Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Östergötland – Östergötland

Eldningsförbud i hela länet

Från och med den 30 maj klockan 10.00 och tills vidare är det eldningsförbud i hela Östergötland.

KALENDER

 • 23 30 maj 2023 Klocka som ikon 18.00 - 21.00
  Kurs i att starta mikrobryggeri Vad ska du tänka på om du vill starta ett mikrobryggeri? Regelverk, livsmedelshygien och ekonomi är några delar du får lära dig under kursens två tillfällen i maj.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 30 maj 2023 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Workshop/dialogmöte om ny jämställdhetsstrategi 30 maj Hur uppnår vi målet att alla kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv här i Östergötland? Vad är viktigast för dig och för din organisation rörande ojämställdhet? Var me...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 maj 2023 Klocka som ikon 09.00 - 10.00
  Webbinarium om nikotinprodukter Välkommen till ett webbinarium om nikotinanvändningens konsekvenser för barn och unga. Webbinariet kommer att fokusera på de nya nikotinprodukterna.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 07 jun 2023 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Digital föreläsning om implementering Välkommen till en digital föreläsning om implementering!

  Anmäl dig här – senast 2 juni

Om oss

Öppet slott den 17 juni

För första gången på fem år öppnar nu Linköpings slott upp för guidade visningar under en dag. Boka upp dig på någon av visningarna under den 17 juni!

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Miljö och klimat har en tydlig roll i Sveriges nya jordbrukspolitik. Du som jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag.

Regional samverkan för hållbar integration

I vårt län finns en aktiv regional samverkan kring integrationsfrågor. Vägledande i det arbetet är den regionala överenskommelsen ”Hållbar integration i Östergötland 2021-2025”.

Om oss

Jobba hos oss

Länsstyrelsen Östergötland arbetar för att regionen ska vara attraktiv att leva, studera, arbeta och utveckla företag i. Vill du bli en av oss?

Djur

Invasiva främmande arter

Invasiva främmande arter räknas som ett av de absolut största hoten mot biologisk mångfald. Lär dig känna igen arterna och hur du ska göra för att inte sprida dem vidare.

Samhälle

Säkerhet och beredskap

Länsstyrelsen arbetar med bland annat samordning och utbildningar inom krisberedskap och civilt försvar. Vi beslutar om civila skyddsobjekt och gör tillsyn av säkerhetsskydd.

NYHETER

 • 2023-05-29

  Eldningsförbud utfärdat i hela Östergötland

  Länsstyrelsen Östergötland har, efter samråd med länets kommuner och räddningstjänster, fattat beslut så att eldningsförbud gäller i hela länet. Eldningsförbudet gäller från och med tisdag den 30 maj kl. 10.00 och tills vidare.
 • 2023-05-25

  Länsstyrelsen utför naturvårdsbränning i Hästenäs kyrkskog naturreservat

  Idag kommer Länsstyrelsen Östergötland att genomföra en naturvårdsbränning i Åtvidabergs kommun. Rökutvecklingen väntas bl...
 • 2023-05-24

  Fotoutställning speglar Kungens kopplingar till länet

  Under Kungens tid på tronen har det blivit flera besök i Östergötland. Vid jubileumsbesöket i Linköping visas tillbakablic...
 • 2023-05-22

  Länsstyrelsen bildar två nya naturreservat i Finspång och Söderköping

  På onsdagen beslutade Länsstyrelsen Östergötland om två nya naturreservat i länet. Det är Korsnäs i Söderköpings kommun oc...