat är mat och i samband med invigningen på Stora torget i Karlstad under måndagen l...