Framsidan på årets guidprogram

Häng med ut i naturen

Nu släpper vi årets broschyr med aktiviteter och guidningar i alla Hallands kommuner. I år anordnar vi tillsammans med lokala aktörer flera aktiviteter i länets natur- och kulturreservat.

KALENDER

Två barn som leker i skogen

Besöksmål

Hitta ut i naturen

Hitta ditt nästa besöksmål i Hallands natur! Här får du inspiration och kan även söka fram naturreservat som passar dig.

Mamma och dotter på gunghäst

Samhälle

Sök bidrag för integrationsinsatser

Ska du anordna en insats riktat till målgrupperna asylsökande, nyanlända eller ensamkommande barn? Då kan du söka medel för din insats!

Två hundar som leker i en rastgård. Tunt lager med snö på marken.

Djur

Om djur far illa

Om du ser att djur far illa kan du anmäla detta till Länsstyrelsen. Du kan ringa, skicka e-post eller vanlig post. Din anmälan tas emot av våra djurskyddshandläggare.

NYHETER

 • Framsidan på årets guidprogram
  2024-04-04

  Nu startar årets aktiviteter och guidningar i reservaten

  Nu släpper vi årets broschyr med aktiviteter och guidningar i alla Hallands kommuner. Våren är här och det är dags för en ny säsong med guidade vandringar. I år anordnar vi tillsammans med lokala aktörer flera aktiviteter i länets natur- och kulturreservat.
 • 2024-03-27

  Jörgen Peters blir länsöverdirektör i Västra Götaland

  Regeringen har utsett Jörgen Peters till ny länsöverdirektör i Västra Götaland efter Lisbeth Schultze, som går i pension. ...
 • 2024-03-12

  Nu startar årets naturvårdsbränningar i Hallands län

  Varje vår bränner Länsstyrelsen i Hallands län och Västkuststiftelsen fjolårsgräs och ljung i många öppna marker i länet. ...
 • 2024-03-08

  Ett jämställt Halland, strategi för jämställdhetsintegrering 2024–2027

  Länsstyrelserna fick under 2023 i regeringsuppdrag att ta fram en länsstrategi för 2024–2027 i syfte att bidra till de jäm...

Landshövding

Anders Thornberg

Besöksadress

Slottsgatan 2, Halmstad

Postadress

301 86 Halmstad

Organisationsnummer

202100-2353

Följ oss