Information om Covid-19

Här hittar du information om coronaviruset Covid-19 och länkar till ansvariga myndigheter.

KALENDER

Bo och leva

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare

Näringsidkare som har fått ett större omsättningstapp till följd av pandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Ny ansökningsperiod för nya stödmånader stänger 15 september 2021.

Bo och leva

Begränsningar för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar

Sedan 15 juli gäller ändringar för deltagarbegränsningar enligt den tillfälliga covid-19-lagen för dig som anordnar en allmän sammankomst eller offentlig tillställning. Läs mer här.

Miljö och vatten

Vattenbrist och torka

Under sommarmånaderna minskar vattentillgången och det finns risk för torka. Läs mer här om hur vi gemensamt kan spara vatten.

Om oss

Digital rundvandring på Linköpings slott

Välkommen på en guidad rundvandring i slottets representationsvåning. Guide Christel Storm från Linköpings slotts- och domkyrkomuseum tar dig med på en spännande vandring genom slottets salar.

Bo och leva

Omsättningsstöd till handelsbolag

Handelsbolag som har fått ett större omsättningstapp till följd av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Ansökningsperiod stänger 15 september 2021.

Dukat bord med vitt porslin och vita servetter.

Samhälle

Lokalhyresstöd till utsatta branscher

Hyresvärdar som sänker lokalhyran för hyresgäster i branscher drabbade av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd för perioden 1 april–30 september 2021. Ansökan öppnar 2 juli.

NYHETER

 • 2021-07-23

  I helgen är det stor brandrisk i Östergötland

  Det är torrt i markerna och brandrisken är stor, särskilt i vissa delar av vårt län. Det är viktigt att du håller dig uppdaterad om eventuellt eldningsförbud på den plats du befinner dig. Information hittar du på din kommuns webbplats och på krisinformation.se. Tänk på att du bär ansvaret om du startar en brand. ⠀
 • 2021-07-15

  Efter lättnader i restriktionerna – dessa kvarstår

  Från och med den 15 juli 2021 ändras ett antal restriktioner i covid-19-lagen. Samtidigt är det inte fritt fram för verksa...
 • 2021-07-09

  Håll koll på algerna i Östersjön i sommar

  Under sommaren blommar cyanobakterier, det vi ofta kallar algblomning, i Östersjön. Och när cyanobakterierna blommar gälle...
 • 2021-07-08

  Fortsatt miljonsatsning för utveckling av regionala resurscentra mot hedersrelaterat våld och förtryck

  Nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck vid Länsstyrelsen Östergötland har beviljat medel till fy...