Vill du bli naturkunnig?

Vill du lära dig mer om den svenska naturen? Eller kanske bara testa dina kunskaper? Lär känna naturen hemifrån med vår kostnadsfria e-kurs.

KALENDER

Sveriges och NATO:s flaggor.

Samhälle

Lär dig mer om Nato

Länsstyrelsen är ytterst ansvarig för det civila försvaret i länet. Att Sverige är medlem i försvarsalliansen Nato innebär andra förutsättningar och riktlinjer än tidigare för den civila beredskapen.

puffbild-bostadsområde-mostphotos

Samhälle

Bidrag för energieffektivisering i småhus

Du som äger och bor i ett småhus som värms upp med el eller gas kan ansöka om att få bidrag för att genomföra vissa energieffektiviserande åtgärder.

Tidiga insatser för asylsökanden. Foto.

Samhälle

Statsbidrag för integrationsinsatser

Nu kan du söka bidrag för att anordna en insats riktat till målgrupperna asylsökande, skyddsbehövande enligt massflyktsdirektivet, nyanlända eller ensamkommande barn.

NYHETER

 • 2024-04-09

  Nytt naturreservat bildas i Karlskrona

  Länsstyrelsen Blekinge har beslutat att bilda naturreservatet Flyeboda i Karlskrona kommun. Det drygt 33 hektar stora naturreservatet ligger cirka fem kilometer norr om Jämjö i östra Blekinge.
 • 2024-04-05

  Historierna på residenset

  Blekinge har Sveriges yngsta residens som bär på många intressanta berättelser. Landshövding Ulrica Messing vill levandegö...
 • 2024-03-27

  Öppet hus på residenset

  Nyfiken på Blekinges vackra residens? Den 24 april kan du boka en guidad visning på Sveriges yngsta residens. Först till k...
 • 2024-03-26

  Vistelseförbud hävs från Norjeboke till Sibben

  Länsstyrelsen har beslutat om att häva vistelseförbudet i ytterligare delar av det oljedrabbade området i Sölvesborgs komm...

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss