Länsstyrelsen Södermanland – Södermanland

KALENDER

Bo och leva

Ny information till privatpersoner gällande solcellsstödet

Här finns senaste informationen till privatpersoner angående solcellsstödet och vårändringsbudgeten. Sidan uppdateras i takt med att Länsstyrelsen får mer information.

Djur

Fågelinfluensa i Södermanland

Under våren har flera fall av fågelinfluensa konstaterats i Sverige, både hos vilda och tama fåglar. I Södermanland har smitta konstaterats hos vilda fåglar. Här finns mer information.

Besöksmål

Naturum Stendörren öppnar!

Den första maj öppnar naturum Stendörren för säsongen. Välkomna till härliga uteupplevelser. Verksamheten är som förra året coronaanpassad och vi möter er i vår utereception.

Om oss

Webbinarium 12 maj – investeringsstöd för publika laddstationer

Välkommen till ett webbinarium och frågestund om möjligheten att söka investeringsstöd från Klimatklivet för publika laddningsstationer.

Om oss

Nominering till Sörmlandsmedaljen 2021

Nu har du chansen att nominera en person eller förening till Sörmlandsmedaljen 2021. Alla är välkomna att föreslå namn till och med den 19 maj.

Om oss

Välkomna till Miljömålsdagarna 2021!

Den 5–6 maj arrangeras årets viktigaste mötesplats för alla som arbetar med Sveriges miljömål. Temat är livsmedel och konferensen är digital. Här hittar du program och anmälan.

NYHETER

 • 2021-05-03

  Nu öppnar lokalhyresstödet för ansökningar

  Från och med 3 maj kan hyresvärdar, som gett rabatt på lokalhyran till hyresgäster i branscher drabbade av pandemin, ansök...
 • 2021-05-03

  Stoppa Kvarkan

  Första veckan i maj uppmärksammar vi sjukdomen kvarka, en smittsam luftvägssjukdom som drabbar hästar och kan göra dem svå...
 • 2021-04-29

  Informationsfilmer på flera språk om vaccination mot covid-19

  Nu finns två filmer som handlar om vaccinering mot covid-19 översatta till flera språk. Den ena filmen tar upp varför vi s...