Länsstyrelsen Västernorrland – Västernorrland

Samlad information om den rådande pandemin

Här har vi samlat aktuell information om läget i länet och länsstyrelsens arbete med anledning av covid-19.

KALENDER

Samhälle

Rasism i arbetslivet

Det finns en stor okunskap om rasism och om hur normer kring hudfärg begränsar människor i arbetslivet. Läs om hur Länsstyrelsen Västernorrland bidrar med kunskap.

Miljö och vatten

Investeringsstöd från Klimatklivet

Har din organisation eller ditt företag en idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan ni, till och med den 27 april, ansöka om stöd från Klimatklivet för att utföra åtgärden.

Natur och landsbygd

Dags att ansöka om jordbrukarstöd

Som lantbrukare kan du söka jordbrukarstöd för att sköta mark och djur. SAM-internet har öppet till och med den 15 april.

Tjänster

Barn och ungas erfarenheter av prostitution

Länsstyrelsen Västernorrland har tillsammans med Länsstyrelsen Jämtland gjort en kartläggning av barn och ungas erfarenheter av prostitution. Ta del av rapporten.

Natur och landsbygd

Strandskyddsdispens

Vill du bygga, ändra eller åtgärda något inom ett strandskyddat område? Då behöver du ansöka om dispens från strandskyddet hos Länsstyrelsen eller kommunen.

Besöksmål

Vistas i vår vackra natur

Naturen är en bra plats att vistas under pandemin. Frisk luft och enkelt att hålla avstånd. Här har vi samlat inspiration för dig som söker naturupplevelser.

NYHETER

 • 2021-04-14

  Tillsammans för Västernorrlands skogar

  Länsstyrelsen har tillsammans med en rad andra aktörer tagit fram ett regionalt skogsprogram. På så sätt kan vi kraftsamla för att tillsammans bidra med jobb och hållbar tillväxt i hela Västernorrland.
 • 2021-04-09

  Skärpta rekommendationer införs i Västernorrland

  Munskydd bör användas i offentliga inomhusmiljöer och i kollektivtrafik och inga onödiga resor ska göras från och med månd...
 • 2021-04-09

  Ny omgång av lokalhyresstöd till branscher drabbade av pandemin

  Nu är det klart med en andra stödperiod för det statliga lokalhyresstödet. Stödet kan sökas av hyresvärdar som gett rabatt...
 • 2021-04-08

  Kampanj vill inspirera unga

  Är du ung och söker inspiration och förebilder? Letar du film- och boktips? Vill du veta mer om minoriteten romer och om b...