Länsstyrelsen Södermanland – Södermanland

KALENDER

 • 03 nov 2021 Klocka som ikon 10.00 - 14.00
  Kalvkurs för mjölk- och köttproducenter Friska kalvar vägen/nyckeln till välmående djur med hög produktion i mjölk och köttproduktion.Välkommen på kurs om utfodring, stallmiljö och förebyggande skötsel för friska kalvar med bra tillväxt.

  Anmäl dig här – senast 1 november

 • 08 nov 2021 Klocka som ikon 13.00 - 17.00
  Temadag om gårdsslakt Ekologiska lantbrukarna organiserar en temadag om gårdsslakt, i samarbete med Länsstyrelsen Södermanlands län.

  Anmäl dig här – senast 27 oktober

 • 10 11 nov 2021 Klocka som ikon För tider, se program
  Samverkanskonferens Välkommen på två dagar med möjlighet att bygga upp samverkan mellan områdena: Jämställdhet, Brottsförebyggande arbete och ANDTS

  Anmälningsdatum är passerat

 • 10 nov 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Utbildning i att läsa och förstå bokslut Välkommen på utbildning i att läsa och förstå bokslut!

  Anmäl dig här – senast 8 november

LIFE RestoRED har en ny webbsida

Länsstyrelsen i Södermanlands län deltar i projektet LIFE RestoRED som ämnar att restaurera och skapa förutsättningar för att ängs- och betesmarker finns kvar. Läs mer om projektet på webbsidan.

Bo och leva

Ny information till privatpersoner gällande solcellsstödet

Här finns senaste informationen till privatpersoner angående solcellsstödet och vårändringsbudgeten. Sidan uppdateras i takt med att Länsstyrelsen får mer information.

Djur

Fågelinfluensa i Södermanlands län

Högpatogen fågelinfluensa har konstaterats hos tre gräsänder i Nyköpings kommun. Änderna hittades döda i naturen och skickades till SVA för provtagning. Läs mer om smittan i Södermanland.

Samhälle

Nytt system för vädervarningar

SMHI förnyar systemet för vädervarningar. Lokala konsekvenser av ett väder blir nu tydligare. Det blir nya symboler och färger på varningarna. Den 26 oktober ska ändringen genomföras.

Bo och leva

De flesta restriktioner är nu släppta

Den 29 september togs flera restriktioner bort som införts med anledning av pandemin. Det innebär att vi kan ta ytterligare ett steg mot att återgå till det normala igen.

Om oss

Ny ansökningsperiod för omsättningsstöd

Den 1 oktober öppnade ansökan för stöden till enskilda näringsidkare och handelsbolag som har drabbats ekonomiskt till följd av coronapandemin. Ansökan är öppen till den 30 november 2021.

NYHETER

 • 2021-10-07

  Länsstyrelsen värd för SKAPA-priset i Södermanland

  Landshövding Beatrice Ask var idag med under utdelningen av årets SKAPA-pris och SKAPA-priset till unga talanger i Söderma...
 • 2021-10-06

  Håll utkik efter svarthuvad snigel!

  Under hösten har svarthuvad snigel hunnit växa till sig och kan, om du har otur, leta sig in i din trädgård. Håll utkik fö...