Länsstyrelsen Västernorrland – Västernorrland

Samlad information om den rådande pandemin

Här har vi samlat aktuell information om läget i länet och länsstyrelsens arbete med anledning av covid-19.

KALENDER

Djur

Älgjakt 2021-2022

Regeringen beslutade i maj om om nya jakttider. Läs på om vad som gäller i länet under älgjakten 2021-2022 som just nu pågår.

Bo och leva

Vill du sprida ut aska?

Vill du sprida ut aska efter en avliden person på en annan plats än en begravningsplats? Då behöver du ansöka om tillstånd hos Länsstyrelsen. Använd vår e-tjänst.

Bo och leva

Information om stiftelser

Har du bildat en stiftelse? Här finns information om hur du registrerar och förvaltar den och vilka lagar som gäller för stiftelser. Det finns även information om upplösning av stiftelser.

Djur

Bestämmelser för fiske i länet

Är du sugen på en fisketur? Det finns dock vissa bestämmelser för fisket som du behöver känna till. Bestämmelserna är till för att skydda och bevara fiskbeståndet.

Natur och landsbygd

Strandskyddsdispens

Vill du bygga, ändra eller åtgärda något inom ett strandskyddat område? Då behöver du ansöka om dispens från strandskyddet hos Länsstyrelsen eller kommunen.

Besöksmål

Naturreservat och kulturmiljöer

Naturen är en bra plats att vistas i under pandemin. Frisk luft och enkelt att hålla avstånd. Här har vi samlat information och inspiration för dig som söker natur- och kulturmiljöupplevelser.

NYHETER

 • 2021-09-23

  Covid-19-lagen och serveringslagen förlängs

  Den 22 september 2021 beslutade riksdagen att förlänga lagen om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19 (covid-19-lagen) och lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen till den sista januari 2022. Detta för att ha en fortsatt beredskap för att kunna sätta in träffsäkra åtgärder för att bekämpa covid-19 om smittläget förändras eller försämras.
 • 2021-09-22

  Länsstyrelserna vill freda strömmingen

  Länsstyrelserna i fyra Norrlandslän vill se ett fiskeförbud för att freda strömmingen i Bottniska viken. Detta efter att d...
 • 2021-09-22

  Digitala utbildningar ska bidra till jämställdhet i skogsbranschen

  Genom projektet Jämställdhet i skogsbranschen erbjuder vi flera olika utbildningar, samtal och webbinarier i höst och vint...
 • 2021-09-21

  Landshövdingens aktiviteter vecka 38-39

  Här presenterar vi ett urval av landshövding Berit Högmans aktiviteter.