Risk för skogsbrand i Västmanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Länsstyrelsen Västmanland – Västmanland

Betesmark med lövträd.

Ut och njut av vår vackra natur!

Här i Västmanland finns många vackra naturreservat, spännande kulturminnen och intressanta besöksmål. Passa på att göra en utflykt till någon av dem nu under sommaren!

KALENDER

Natur och landsbygd

Säsong för naturvårdsbränning

Från slutet av april till och med september arbetar Länsstyrelsen med naturvårdsbränningar. De behövs för att ge bättre förutsättningar för de växter och djur som är beroende av brand.

Djur

Ansvarsfullt kattägande

Våra älskade husdjur, katter, berikar våra liv på så många sätt med sin charm, självständighet och lojalitet. En katt kräver lika mycket omsorg och omvårdnad som andra husdjur.

Natur och landsbygd

Sök bidrag för åtgärder i ängs- och betesmarker

Vill du restaurera igenvuxna marker till ängs- eller betesmark eller tidigare hamlade lövträd på eller i anslutning till jordbruksmark? Nu finns bidrag att söka!

NYHETER

 • Karta av Sverige indelat i län
  2024-06-19

  Fler sysselsatta men färre arbetsställen inom statlig sektor

  Länsstyrelsen har för fjärde året i rad kartlagt och analyserat statlig närvaro och service. Kartläggningen visar att sysselsättningen har ökat inom statlig sektor samtidigt som antalet arbetsställen har minskat. Antalet besökskontor hos servicegivande myndigheter är i princip detsamma som tidigare år.
 • 2024-06-19

  Högt bostadsbyggande och ökad balans på bostadsmarknaden i Västmanlands län

  Samtidigt som bostadsbyggandet i Västmanlands län nådde de högsta nivåerna på flera decennier såg länet den minsta befolkn...
 • 2024-06-18

  Vi förvaltar rovdjur i Västmanlands län

  Vi har det regionala ansvaret för förvaltningen av våra stora rovdjur: björn, järv, kungsörn, lo och varg. Som en del i ar...
 • 2024-06-17

  Länsstyrelserna i Almedalen – om ledarskap i krig, brottslighet och hot mot demokratin

  Landets länsstyrelser bjuder in till tre seminarier under årets Almedalsvecka. I fokus står samtal om ledarskap i kris och...

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss