Länsstyrelsen Västernorrland – Västernorrland

Stöd till jordbruk och landsbygd

I år förnyas jordbrukspolitiken i Sverige. Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden ska bland annat öka konkurrenskraften och hållbarheten i svenskt jordbruk. Kommuner, företag, föreningar och andra organisationer kan få stöd för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

KALENDER

 • 16 24 mar 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  Utbildningsdagar inom våld mot personer med funktionsvariationer och våld mot äl... Länsstyrelsen i Västernorrland, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten bjuder in till två utbildningsdagar med fokus på våld mot äldre och våld mot personer med funktionsvariationer.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 21 mar 2023 Klocka som ikon 11.00 - 13.00
  Informationsträff i Sundsvall om de nya jordbrukarstöden Lär dig mer om nyheterna inom jordbrukarstöd, företagsstöd och miljöinvesteringar.

  Anmäl dig här – senast 21 mars

 • 21 22 mar 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  Utbildning om dopning Med stöd från metoden 100% ren hårdträning anordnar Länsstyrelsen Västernorrland en två dagars antidopningutbildning. Utbildningen ger kunskap kring hur bland annat träningsanläggningar kan arbeta dop...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 22 mar 2023 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Slutkonferens Jämställdhet i skogsbranschen Hur förändrar vi värderingar i en mansdominerad bransch? Hur skapar vi en kultur där alla har samma möjligheter att äga skog och arbeta i skogsnäringen?

  Anmälningsdatum är passerat

Om oss

H.M. Konungen firas i Härnösand den 8 maj

H.M. Konungen Carl XVI Gustaf firar 50 år på tronen under 2023. Med anledning av detta reser Kungaparet runt till alla 21 län. Och när de kommer till Härnösand den 8 maj, är du välkommen att delta!

Samhälle

Motortrafik i naturen

För dig som gillar att färdas över snötäckta vidder på snöskoter, gäller speciella regler. Här finns information om vad som gäller för motortrafik i naturen.

En sladd, ett eluttag samt en glödlampa. Allt målat i gult mot en lila bakgrund.

Miljö och vatten

Stöd i energibesparing

Länsstyrelsen ger stöd till kommuner och regioner i arbetet att minska och effektivisera energianvädningen.

Snöigt landskap med ungtallar som vajar i vinden. Två personer står redo att sätta på sig skidor och susa ner för en brant. De har utsikt över havet där de står.

Besöksmål

Vintervänliga naturreservat

Är du sugen på att upptäcka nya platser i länet? Visste du att det finns reservat som går att besöka även på vintern? Bocka i "vintervänligt" i Hitta via filtrering på Besöksmål, så hittar du dit!

Djur

Djurskydd - vem ansvarar för vad?

Vilket ansvar har du som djurägare? Vad ska du göra om du ser att djur far illa? Vad krävs för att få djurförbud? Länsstyrelsens arbete innebär bland annat att vi gör kontroller att djur har det bra.

Om oss

Projekt för regional tillväxt

Länsstyrelserna arbetar för en hållbar tillväxt och utveckling i länet. Målet att alla ska ha möjlighet att bo, utvecklas och driva företag. I länet arbetar vi med flera projekt kopplade till detta.

NYHETER