Länsstyrelsen Västernorrland – Västernorrland

Samlad information om den rådande pandemin

Här har vi samlat aktuell information om läget i länet och länsstyrelsens arbete med anledning av covid-19.

KALENDER

 • 09 aug 2021 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Gårdsvandring – att odla och sälja som andelsjordbrukare Välkommen på gårdsvandring hos Terez och Li som driver Bondbönorna i Torsåker. De har gedigen erfarenhet av att odla och sälja genom andelsjordbruk och erbjuder rådgivning till blivande andelsjordbruk...

  Anmäl dig här – senast 5 augusti

 • 16 aug 2021 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Gårdsvandring – med fokus på att odla och musta äpplen Välkommen på gårdsvandring hos Pontus och Eva i Borgsjö. De driver Mitt Musteri med egen äppelodling, musteri, café, evenemang och logi.

  Anmäl dig här – senast 12 augusti

 • 23 aug 2021 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Gårdsvandring – biologisk mångfald och kolinlagring Välkommen på gårdsvandring hos David och Marja som driver Sörnäsets småbruk utanför Härnösand, en gård som kryllar av liv. De odlar grönsaker och bär till husbehov och samförsörjning.

  Anmäl dig här – senast 19 augusti

 • 24 aug 2021 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Information och rådgivning om Klimatklivet Har du en idé om en fysisk investering för att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan du söka pengar från Klimatklivet. Vi erbjuder nu information och rådgivning för just dig.

  Anmäl dig här – senast 22 augusti

Djur

Omhändertagna hundar söker nytt hem

Just nu finns det flera omhändertagna hundar som söker nytt hem. Är du eller någon du känner sugen på att köpa en av dem? Fyll i en intresseanmälan.

Illustration av en dator på ett bord som visar ett formulär som är ifyllt och ikryssat med gröna bockar.

Om oss

Hjälp oss att bli bättre - delta i undersökning

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation som arbetar med många olika sakfrågor. Hur du ser på oss och vår verksamhet och vad du tycker är viktigt. Hjälp oss att bli bättre - svara på vår undersökning!

Samhälle

Regler för vattenskoter

Var får jag köra vattenskoter? Vilket ansvar har jag? Vem ska jag kontakta om jag blir störd av vattenskoterkörning? Läs om vilka regler som gäller.

Bo och leva

Begravningsombud till Härnösands kommun

Länsstyrelsen ansvarar för att förordna begravningsombud. Nu söker vi ett begravningsombud i Härnösands kommun. Vi tar tacksamt emot förslag på lämpliga personer, senast den 15 augusti.

Miljö och vatten

Aktuell information om läget vid havet

Undrar du vad du ska göra om du ser algblomning, död säl, döda eller sjuka fåglar eller fiskar vid kusten? Informationscentralen för Bottniska viken har svaren och aktuell info om läget.

Besöksmål

Vistas i vår vackra natur

Naturen är en bra plats att vistas under pandemin. Frisk luft och enkelt att hålla avstånd. Här har vi samlat information och inspiration för dig som söker natur- och kulturmiljöupplevelser.

NYHETER

 • 2021-08-04

  Planera besöket i Skuleskogens nationalpark

  Det är många som vill uppleva världsarvet Höga Kusten och Skuleskogens nationalpark i sommar. Det innebär att det ofta blir fullt på parkeringarna i anslutning till nationalparken.
 • 2021-08-04

  På spaning efter modernismens pärlor

  Den 16 – 17 september anordnas det tredje seminariet i serien ”Kulturvärlden som resurs”, och i år är temat modernismen. I...
 • 2021-07-23

  Kungaparet besöker Västernorrland i augusti

  H.M. Konung Carl XVI Gustaf och H.M. Drottning Silvia besöker Västernorrland den 24 augusti.
 • 2021-07-15

  Efter lättnader i restriktionerna – dessa kvarstår

  Smittspridningen minskar och allt fler vaccinerar sig. Regeringen och Folkhälsomyndigheten bedömer att pandemin utvecklas ...