Länsstyrelsen Västernorrland – Västernorrland

Samlad information om den rådande pandemin

Här har vi samlat aktuell information om läget i länet och länsstyrelsens arbete med anledning av covid-19.

KALENDER

 • 11 maj 2021 Klocka som ikon 09.30 - 11.00
  Webbseminarium (förmiddag) - Öka din kunskap om penningtvätt och finansiering av... Länsstyrelserna i Skåne, Stockholm och Västra Götaland anordnar tillsammans med Finanspolisen samt Samordningsfunktionen för åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism webbseminarium som ...

  Anmäl dig här – senast 9 maj

 • 11 maj 2021 Klocka som ikon 13.00 - 14.30
  Webbseminarium (eftermiddag) - Öka din kunskap om penningtvätt och finansiering ... Länsstyrelserna i Skåne, Stockholm och Västra Götaland anordnar tillsammans med Finanspolisen samt Samordningsfunktionen för åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism webbseminarium som ...

  Anmäl dig här – senast 9 maj

 • 11 maj 2021 Klocka som ikon 14.00 - 15.30
  Hot och hat mot demokratin Välkommen till en eftermiddag med föreläsningar på temat hot och hat mot demokratin. Om politiker och förtroendevaldas utsatthet samt förebyggande arbete mot våldsbejakande extremism.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 19 maj 2021 Klocka som ikon 08.30 - 11.00
  Rasism i arbetslivet Välkommen på ett fördjupande webbinarium om rasism i arbetslivet!

  Anmäl dig här – senast 12 maj

Djur

Bestämmelser för fiske i länet

Är du sugen på en fisketur? Det finns dock vissa bestämmelser för fisket som du behöver känna till. Bestämmelserna är till för att skydda och bevara fiskbeståndet.

Samhälle

Rasism i arbetslivet

Det finns en stor okunskap om rasism och om hur normer kring hudfärg begränsar människor i arbetslivet. Läs om hur Länsstyrelsen Västernorrland bidrar med kunskap.

Bo och leva

Vill du sprida ut aska?

Vill du sprida ut aska efter en avliden person på en annan plats än en begravningsplats? Då behöver du ansöka om tillstånd hos Länsstyrelsen. Använd vår e-tjänst.

Tjänster

Barn och ungas erfarenheter av prostitution

Länsstyrelsen Västernorrland har tillsammans med Länsstyrelsen Jämtland gjort en kartläggning av barn och ungas erfarenheter av prostitution. Ta del av rapporten.

Natur och landsbygd

Strandskyddsdispens

Vill du bygga, ändra eller åtgärda något inom ett strandskyddat område? Då behöver du ansöka om dispens från strandskyddet hos Länsstyrelsen eller kommunen.

Besöksmål

Vistas i vår vackra natur

Naturen är en bra plats att vistas under pandemin. Frisk luft och enkelt att hålla avstånd. Här har vi samlat information och inspiration för dig som söker natur- och kulturmiljöupplevelser.

NYHETER

 • 2021-05-03

  Landshövdingens aktiviteter vecka 18-19

  Här presenterar vi ett urval av landshövding Berit Högmans aktiviteter.
 • 2021-05-03

  Nu öppnar lokalhyresstödet för ansökningar

  Från och med 3 maj kan hyresvärdar, som gett rabatt på lokalhyran till hyresgäster i branscher drabbade av pandemin, ansök...
 • 2021-04-30

  Den första vaccinsprutan – det firar jag i Valborg

  Som jag har längtat och väntat på den här dagen och just idag, på Valborgsmässoafton, var det äntligen min tur att få den ...