Länsstyrelsen Västernorrland – Västernorrland

Samlad information om den rådande pandemin

Coronapandemin pågår än. Men det finns mycket du kan göra för att minska smittspridningen. Ta del av aktuell information, läget i länet och länkar till andra myndigheter. You can also find information about covid-19 in other languages.

KALENDER

 • 17 mar 2021 Klocka som ikon 13.00 - 14.00
  Information och rådgivning om Klimatklivet Har du en idé om en fysisk investering för att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan du söka pengar från Klimatklivet. Vi erbjuder nu information och rådgivning för just dig.

  Anmäl dig här – senast 15 mars

 • 18 mar 2021 Klocka som ikon 13.00 - 14.00
  Välkommen till webbinarium om digitala betaltjänster Vill du lära dig mer om att betala via internet, vill du behärska de digitala tjänsterna som BankID och Swish? Vill du veta mer om säkerheten vid användandet av tjänsterna?

  Anmäl dig här – senast 17 mars

 • 19 07 mar 2021 apr 2021 Klocka som ikon 09.00 - 10.30
  Digital rådgivning för yrkesmässiga potatisodlare I samarbete med Rådhuset Nordfalan bjuder Länsstyrelsen Västernorrland in till digitala rådgivningsträffar via plattformen Zoom. Rådgivningen omfattar både konventionell och ekologisk odling och rikta...

  Anmäl dig här – senast 18 mars

 • 19 mar 2021 Klocka som ikon 14.30 - 16.30
  Digital träff om odling och odlingskalendern för år 2021 Välkommen till en digital träff där vi delar med oss av våra erfarenheter och inspirerar varandra. Temat är odling och odlingskalendern för år 2021.

  Anmäl dig här – senast 17 mars

Bo och leva

Tillsyn av den tillfälliga covid-19-lagen

Från och med den 10 januari 2021 gäller en tillfällig covid-19-lag. Länsstyrelsen kontrollerar att besluten följs.

Natur och landsbygd

Guide till digitala betaltjänster

Länsstyrelsen arbetar med stöd- och utvecklingsinsatser för grundläggande betaltjänster. Här finns guider på olika språk.

Natur och landsbygd

Dags att ansöka om jordbrukarstöd

Som lantbrukare kan du söka jordbrukarstöd för att sköta mark och djur. SAM-internet har öppet till och med den 15 april.

Samhälle

Medel till aktiviteter för asylsökande

För femte i året i rad kan föreningar, trossamfund och kommuner söka medel till aktiviteter för asylsökande. Nytt för i år är att ansökan görs via e-tjänst. Denna ansökningsomgång pågår till 25 mars.

Samhälle

Regler för motortrafik i naturen

För dig som gillar att färdas över snötäckta vidder på skoter, gäller speciella regler. Här finns information om motortrafik i naturen.

Om oss

Vistas i vår vackra natur i vinter

Naturen är en bra plats att vistas under pandemin. Frisk luft och enkelt att hålla avstånd till andra. Här har vi samlat inspiration för dig som söker naturupplevelser i vinter.

NYHETER

 • 2021-03-05

  Barn och unga på sociala medier utnyttjas sexuellt

  Barn och unga i Västernorrland och Jämtland utsätts för sexuell exploatering via internet. Det börjar i många fall med sociala kontakter för att motverka ensamhet, psykisk ohälsa eller helt enkelt försörjning men det övergår sedan till sexuella övergrepp som den barnet eller den unga inte förmår förhindra. Grupper av barn och unga i redan utsatt situation blir därmed lätta byten för män som vill köpa deras kroppar. Det visar en ny rapport.
 • 2021-03-05

  Nytt system för vädervarningar

  I april förnyas vädervarningarna. Ett nytt system införs med gul, orange och röd varning, där röd är den allvarligaste.
 • 2021-03-04

  SKAPA söker 2021 års bästa uppfinnare och innovatör

  Ansökningstiden för att söka Sveriges största utvecklingspris går ut 31 maj 2021. Över en miljon kronor delas ut.
 • 2021-03-03

  Hur mår luften i Västernorrland?

  Varje år sammanställer Länsstyrelsen Västernorrland luftutsläpp från länets fasta anläggningar som är tillståndspliktiga e...