Risk för gräsbrand i Östergötlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Vill du bli naturkunnig?

Vill du lära dig mer om den svenska naturen? Eller kanske bara testa dina kunskaper? Lär känna naturen hemifrån med vår kostnadsfria e-kurs.

KALENDER

 • 16 apr 2024 Klocka som ikon 10.00 - 11.30
  Webbinarium om Klimatklivet Välkommen att bli inspirerad och få råd inför årets ansökningsomgångar inom Klimatklivet. Vad kan man ansöka för och inte? Var börjar man? Vad är viktigt att fokusera på?

  Anmälningsdatum är passerat

 • 17 apr 2024 Klocka som ikon 12.00 - 13.00
  Webbinarium om att visa upp djur offentligt Länsveterinär Malin Päärni berättar om vad som gäller om du visar upp dina djur för allmänheten. Ni kommer till exempel att få svar på när tillstånd behövs, vad kostnaden är och vad det ställer för kr...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 17 apr 2024 Klocka som ikon 18.30 - 19.45
  Minska viltskador i jordbruksgrödor med hjälp av drönare Dovhjort och vildsvin orsakar på många håll stora skador i grödor. Raps och ärter är svåra att få ha i fred och även med havre och vete kan det vara bekymmersamt. Skörden av vallfoder riskerar att bli...

  Anmäl dig här – senast 15 april

 • 19 apr 2024 Klocka som ikon 10.00 - 15.00
  Lantraser - från hage till mage - Friska och lönsamma får Det finns många skäl att bevara de svenska lantraserna. Lantraserna uppmärksammas för den höga kvaliteten på både mjölk och kött, exempelvis har kött från både linderödsgrisar och fjällkor fått utmärk...

  Anmälningsdatum är passerat

Besöksmål

Upptäck Östergötlands natur

Vad passar bättre än en utflykt i vårsolen? Besök gärna något av länets 315 naturreservat i vår.

Om oss

Digital rundvandring på Linköpings slott

Välkommen på en guidad rundvandring i slottets representationsvåning. Guide Christel Storm från Linköpings slotts- och domkyrkomuseum tar dig med på en spännande vandring genom slottets salar.

Natur och landsbygd

Är du primärproducent?

Ska du starta verksamhet inom primärproduktionen och producerar livsmedel eller foder på gårdsnivå? Då ska du registrera din anläggning hos Länsstyrelsen.

Den invasiva arten jättebalsamin i blomningstid

Djur

Invasiva främmande arter

Invasiva främmande arter räknas som ett av de absolut största hoten mot biologisk mångfald. Lär dig känna igen arterna och hur du ska göra för att inte sprida dem vidare.

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Nu är e-tjänsten SAM Internet öppen för årets ansökningar av jordbrukarstöd. Syftet med jordbrukarstöden är att bidra till ett hållbart och konkurrens­kraftigt jordbruk.

Tre unga kvinnor i sällskap av varandra

Könsstympning.se

Den nya webbplatsen könsstympning.se syftar till att förebygga brottet könsstympning och att fler utsatta flickor och kvinnor söker vård.

NYHETER

 • Gravplats med ljus och en ros
  2024-04-15

  Länsstyrelsen söker nytt begravningsombud i Linköpings kommun

  Begravningar och begravningsplatser sköts oftast av församlingar inom Svenska kyrkan. Länsstyrelsen utser begravningsombud i varje kommun för att säkerställa att de personer som inte tillhör Svenska kyrkan också får sina intressen tillvaratagna. Nu söker vi ett nytt begravningsombud i Linköpings kommun.

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3, Linköping

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss