Länsstyrelsen Södermanland – Södermanland

Nu är Friluftslivets år verkligen igång!

Vi har haft några riktigt fina vinterveckor med snö och kyla i Sörmland och många har passat på att vara ute extra mycket. Landshövding Beatrice Ask fick chansen att köra hundspann i Ryssbergen medan det fortfarande fanns lite snö kvar. Med aktiviteten uppmärksammar landshövdingen Luften är fri – Friluftslivets år 2021, som genomförs över hela Sverige.

KALENDER

 • 09 mar 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Sociala medier för landsbygdsföretag Att använda sociala medier som ett verktyg för att sälja sina tjänster och marknadsföra sitt företag är idag en självklarhet. Men det är inte lika självklart hur man gör detta på bästa sätt.

  Anmäl dig här – senast 3 mars

 • 09 mar 2021 Klocka som ikon 09.30 - 15.00
  Starta ekologisk/småskalig äggproduktion Ekologisk äggproduktion, är det något att satsa på! Hur startar jag? Vilka kontakter behöver jag ta? Hur vet jag att jag har rätt förutsättningar och att jag uppfyller kraven i lagen? Denna kursdag ri...

  Anmäl dig här – senast 7 mars

 • 11 mar 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Sociala medier för landsbygdsföretag Att använda sociala medier som ett verktyg för att sälja sina tjänster och marknadsföra sitt företag är idag en självklarhet. Men det är inte lika självklart hur man gör detta på bästa sätt.

  Anmäl dig här – senast 3 mars

 • 12 mar 2021 Klocka som ikon 10.00 - 12.00
  Öka den biologiska mångfalden med blommor i odlingen Under detta webbinarium går vi igenom hur man kan arbeta med blommor i odlingar för att öka den biologiska mångfalden. Hur ska man tänka och vilka blommor ska man välja för att både gynna nyttodjur oc...

  Anmäl dig här – senast 8 mars

Om oss

Nu gäller skärpta rekommendationer för Sörmland

Munskydd även i vissa inomhusmiljöer och förlängd distansundervisning i skolorna – det är två av de skärpta rekommendationerna för Sörmland som införs idag den 23 februari.

Om oss

I april förnyas systemet för vädervarningar

För att öka allmänhetens och samhällets förmåga att hantera svåra vädersituationer, förnyar SMHI sina vädervarningar så att lokala konsekvenser av ett väder blir tydligare.

Bo och leva

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare

Näringsidkare som har fått ett större omsättningstapp till följd av pandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Ny ansökningsperiod för nya stödmånader öppnar 2 mars.

Om oss

Hur är (miljö)läget?

Länsstyrelsens rapport visar de stora utmaningar vi står inför men också vilket arbete som görs för att aktivt förbättra miljön i länet.

Samhälle

Aktuellt om covid-19 och coronaviruset

Här hittar du information om läget i Södermanland, samt länkar till ansvariga myndigheters information om coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Miljö och vatten

Förändring i stödet för solceller

Regeringen har beslutat om en ändring i förordningen om stöd för solceller. Länsstyrelsen beviljar inte längre stöd till privatpersoner. Istället kan privatpersoner göra skatteavdrag.

NYHETER

 • 2021-03-03

  Aktuell lägesbild för covid-19 i Södermanland, 3 mars

  Här följer en sammanfattning av hur Södermanlands län påverkas och de utmaningar vi ser i länet.
 • 2021-03-02

  Nu kan fler företagare söka ekonomiskt stöd

  Från och med den 2 mars kan enskilda näringsidkare som drabbats ekonomiskt av covid-19 återigen söka ekonomiskt stöd. Dess...
 • 2021-02-26

  Nu är Friluftslivets år verkligen igång!

  Vi har haft några riktigt fina vinterveckor med snö och kyla i Sörmland och många har passat på att vara ute extra mycket....