Illustration sars cov-2

Med anledning av coronapandemin

Tillsammans hjälps vi åt. Följ myndigheternas råd. Skydda dig och andra från smittspridning. Samlad information med anledning av den pågående coronapandemin.

KALENDER

 • 28 okt 2021 Klocka som ikon 09.00 - 15.30
  Kurs om foder och foderstrategi för nötköttsproducenter På uppdrag av Länsstyrelsen Värmland anordnar Lantbruksrådgivning i Väst en kurs om att utfodra djuren på bästa sätt för klimatet, tillväxt, djurhälsa och för ekonomin.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 11 nov 2021 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Att arbeta med våldsutövare Länsstyrelsen välkomnar er till en dag om våldsutövare socialnämndens ansvar och behandling.

  Anmäl dig här – senast 3 november

 • 16 nov 2021 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Stora pojkar gråter också – om känslor, våld och gränser Ta nästa steg i arbetet med jämställdhet. Hur normaliseras skojbråk, taskiga ord och fysiskt våld? Stärk alla barn med känslor, gränser och samtycke!

  Anmäl dig här – senast 9 november

 • 17 nov 2021 Klocka som ikon 08.30 - 12.00
  Friluftslivets betydelse för folkhälsan Luften är fri är ett nationellt samverkansprojekt som genomför Friluftslivets år 2021. Projektet syftar till att få fler människor att prova friluftsliv och långsiktigt fortsätta samt öka medvetenhete...

  Anmäl dig här – senast 15 november

Djur

Ett fall av duvpest i Skoghall

Det är av största vikt att alla med fjäderfän och även hobbybesättningar ser över biosäkerheten på sina anläggningar i området.

Bo och leva

Nytt stöd för energieffektivisering

Våra bostäder står för en stor del av landets energianvändning. Nu finns ett nytt stöd till åtgärder för energieffektivisering. Stödet söks via Boverket och handläggs av Länsstyrelsen.

Djur

Vilt på vägen

I Sverige inträffar i genomsnitt mer än en viltolycka var åttonde minut, varje dag året om. Just nu är det mycket vilt på vägarna. Se upp och ta det försiktigt när du är ute och kör.

Natur och landsbygd

Nya grödor och nya livsmedel?

Våra matvanor förändras hela tiden. Det är stor skillnad på vad hushållen äter idag jämfört med för 20, 50 eller 100 år sedan.

Närbild av ansikte med textrad nedan, Skolan var min trygga plats, hemma känner jag bara oro.

Samhälle

Psykisk hälsa i kristider

I oroliga tider finns risk för att våld i nära relationer ökar. Vi har länkad information, råd och stöd kring psykisk hälsa i samband med pandemin.

Dukat bord med vitt porslin och vita servetter.

Samhälle

Ny omgång av lokalhyresstödet

Stödet kan sökas av hyresvärdar som gett rabatt på hyran till hyresgäster i branscher drabbade av pandemin.

NYHETER

 • 2021-10-21

  Värmlands första tankstation med vätgas etableras tack vare Klimatklivet

  Snart blir det lättare att köra och investera i lastbilar, bussar och personbilar som går på gas eller el i Värmland. En u...
 • 2021-10-04

  Ny studie: Motstånd mot antidiskrimineringsarbete på arbetsplatser

  Diskriminering på grund av hudfärg är vanligare i organisationer där man anställer personal genom egna nätverk och betonar...
 • 2021-10-04

  Nytt stöd till energieffektivisering i flerbostadshus

  Regeringen har beslutat att införa ett nytt investeringsstöd till energieffektivisering i flerbostadshus. Stödet går att s...