Dekorationsbild för Demokratistugan i Halland.

Demokratistugan i Halland

I år fyller Sveriges demokrati 100 år och Demokratistugan kommer till Halland! Tillsammans med kommuner, idéburen sektor och andra verksamheter från hela länet lyfter vi demokratifrågor och varför vi ska värna demokratin. Välkommen att fira demokratin med oss!

KALENDER

Sumpafallen med träd i bakgrunden

Besöksmål

Besök ett naturreservat

På jakt efter en naturupplevelse? Besök ett av Hallands många natur- och kulturreservat.

hundvalp ligger ner med tassarna intill huvudet och blicken rakt fram

Djur

Om djur far illa

Om du ser att djur far illa kan du anmäla detta till Länsstyrelsen. Du kan ringa, skicka e-post eller vanlig post. Din anmälan tas emot av våra djurskyddshandläggare.

bild tagen från ovan på solpanelsparken solsidan

Miljö och vatten

Webbinarserie på temat energi och klimat

Under hösten 2021 arrangeras en rad digitala föreläsningar på temat energi och klimat. Anmäl dig gärna till en eller flera föreläsningar. Välkommen!

En mamma och ett barn läser bok på en bänk i skogen

Besöksmål

Luften är fri

Friluftslivets år 2021 är en satsning med syfte att få fler människor att prova friluftsliv och att fortsätta vara ute i skog och mark.

En vuxen älg som springer över en åker

Djur

Årets älgjakt

Här hittar du information om årets jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten till Länsstyrelsen.

Person som går med paraply i storm. Symbolerna för vädervarningar är pålagda.

Samhälle

Nytt system för vädervarningar

Smhi förnyar systemet för vädervarningar. Varningarna kommer att beskriva konsekvenserna på samhället. Det blir också nya symboler och färger på varningarna. 26 oktober genomförs ändringen.

NYHETER

 • 2021-10-15

  Vårt vardagsliv i Sverige bygger på demokrati

  Denna mandatperiod firar vi minnet av att det är 100 år sedan allmän och lika rösträtt infördes i Sverige. Vi uppmärksammar att den blev allmän, att även kvinnor fick rösta. Vi uppmärksammar också att rösträtten blev lika och inte baserades på inkomst. Det första riksdagsvalet enligt dessa beslut inträffade på hösten för exakt hundra år sedan. Då valdes också de första kvinnorna in i riksdagen. Vi firar 100 år av demokrati, men vad innebär demokrati och vem är den tillgänglig för? Är alla representerade i vallokalen idag?
 • 2021-10-12

  Årets vinnare av SKAPA-priset i Halland är korade

  Länsstyrelsen delar varje år ut SKAPA-priset – Sveriges största innovationspris. Årets vinnare i Halland är Sandra Wilhelm...
 • 2021-10-04

  Nu kan företagare återigen söka omsättningsstöd

  Den 1 oktober öppnade ansökan för stöden till enskilda näringsidkare och handelsbolag som har drabbats ekonomiskt till föl...
 • 2021-10-01

  Nytt stöd till energieffektivisering i flerbostadshus

  Regeringen har beslutat att införa ett nytt investeringsstöd till energieffektivisering i flerbostadshus. Stödet går att s...