Höga flöden i Värmlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Länsstyrelsen Värmland – Värmland

Länsstyrelsens beredskapsarbete

Frågan om det kommer bli krig i Sverige är något många undrar över. Enligt Försvarsmakten kan ett väpnat angrepp inte uteslutas men bedömningen är att risken är låg. Tillsammans med Försvarsmakten samordnar vi det civila och militära försvaret i länet.

KALENDER

Miljö och vatten

Sök stöd för klimatsmarta åtgärder

Har du en idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan du söka investeringsstöd från Klimatklivet för att genomföra den,

Samhälle

Brottsförebyggande arbete

Det finns ett stort behov av att utveckla samhällets insatser för att förebygga brott. Länsstyrelsen har i uppdrag att stödja den regionala samordningen av det brottsförebyggande arbetet.

Kaffekittel över öppen eld

Besök ett naturreservat

I Värmlands län har vi över 200 naturreservat, allt från mindre med skyddsvärd natur till större reservat med fantastiska möjligheter till friluftsliv.

Samråd om publik laddinfrastruktur

Mellan den 19-23 mars bjuder Länsstyrelsen in till samråd om laddinfrastruktur som är tillgänglig för allmänheten.

Natur och landsbygd

Utlysning av pengar för stärkt konkurrenskraft och förbättrad djurvälfärd

Organisationer kan nu söka medel för kompetensutvecklande aktiviteter för stärkt konkuurenskraft förbättrad djurvälfärd.

Natur och landsbygd

Förädling av jordbruksprodukter

Vill du förädla jordbruks-, trädgårds-, eller naturprodukter till livsmedel finns möjlighet att söka stöd för investeringarna.

NYHETER

 • 2024-03-01

  Årets licensjakt efter lodjur är igång

  Den 1 mars, inleds årets licensjakt efter lodjur. I Värmlands län får högst 6 lodjur fällas och jakten får bedrivas i hela länet. Inför och under jakten är det viktigt att alla som deltar vet vilka villkor som gäller. Alla villkor kopplade till jakten finns angivna i beslutet nedan.
 • 2024-02-28

  Välbesökt och uppskattad konferens inför EU-valet

  Länsstyrelsen Värmland anordnade en valkonferens för kommunala tjänstepersoner och politiker som ska arbeta med EU-valet. ...
 • 2024-02-20

  Utlysning av pengar för insatser inom integration

  Från och med den 20 februari 2024 går det att söka pengar för insatser inom integration, § 37- och § 37a. Det går att söka...
 • 2024-02-19

  Arrangera en samverkansaktivitet i vildsvinskedjan och få ekonomiskt stöd

  Samverkan mellan jägare, markägare och vilthanteringsanläggningar kan vara ett steg mot bättre vildsvinsförvaltning. I en ...

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss