Länsstyrelsen Södermanland – Södermanland

Nya pandemirestriktioner från 1 december

Folkhälsomyndigheten har bett regeringen att införa vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare. Regeringen går vidare med förslaget och att det ska börja gälla den 1 december 2021.

KALENDER

Miljö och vatten

Ansökan till Klimatklivet öppen mellan 8-18 november

Har du en idé som kan minska samhällets klimatpåverkan? Då kan du söka investeringsstöd från Klimatklivet för att utföra åtgärden. Ansökan är öppen mellan den 8 och 18 november.

Bo och leva

Ny information till privatpersoner gällande solcellsstödet

Här finns senaste informationen till privatpersoner angående solcellsstödet och vårändringsbudgeten. Sidan uppdateras i takt med att Länsstyrelsen får mer information.

Djur

Fågelinfluensa i Södermanlands län

Högpatogen fågelinfluensa har konstaterats hos tre gräsänder i Nyköpings kommun. Änderna hittades döda i naturen och skickades till SVA för provtagning. Läs mer om smittan i Södermanland.

Samhälle

Nytt system för vädervarningar

SMHI förnyar systemet för vädervarningar. Lokala konsekvenser av ett väder blir nu tydligare. Det blir nya symboler och färger på varningarna. Den 26 oktober ska ändringen genomföras.

Illustrationen visar fyra personer med olika kulturella tillhörigheter som sitter runt ett bord och lyssnar till en man som talar

Om oss

Nytt material för samhällsorientering

Utbildningsmaterialet ”Om Sverige” har vidareutvecklats och även fått ett tillhörande metodstöd. Allt material finns på webbplatsen Informationsverige.se. Läs mer här.

Om oss

Ny ansökningsperiod för omsättningsstöd

Den 1 oktober öppnade ansökan för stöden till enskilda näringsidkare och handelsbolag som har drabbats ekonomiskt till följd av coronapandemin. Ansökan är öppen till den 30 november 2021.

NYHETER

 • 2021-11-09

  Nytt material för samhällsorientering

  Utbildningsmaterialet ”Om Sverige” har vidareutvecklats och även fått ett tillhörande metodstöd. Allt material finns på we...
 • 2021-11-04

  Vi slutar stödja webbläsaren Internet Explorer

  Från och med kvartal 3 2021 slutade länsstyrelsernas webbplatser stödja webbläsaren Internet Explorer vilket innebär att d...
 • 2021-11-03

  Höjd risk för fågelinfluensa –skyddsnivån höjs i södra Sverige

  Jordbruksverket har beslutat att höja skyddsnivån från nivå 1 till nivå 2 i södra Sverige för att skydda svenska fågelbesä...