Framsidan på årets guidprogram

Häng med ut i naturen

Ta del av årets broschyr med aktiviteter och guidningar i alla Hallands kommuner. Tillsammans med lokala aktörer anordnar vi flera aktiviteter i länets natur- och kulturreservat. Upptäck Hallands natur – häng med ut!

KALENDER

Närbild på en brun häst som tittar nyfiket in i kameran. 

Natur och landsbygd

Betesförmedling i Halland

Har du betesmark men saknar djur som betar? Eller behöver du mer betesmark till dina djur? Anmäl intresse och hitta kontakter för samarbeten via vår betesförmedling.

Bilden föreställer en sjukvårdare som lägger en sval handduk om nacken på en man.

Samhälle

Värmeböljor i Halland

Solen skiner och värmen är äntligen här. Men hur påverka värmeböljor oss och samhället? Den här sidan innehåller det mesta du behöver veta när temperaturen går upp.

hundvalp ligger ner med tassarna intill huvudet och blicken rakt fram

Djur

Om ett djur far illa

Om du ser att djur far illa kan du anmäla detta till Länsstyrelsen. Du kan ringa, skicka e-post eller vanlig post. Din anmälan tas emot av våra djurskyddshandläggare.

NYHETER

 • 2024-06-19

  Fler sysselsatta men färre arbetsställen inom statlig sektor

  Länsstyrelsen har för fjärde året i rad kartlagt och analyserat statlig närvaro och service. Kartläggningen visar att sysselsättningen har ökat inom statlig sektor samtidigt som antalet arbetsställen har minskat. Antalet besökskontor hos servicegivande myndigheter är i princip detsamma som tidigare år.
 • 2024-06-18

  Ny rapport om energi- och klimatläget i Halland

  Länsstyrelsen i Halland och Region Halland har gemensamt tagit fram rapporten ”Energi- och klimatläget i Halland 2024”. Ra...
 • 2024-06-18

  Bostadsmarknadsanalys för Halland 2024

  Ovanligt många färdigställda bostäder, mindre befolkningsökning än normalt samt en ökad och annorlunda hemlöshet jämfört m...
 • 2024-06-13

  Valresultatet för Halland är nu klart

  Halland, vi har ett resultat. Länsstyrelsens slutliga räkning av EU-valet är nu klar. Det sista valdistriktet har rapporte...

Landshövding

Anders Thornberg

Besöksadress

Slottsgatan 2

Postadress

301 86 Halmstad

Organisationsnummer

202100-2353

Följ oss