En låda fylld med mat med lång hållbarhet.

Beredskapsvecka

Med rätt förberedelser kan du klara en besvärlig situation bättre, oavsett vad som har hänt. Ta reda på hur du kan förbereda dig.

KALENDER

 • 26 sep 2023 Klocka som ikon 08.30 - 12.30
  Vildsvinsskytte med Jocke Smålänning - fördjupningskurs tillfälle 2 Är du intresserad av att finslipa din skytteteknik? Då är du välkommen att delta på någon av våra skyttekurser som vi arrangerar tillsammans med Jocke Smålänning på Bergunda skjutbana.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 26 sep 2023 Klocka som ikon 13.30 - 17.30
  Vildsvinsskytte med Jocke Smålänning - fördjupningskurs, tillfälle 3 Är du intresserad av att finslipa din skytteteknik? Då är du välkommen att delta på någon av våra skyttekurser som vi arrangerar tillsammans med Jocke Smålänning på Bergunda skjutbana.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 27 sep 2023 Klocka som ikon 13.00 - 16.15
  Kunskapseftermiddag: Skolans roll i att förebygga ANDTS Barn har rätt till en hälsofrämjande och trygg skolmiljö – det är en viktig förutsättning för att eleverna ska kunna uppfylla sina kunskapsmål. För att lyfta dessa frågor och ge kunskap och praktiska ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 28 sep 2023 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Webbinarium om att följa penningtvättslagen Ytterligare ett tillfället att ta del av SAMSPEL:s webbinarium om hur du skyddar din verksamhet från att bli en möjliggörare för penningtvätt. Webbinariet riktar sig till dig som är redovisningskonsul...

  Anmäl dig här – senast 26 september

Logotyp för Klimatklivet. Svartvit text på solgul bakgrund.

Miljö och vatten

Ny ansökningsomgång för KlimatKlivet

Har du en idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan du söka investeringsstöd från Klimatklivet för att utföra åtgärden från den 18-29 september.

En hand signerar ett papper.

Samhälle

Behöver du en notarius publicus?

Notarius publicus är personer som har uppdrag att hjälpa allmänheten att kontrollera och intyga sanningen i olika uppgifter, till exempel namnunderskrifter. Länsstyrelsen utser notarius publicus.

Besöksmål

Naturutflykter - följ med ut!

Upplev Kronobergs fantastiska natur. Här hittar du aktiviteter som arrangeras av länsstyrelsen, föreningar och andra organisationer i vårt län.

En broschyr med texten

Din trädgård kan bidra till en bättre värld

Med hjälp av vår broschyr kan du få en trädgård som gynnar den biologiska mångfalden. Stor eller liten jordplätt spelar ingen roll, alla kan göra en insats!

Ett bestånd av parkslide. Foto.

Natur och landsbygd

Rapportera parkslide och andra invasiva främmande arter

Invasiva främmande arter är ett stort hot mot biologisk mångfald och kan orsaka negativa effekter på jord- och skogsbruk samt människors och djurs hälsa.

Vargfamilj fotad med åtelkamera i mörkret.

Djur

Rovdjurs- och vilthändelser

Vi rapporterar vilt- och rovdjurshändelser i länet.

NYHETER

 • 2023-09-20

  Könstraditionell arbetsmarknad i Kronoberg drabbar främst kvinnor

  Sexton länsstyrelser har tagit initiativ till att jämföra arbetsvillkoren i kvinnodominerade och mansdominerade yrken i 224 kommuner och sexton regioner. Resultaten presenteras nu i en rapport och visar att det går trögt med jämställdheten – både i Kronoberg och i landet.
 • 2023-09-08

  Så hindrar vi afrikansk svinpest från att sprida sig

  Sjukdomen afrikansk svinpest har konstaterats i Fagersta kommun i Västmanlands län, vilket är det första fallet av afrikan...
 • 2023-08-29

  Maria Arnholm tog emot alla Sveriges landshövdingar på sommarmöte i Växjö

  Landets samtliga 21 landshövdingar har varit samlade i Växjö under tre dagar, den 27–29 augusti, för att diskutera gemensa...
 • 2023-08-29

  Dags att söka LONA-bidrag till våtmarkssatsningar

  Senast den 1 december ska ansökan om LONA-bidrag till våtmarksprojekt skickas till länsstyrelsen. Kommuner kan ansöka, men...

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss