Länsstyrelsen Västernorrland – Västernorrland

Aktuella stöd med anledning av pandemin

Här har vi samlat information om Länsstyrelsernas ekonomiska stöd samt Länsstyrelsen Västernorrlands fortsatta arbete med anledning av covid-19.

KALENDER

Djur

Älgjakt 2021-2022

Regeringen beslutade i maj om om nya jakttider. Läs på om vad som gäller i länet under älgjakten 2021-2022, som just nu pågår.

Bo och leva

Vill du sprida ut aska?

Vill du sprida ut aska efter en avliden person på en annan plats än en begravningsplats? Då behöver du ansöka om tillstånd hos Länsstyrelsen. Använd vår e-tjänst.

Bo och leva

Information om stiftelser

Har du bildat en stiftelse? Här finns information om hur du registrerar och förvaltar den och vilka lagar som gäller för stiftelser. Det finns även information om upplösning av stiftelser.

Djur

Bestämmelser för fiske i länet

Är du sugen på en fisketur? Det finns dock vissa bestämmelser för fisket som du behöver känna till. Bestämmelserna är till för att skydda och bevara fiskbeståndet.

Natur och landsbygd

Strandskyddsdispens

Vill du bygga, ändra eller åtgärda något inom ett strandskyddat område? Då behöver du ansöka om dispens från strandskyddet hos Länsstyrelsen eller kommunen.

Besöksmål

Naturreservat och kulturmiljöer

Naturen är en bra plats att vistas i under pandemin. Frisk luft och enkelt att hålla avstånd. Här har vi samlat information och inspiration för dig som söker natur- och kulturmiljöupplevelser.

NYHETER

 • 2021-10-11

  Hjälp till att kartlägga svarthuvad snigel

  Sedan hösten 2019 har den nya, främmande arten svarthuvad snigel påträffats på flera platser i Sverige. Den svarthuvade sn...
 • 2021-10-07

  Infrastrukturministern invigde laddstolpar längs Mittstråket

  Tre nya laddstolpar har invigts i Krokom. Stolparna är en del i projektet Ladda i Mittstråket som ägs av Länsstyrelsen Väs...
 • 2021-10-06

  Ansök om fana och flagga inför 2022

  Nu kan föreningar och organisationer i Västernorrland ansöka om svensk fana eller flagga för utdelning på nationaldagen de...