Folkmassa

KALENDER

 • 27 apr 2021 Klocka som ikon 09.00 - 11.00
  Webbinarium Rasism i arbetslivet, tillfälle 1 Välkommen på ett fördjupande webbinarium om rasism i arbetslivet. Utbildningen ger fördjupade kunskaper om hur rasism tar sig uttryck i arbetslivet och fungerar som en komplettering till den digitala ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 27 29 apr 2021 Klocka som ikon För tider, se detaljerat program
  Lär dig betala med mobilen Tre digitala träffar om digitala betalningar. Lär dig att hantera E-handel och Mobilt BankID, betala med Swish och QR-koder.

  Anmäl dig här – senast 26 april

 • 28 apr 2021 Klocka som ikon 10.00 - 11.30
  Pollinerare och naturliga fiender i jordbruket – vilken nytta gör de och hur kan... Välkommen till en del av en föreläsningsserie kring länets odlingslandskap och naturbetesmarker. Ett samarbete mellan Blekinge arkipelag och Länsstyrelsen Blekinge.

  Anmäl dig här – senast 28 april

 • 04 maj 2021 Klocka som ikon 17.00 - 18.30
  Fjärilar i odlingslandskapet Välkommen till en del av en föreläsningsserie kring länets odlingslandskap och naturbetesmarker. Ett samarbete mellan Blekinge Arkipelag och Länsstyrelsen Blekinge.

  Ingen anmälan krävs

Friluftslivets År

Besöksmål

Friluftslivets År 2021

Luften är fri - Friluftslivets år handlar om att få fler människor att vara ute i naturen och prova friluftsliv. Läs mer om vad som händer i Blekinge.

Två svartvita kor som ligger i grönt gräs och tittar in i kameran

Djur

Djur i verksamhet

Ibland behöver du tillstånd från länsstyrelsen för att ha, hantera eller transportera djur. Det kan gälla hundar, katter, hästar men också vilda växter och djur.

Bostäder

Samhälle

Planering och byggande

Länsstyrelsen ger råd och stöd när det gäller bostäder. Vi tar fram analyser och handlägger stöd till ombyggnation och nybygge.

NYHETER

 • 2021-04-22

  Förbjudet med hela skolklasser i partybussar och båtar

  Hyrt en buss eller båt inför studenten? De klassiska studentflaken är inte tillåtna i år och trycket på att i stället hyra andra fordon är rekordstort. Samtidigt är det inte tillåtet att fira i en större grupp. De så kallade partybussarna och båtarna faller nämligen inom ramen för den tillfälliga covid-19-lagen.
 • 2021-04-21

  Pandemin har satt kommuners arbete med romsk inkludering på paus

  Det senaste årets arbete med romsk inkludering har varit bristfälligt hos flera av landets kommuner. Anledningen är bland ...
 • 2021-04-20

  Strategi ska ge livskraft i Blekinges skogar

  Blekinge har fått en skogsstrategi! Nu är det dags för nästa steg – att tillsammans skapa möjligheter att leva och verka i...
 • 2021-04-16

  Nytt kunskapsstöd ska förebygga problem kring spel och skärmtid

  Den 16 april lanserar länsstyrelserna ett nytt kunskapsstöd om skärmtid, digitalt spelande och spel om pengar. Med stödet,...