Länsstyrelsen Västernorrland – Västernorrland

Samlad information om den rådande pandemin

Här har vi samlat aktuell information om läget i länet och länsstyrelsens arbete med anledning av covid-19.

KALENDER

Samhälle

Rasism i arbetslivet

Det finns en stor okunskap om rasism och om hur normer kring hudfärg begränsar människor i arbetslivet. Läs om hur Länsstyrelsen Västernorrland bidrar med kunskap.

Miljö och vatten

Investeringsstöd från Klimatklivet

Har din organisation eller ditt företag en idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan ni, till och med den 27 april, ansöka om stöd från Klimatklivet för att utföra åtgärden.

Bo och leva

Vill du sprida ut aska?

Vill du sprida ut aska efter en avliden person på en annan plats än en begravningsplats? Då behöver du ansöka om tillstånd hos Länsstyrelsen. Använd vår e-tjänst.

Tjänster

Barn och ungas erfarenheter av prostitution

Länsstyrelsen Västernorrland har tillsammans med Länsstyrelsen Jämtland gjort en kartläggning av barn och ungas erfarenheter av prostitution. Ta del av rapporten.

Natur och landsbygd

Strandskyddsdispens

Vill du bygga, ändra eller åtgärda något inom ett strandskyddat område? Då behöver du ansöka om dispens från strandskyddet hos Länsstyrelsen eller kommunen.

Besöksmål

Vistas i vår vackra natur

Naturen är en bra plats att vistas under pandemin. Frisk luft och enkelt att hålla avstånd. Här har vi samlat information och inspiration för dig som söker natur- och kulturmiljöupplevelser.

NYHETER

 • 2021-04-16

  Sex miljoner till nationella tidiga insatser för asylsökande

  I år finns en ny möjlighet att ansöka om bidrag för nationella tidiga insatser för asylsökande. Av de 98 miljoner som läns...
 • 2021-04-16

  Nytt kunskapsstöd ska förebygga problem kring spel och skärmtid

  Den 16 april lanserar länsstyrelserna ett nytt kunskapsstöd om skärmtid, digitalt spelande och spel om pengar. Med stödet,...
 • 2021-04-15

  Pandemin har satt kommuners arbete med romsk inkludering på paus

  Det senaste årets arbete med romsk inkludering har varit bristfälligt hos flera av landets kommuner. Anledningen är bland ...