Länsstyrelsen Södermanland – Södermanland

KALENDER

Miljö och vatten

Vattenveckan 2021 – för att vatten är mer än bara vatten!

I augusti är det dags för årets vattenvecka då vi uppmärksammar vattenfrågor på olika sätt. Vill du veta mer och är intresserad av att medverka med en egen aktivitet? Här hittar du all information.

Bo och leva

Ny information till privatpersoner gällande solcellsstödet

Här finns senaste informationen till privatpersoner angående solcellsstödet och vårändringsbudgeten. Sidan uppdateras i takt med att Länsstyrelsen får mer information.

Om oss

Nu har utsiktstornet i Stendörren öppnat!

Från det nya tornet kan du njuta av utsikten över den vackra sörmländska skärgården. Tornet är beläget uppe på berget närmast naturum Stendörren, som nu också har öppnat för säsongen. Välkomna!

Dukat bord med vitt porslin och vita servetter.

Samhälle

Lokalhyresstödet är öppet för ansökningar

Hyresvärdar som gett rabatt på lokalhyran till hyresgäster i branscher drabbade av pandemin, kan ansöka om lokalhyresstöd. Stödet gäller för perioden januari – mars och handläggs av länsstyrelsen.

Bo och leva

Studentfirande – det här är det som gäller

Här hittar du samlad information om gällande begränsningar för att genomföra allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med anledning av pågående pandemi.

Djur

Fågelinfluensa i Södermanland

Under våren har flera fall av fågelinfluensa konstaterats i Sverige, både hos vilda och tama fåglar. I Södermanland har smitta konstaterats hos vilda fåglar. Här finns mer information.

NYHETER

 • 2021-06-11

  Ny skrift lyfter fram arbetet med vårt kulturarv

  Sveriges 21 länsstyrelser har tillsammans tagit fram skriften ”Nyttan med kulturmiljö” om landets kulturmiljöer och det arbete som länsstyrelserna gör för att främja kulturarvet. Den riktar sig till alla som är intresserade av vår kulturmiljö.
 • 2021-06-11

  Granskogens marksvampar hotas av granbarkborren

  Länsstyrelsen har i en ny studie undersökt den hotade bombmurklan för att se om den hotas av granbarkborrarnas framfart i ...
 • 2021-06-09

  Omhändertagna hundar säljes

  Länsstyrelsen har omhändertagit hundar med stöd av djurskyddslagen. Mer information om hundarna och hur du kan gå tillväga...
 • 2021-06-09

  Utbildningsprojekt ska tillvarata erfarenhet inom hälso- och sjukvård

  Länsstyrelserna har fått i uppdrag av regeringen att fördela fyra miljoner kronor till projekt som anordnar utbildningar f...