Aktuella varningsmeddelanden i Västernorrlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Västernorrland – Västernorrland

Upplev länets vackra natur

Är du sugen på att upptäcka nya platser i länet, vill du ta del av utställningar vid naturum Höga Kusten eller bocka av vilka reservat du redan besökt i våra krysslistor? Vi har samlat information och inspiration för dig som söker natur- och kulturmiljöupplevelser.

KALENDER

 • 23 31 maj 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  En bra start som fårägare Vi erbjuder denna kurs, på sex tillfällen, för dig som funderar på att skaffa får eller nyligen startat upp en fårbesättning. Syftet är att du ska undvika de vanligaste fallgroparna och få en bra star...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 30 31 maj 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  Fyrlänskonferens – Illegal handel med alkohol, tobak och narkotika. Länsstyrelserna i Jämtlands, Norrbottens, Västerbottens och Västernorrlands län bjuder tillsammans med Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN) in till fyrlänskonferens rörande alko...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 maj 2023 Klocka som ikon 08.30 - 12.00
  Digital utbildning om våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck... Välkommen till en utbildningsdag med fokus på hur våld i nära relationer kan se ut för hbtqi-personer och vilka konsekvenser detta kan få. Utbildningsdagen hålls tillsammans med RFSL och Resurscentrum...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 jun 2023 Klocka som ikon 12.00 - 18.00
  Aktörsträff för integration i Västernorrland Länsstyrelsen Västernorrland välkomnar aktörer för integration till en aktörsträff.

  Anmälningsdatum är passerat

Närbild på brun häst där en hängande stigbygel och sadeljorden är i fokus.

Djur

Omhändertagen häst söker ett nytt hem

Just nu finns det en omhändertagen häst som söker ett nytt hem. Är du eller någon du känner sugen på att köpa den? Fyll i en intresseanmälan.

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

Natur och landsbygd

Strandskyddsdispens

Vill du bygga, ändra eller åtgärda något inom ett strandskyddat område? Då behöver du ansöka om dispens från strandskyddet hos länsstyrelsen eller kommunen.

Bo och leva

Information om stiftelser

Har du bildat en stiftelse? Här finns information om hur du registrerar och förvaltar den och vilka lagar som gäller för stiftelser. Det finns även information om upplösning av stiftelser.

Djur

Bestämmelser för fiske i länet

Är du sugen på en fisketur? Det finns dock vissa bestämmelser för fisket och fredningsområden du behöver känna till och hålla dig uppdaterad kring. De är till för att skydda och bevara fiskbeståndet.

Om oss

Projekt för regional tillväxt

Länsstyrelserna arbetar för en hållbar tillväxt och utveckling i länet. Målet att alla ska ha möjlighet att bo, utvecklas och driva företag. I länet arbetar vi med flera projekt kopplade till detta.

NYHETER

 • 2023-05-29

  Hållbara etableringar viktiga för länets utveckling

  Grönt flygbränsle i Långsele, vätgas i Alby och Ljungaverk, batteridelar i Torsboda. Industrins gröna omställning märks runt om i länet och miljöprövningarna i de olika ärendena berör också flera delar av länsstyrelsens organisation.
 • 2023-05-22

  Vi förbättrar säkerheten vid Slåttdalsskrevan

  Länsstyrelsen Västernorrland etablerar en ny sträckning av Höga Kusten-leden som tar vandraren mellan Slåttdalsskrevans sö...
 • 2023-05-22

  Full koll – nytt material ska ge vuxna fakta om ungdomar och alkohol

  Alkohol och andra droger kan ge negativa konsekvenser på flera olika sätt, inte minst för unga. Som vuxen är det därför vi...
 • 2023-05-16

  Fälla ska visa hur laxen mår

  En laxfälla i Ljungan ska bidra till ökad kunskap om hur laxen i älven mår och hur beståndet återhämtar sig.