Aktuella vädervarningar i Östergötlands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Höga flöden med risk för översvämning

SMHI har utfärdat flera gula och orangea vädervarningar i länet och vattennivåerna förväntas nå kritiska lägen. Det finns stor risk för översvämning runt framför allt Roxen och Glan. Fastighetsägare uppmanas att skydda sina fastigheter. Vidta försiktighet och ha koll på det aktuella väderläget.

KALENDER

 • 28 feb 2024 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Välkommen på skötselkurs i Norrköping. Har du betesmarker som är svårskötta eller kanske inte har betats på många år? Funderar du på vilka träd och buskar som ska sparas och vilka du ska ta bort och hur dessa i så fall ska tas bort på bäst...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 29 feb 2024 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Välkommen på skötselkurs i Falerum. Har du betesmarker som är svårskötta eller kanske inte har betats på många år? Funderar du på vilka träd och buskar som ska sparas och vilka du ska ta bort och hur dessa i så fall ska tas bort på bäst...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 06 mar 2024 Klocka som ikon 13.30 - 17.00
  Vattenrådens dag Vattenrådens dag är en årlig halvdagskonferens där vi tillsammans lyfter vattenrådens viktiga arbete, ges möjlighet att prata och byta erfarenheter med varandra samt dela exempel på hur arbetet bedriv...

  Anmäl dig här – senast 4 mars

 • 07 mar 2024 Klocka som ikon 08.15 - 09.30
  Frukostföreläsning med fokus hedersrelaterat våld och förtryck 7 mars SAVE THE DATE för vårens föreläsningstillfällen om hedersrelaterat våld och förtryck. Vill du ha mer information och kunskap inom området och det arbete som utförs, avsätt tid i kalendern redan nu!

  Anmäl dig här – senast 4 mars

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Nu är e-tjänsten SAM Internet öppen för årets ansökningar av jordbrukarstöd. Syftet med jordbrukarstöden är att bidra till ett hållbart och konkurrens­kraftigt jordbruk.

Den invasiva arten jättebalsamin i blomningstid

Djur

Invasiva främmande arter

Invasiva främmande arter räknas som ett av de absolut största hoten mot biologisk mångfald. Lär dig känna igen arterna och hur du ska göra för att inte sprida dem vidare.

Röda hus med vita knutar utmed en lummig grusväg

Samhälle

Bidrag för energieffektivisering i småhus

Du som äger och bor i ett småhus som värms upp med el eller gas kan från och med den 3 juli 2023 ansöka om att få bidrag för att genomföra vissa energieffektiviserande åtgärder.

Tre unga kvinnor i sällskap av varandra

Könsstympning.se

Den nya webbplatsen könsstympning.se syftar till att förebygga brottet könsstympning och att fler utsatta flickor och kvinnor söker vård.

Om oss

Digital rundvandring på Linköpings slott

Välkommen på en guidad rundvandring i slottets representationsvåning. Guide Christel Storm från Linköpings slotts- och domkyrkomuseum tar dig med på en spännande vandring genom slottets salar.

Dunig uggelunge sitter på en gren i skogen

Vill du bli naturkunnig?

Vill du lära dig mer om den svenska naturen? Eller kanske bara testa dina kunskaper? Lär känna naturen hemifrån med vår kostnadsfria e-kurs.

NYHETER

 • 2024-02-23

  Höga flöden med risk för översvämning

  SMHI har utfärdat flera gula och orangea vädervarningar i länet och under helgen förväntas vattennivåerna nå kritiska lägen. Det finns stor risk för översvämning runt framför allt Roxen och Glan.

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3, Linköping

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss