Information om Covid-19

Här hittar du information om coronaviruset Covid-19 och länkar till ansvariga myndigheter.

KALENDER

Bo och leva

Begränsningar för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar

Sedan 1 juni gäller ändringar för deltagarbegränsningar enligt den tillfälliga covid-19-lagen för dig som anordnar en allmän sammankomst eller offentlig tillställning. Läs mer här.

Bo och leva

Omsättningsstöd till handelsbolag

Handelsbolag som har fått ett större omsättningstapp till följd av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Ansökningsperiod stänger 15 juni 2021.

Bo och leva

Studentfirande – det här är det som gäller

Här hittar du samlad information om gällande begränsningar för att genomföra allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med anledning av pågående pandemi.

Om oss

Länsstyrelsen lanserar ny natursajt

Den 1 april lanserades naturguidning.se. Där finns årets alla guidningar och aktiviteter kopplade till Friluftslivets år i en digital kalender. Läs mer för att upptäcka vårt vackra län.

Dukat bord med vitt porslin och vita servetter.

Samhälle

Lokalhyresstöd till utsatta branscher

Hyresvärdar som sänker lokalhyran för hyresgäster i branscher drabbade av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd för perioden 1 januari - 31 mars. Ansökan öppnar 3 maj.

Miljö och vatten

Klimatinvesteringsstöd

Har du en idé som kan bidra till att minska ditt företags klimatpåverkan? Du kan söka investeringsstöd för att utföra åtgärden.

NYHETER

 • 2021-06-11

  Ny karta över Östergötlands anordnade grillplatser

  Grillsäsongen är här! Tänk på att bara använda anordnade grillplatser när du grillar i naturen. Nu har det blivit extra lätt att hitta ett trevligt utflyktsmål med en anordnad grillplats. Länsstyrelsen har nämligen tagit fram en karta med alla grillplatser i Östergötlands naturreservat.
 • 2021-06-10

  Efterlevnad av rekommendationer, riktlinjer och råd vecka 23

  Majoriteten av länen lyfter privata sammankomster som ett område med risk för ökad smittspridning. Efterlevnaden minskar b...
 • 2021-06-09

  Naturvårdsbränning i Ydre ställs in

  Den naturvårdsbränning i Ydre kommun som skulle ha genomförts på onsdagen har ställts in på grund av osäkert väder under e...
 • 2021-06-08

  Länsstyrelsen utför naturvårdsbränning i Ydre

  Onsdagen den 9 juni kommer Länsstyrelsen Östergötland att genomföra en naturvårdsbränning på en ö i Ydre kommun. Rökutveck...