Aktuella varningsmeddelanden i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Värmland – Värmland

Klippstrand i skärgårdsmiljö

Upptäck Värmland i sommar

Det finns massor av resmål runtom i Värmland som är väl värda ett besök. Under Besöksmål hittar du information om naturreservat och kulturmiljöer i länet. Packa fikakorgen och ge dig ut på äventyr!

KALENDER

 • 02 jul 2022 Klocka som ikon 10.00 - 15.00
  Öppet hus i Tiskaretjärn - ängar och ängsskötsel Kom till vackra Tiskaretjärn och lär dig mer om slåtterängar!

  Ingen anmälan krävs

 • 03 jul 2022 Klocka som ikon 10.00 - 16.00
  Kurs i lieslåtter på steniga marker Vi träffas i Tiskaretjärn, Sunne kommun, och lär oss mer om att slå med lie på steniga marker. Staffan Lundaahl är vår kursledare.

  Anmäl dig här – senast 26 juni

 • 07 jul 2022 Klocka som ikon 09.00 - 17.00
  Studieresa om nya grödor Välkommen på en studieresa till några värmlandska lantbrukare som deltar i ett projekt om att provodla nya grödor i Värmland. Odlingarna som vi kommer att titta på under resan är gråärt, linser, lupin...

  Anmäl dig här – senast 30 juni

 • 14 jul 2022 Klocka som ikon 10.00 - 16.00
  Grundkurs lieslåtter Vi träffas i Ivarsbyn, Östervallskog, och lär oss mer om att slå med lie. Jenny Nilsson är vår kursledare.

  Anmäl dig här – senast 7 juli

Bo och leva

Val 2022

Den 11 september 2022 är det val till riksdag, region och kommun. Det här gör Länsstyrelsen under ett val.

Orolig kvinna.

Samhälle

Läget i omvärlden

Många känner oro inför omvärldsläget, med anledning av Rysslands invasion av Ukraina. Här hittar du relevant information.

Fält av gullvivor med liten röd bod i bakgrunden. 

Natur och landsbygd

Sök pengar för lokala naturvårdssatsningar

Har ni som kommun ett projekt på gång inom naturvård, friluftsliv eller folkhälsa? Sök LONA-bidrag senast 2 september 2022.

Illustration med svensk flagga och röd husgavel mot blå himmel.

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

Djur

Licensjakt efter björn

Länsstyrelsen har beslutat om licensjakt efter högst tre björnar i Värmland 2022. Jakten får bedrivas från och med den 21 augusti till dess att jakten avlyses eller till 15 oktober.

Om oss

E-tjänster och blanketter

Hos oss kan du utföra många ärenden via e-tjänster eller blanketter online. När du använder våra e-tjänster kan du spara ditt arbete och fortsätta senare.

NYHETER

 • 2022-06-15

  Har du sett violett guldvinge eller väddnätfjäril i Värmland?

  Violett guldvinge och väddnätfjäril ingår i varsitt åtgärdsprogram för hotade arter. Har du sett någon av dessa arter? Län...
 • 2022-06-14

  Nationell dialog om krisberedskap

  Dialog om gemensamma frågor och utbyte av erfarenheter från hanterade kriser stod på agendan när samtliga landshövdingar, ...
 • 2022-06-13

  Ny fördelning av skyddsbehövande flyktingar från Ukraina mellan kommunerna i Värmland

  Färre skyddsbehövande än tidigare beräknat kommer att tas emot i Värmland under året. Enligt det så kallade länstalet som ...