Framsidan på årets guidprogram

Häng med ut i naturen

Ta del av årets broschyr med aktiviteter och guidningar i alla Hallands kommuner. Tillsammans med lokala aktörer anordnar vi flera aktiviteter i länets natur- och kulturreservat. Upptäck Hallands natur – häng med ut!

KALENDER

Närbild på en brun häst som tittar nyfiket in i kameran. 

Natur och landsbygd

Betesförmedling i Halland

Har du betesmark men saknar djur som betar? Eller behöver du mer betesmark till dina djur? Anmäl intresse och hitta kontakter för samarbeten via vår betesförmedling.

Om oss

Har du råd att ligga lågt?

Sommaren är inte bara sol och värme. Den kan också bära med sig skyfall och vattenmassor. Här kan du läsa mer om hur du som husägare kan skydda ditt hem och vilket ansvar du har som fastighetsägare.

hundvalp ligger ner med tassarna intill huvudet och blicken rakt fram

Djur

Om ett djur far illa

Om du ser att djur far illa kan du anmäla detta till Länsstyrelsen. Du kan ringa, skicka e-post eller vanlig post. Din anmälan tas emot av våra djurskyddshandläggare.

NYHETER

 • 2024-07-19

  Förundersökning läggs ner

  Idag har åklagarmyndigheten skickat ut ett pressmeddelande om att förundersökningen gällande Mats Löfving läggs ner. Anders Thornberg kommenterar beslutet nedan.
 • 2024-07-08

  Nytt kulturreservat i Halland

  Den 11 juni beslutade Länsstyrelsen i Hallands län om att bilda kulturreservatet Lilla Äskhult i Kungsbacka kommun. I lörd...
 • 2024-07-04

  Köp inte en smuggelhund

  Funderar du på hund? Har du sett en gullig hundvalp på nätet? Se upp så du inte köper en smuggelhund. Kriminella göra stor...
 • 2024-07-04

  Ta del av länsstyrelsernas seminarier från Almedalen

  Under årets Almedalsvecka arrangerade länsstyrelserna gemensamt tre seminarier. De handlade om ledarskap i kris och krig, ...

Landshövding

Anders Thornberg

Besöksadress

Slottsgatan 2

Postadress

301 86 Halmstad

Organisationsnummer

202100-2353

Följ oss