Information om Covid-19

Här hittar du information om coronaviruset Covid-19 och länkar till ansvariga myndigheter.

KALENDER

 • 15 apr 2021 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Seminarium om
  bostadssituationen i länet
  Länsstyrelsen Östergötland bjuder in till en halvdag för att diskutera bostadsförsörjningssituationen i länet. Mötet är till för kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan kommunerna, länsstyrelsen och an...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 16 apr 2021 Klocka som ikon 09.30 - 11.30
  Rasism i arbetslivet Länsstyrelsen Östergötland välkomnar dig till en fördjupande kostnadsfri utbildning om rasism i arbetslivet.

  Anmäl dig här – senast 14 april

 • 16 apr 2021 Klocka som ikon 09.30 - 10.15
  Fredagsfika med ANDTS:Varför dricker tonåringar? Hur pratar man om alkohol? Vad finns det för material att använda för mig som arbetar förebyggande? Denna fredag kommer IQ berätta om handboken Tonårsparlören och hur du som arbetar förebyggande kan använda dig av den.

  Anmäl dig här – senast 14 april

 • 16 apr 2021 Klocka som ikon 12.45 - 16.45
  Utbildning i 100 % ren hårdträning Länsstyrelsen Östergötland i samverkan med länets kommuner bjuder in till en utbildning om dopning och förebyggande insatser inom ramen för 100 % ren hårdträning.

  Anmälningsdatum är passerat

Bo och leva

Omsättningsstöd till handelsbolag

Handelsbolag som har fått ett större omsättningstapp till följd av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Ansökningsperiod öppnar 29 mars.

Samhälle

Restriktioner för minskad smittspridning

Smittspridningen av coronaviruset är fortsatt allvarlig och osäker i Sverige. Här hittar du mer om Regeringens och Folkhälsomyndighetens åtgärder för att minska trängsel och bromsa smittspridningen.

Djur

Utbrott av fågelinfluensa i Östergötland

Under våren har flera fall av fågelinfluensa konstaterats i Östergötland. Det är hög smittrisk i hela landet och därför mycket viktigt att skydda sina tamfjäderfän mot smitta.

Djur

Licensjakt efter lodjur i Östergötlands län 2021

Den 1 mars startar licensjakten efter lodjur i Östergötland, här kan du läsa mer och följa aktuella händelser.

Bo och leva

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare

Näringsidkare som har fått ett större omsättningstapp till följd av pandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Ny ansökningsperiod för nya stödmånader öppnar 2 mars.

Miljö och vatten

Ansök om bidrag för tryggad tillgång till dricksvatten

Nu kan du ansöka om bidrag för åtgärder som förbättrar vattenhushållningen och tillgången till dricksvatten. Sista ansökningsdag är 7 apri.

NYHETER

 • 2021-04-13

  Allvarlig påverkan på hälso- och sjukvården i länet

  Antalet covid-19-patienter i behov av sjukhusvård fortsätter att öka i Östergötland. Nu bedöms hälso- och sjukvården återigen som allvarligt påverkad av pandemin. Det framgår av Länsstyrelsen Östergötlands senaste regionala lägesbild.
 • 2021-04-13

  Skyddsområden för fågelinfluensa hävda i Östergötland

  Under februari och mars drabbades fem anläggningar i Östergötland av fågelinfluensa. Nu har samtliga skyddsområden i länet...
 • 2021-04-12

  Sex miljoner till nationella tidiga insatser för asylsökande

  I år finns en ny möjlighet att ansöka om bidrag för nationella tidiga insatser för asylsökande. Av de 98 miljoner som läns...
 • 2021-04-09

  Ny omgång av lokalhyresstöd till branscher drabbade av pandemin

  Nu är det klart med en andra stödperiod för det statliga lokalhyresstödet. Stödet kan sökas av hyresvärdar som gett rabatt...