Aktuella varningsmeddelanden i Västmanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Västmanland – Västmanland

Betesmark med lövträd.

Ut och njut av vår vackra natur!

Här i Västmanland finns många vackra naturreservat, spännande kulturminnen och intressanta besöksmål. Passa på att göra en utflykt till någon av dem nu under sommaren!

KALENDER

Natur och landsbygd

Säsong för naturvårdsbränning

Från slutet av april till och med september arbetar Länsstyrelsen med naturvårdsbränningar. De behövs för att ge bättre förutsättningar för de växter och djur som är beroende av brand.

Djur

Ansvarsfullt kattägande

Våra älskade husdjur, katter, berikar våra liv på så många sätt med sin charm, självständighet och lojalitet. En katt kräver lika mycket omsorg och omvårdnad som andra husdjur.

Natur och landsbygd

Sök bidrag för åtgärder i ängs- och betesmarker

Vill du restaurera igenvuxna marker till ängs- eller betesmark eller tidigare hamlade lövträd på eller i anslutning till jordbruksmark? Nu finns bidrag att söka!

NYHETER

 • Foto:Pixabay
  2024-06-25

  Trygghetstältet på Västerås Cityfestival 2024

  Vi är med och bidrar till en trygg och säker festival för unga! Genom samverkan skapar organisationerna bakom Västerås Cityfestival ett tryggt och säkert evenemang för både besökare och medarbetare.
 • 2024-06-25

  Välkommen till Bråforsdagarna

  Årets Bråforsdagar går av stapeln helgen 29-30 juni 2024. I år har Bråforsdagarna temat hantverk med fokus på både byggnad...
 • 2024-06-19

  Fler sysselsatta men färre arbetsställen inom statlig sektor

  Länsstyrelsen har för fjärde året i rad kartlagt och analyserat statlig närvaro och service. Kartläggningen visar att syss...
 • 2024-06-19

  Högt bostadsbyggande och ökad balans på bostadsmarknaden i Västmanlands län

  Samtidigt som bostadsbyggandet i Västmanlands län nådde de högsta nivåerna på flera decennier såg länet den minsta befolkn...

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss