Information om Covid-19

Här hittar du information om coronaviruset Covid-19 och länkar till ansvariga myndigheter.

KALENDER

 • 29 okt 2021 Klocka som ikon 09.30 - 10.15
  Fredagar för folkhälsa - ANDTS och föräldrar Vad finns det för material att använda för mig som möter vårdnadshavare i det ANDTS-förebyggande arbetet?

  Anmäl dig här – senast 26 oktober

 • 01 nov 2021 Klocka som ikon 12.00 - 13.00
  Liv och händelser i vatten Vad finns i åar, diken och småvatten? Hur kan vi bevara och utveckla vattenmiljöer i åkerlandskapet?

  Anmäl dig här – senast 30 oktober

 • 02 nov 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Häst & Vatten - övergödning Övergödning är ett av våra stora problem och där har hästarna, som nu är fler än antalet mjölkkor, en betydande påverkan.

  Anmäl dig här – senast 31 oktober

 • 08 14 nov 2021 Klocka som ikon För tider, se program
  Innovation week 8-14 november Den 8–14 november fylls Östergötland återigen med innovationer, inspirerande talare, möten och diskussioner. I alla tänkbara former.

  Ingen anmälan krävs

Bo och leva

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare

Näringsidkare som har fått ett större omsättningstapp till följd av pandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Ny ansökningsperiod för nya stödmånader stänger 30 november 2021.

Om oss

Hjälp oss att bekämpa den svarthuvade snigeln!

Den svarthuvade snigeln finns ursprungligen inte i vår svenska natur. Den är en invasiv art som kan föröka sig och sprida sig snabbt. Hjälp oss bekämpa den! Läs mer om hur du kan göra här.

Djur

Älgjakt

Du måste alltid rapportera fälld älg till Länsstyrelsen. Du behöver också ha koll på jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten. Läs mer om älgjakt här.

Om oss

Upptäck Östergötlands okända pärlor

Vi har listat några fina men okända naturreservat som är perfekta för dig som vill uppleva något nytt.

Bo och leva

Omsättningsstöd till handelsbolag

Handelsbolag som har fått ett större omsättningstapp till följd av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Ansökningsperiod stänger 30 november 2021.

Om oss

Ansök om en svensk fana eller flagga

Som ett led i att sprida användandet av svenska flaggan delar Stiftelsen Sveriges Nationaldag varje år ut ett antal fanor till föreningar och organisationer i landet. Sista ansökningsdag är 1 januari.

NYHETER

 • 2021-10-18

  Länsstyrelsen genomför kampanj mot sexköp

  9,4 procent av Sveriges manliga befolkning har någon gång köpt sex. För att motverka prostitution genomför nu länsstyrelse...
 • 2021-10-11

  Ansök om en svensk fana eller flagga

  Som ett led i att sprida användandet av svenska flaggan delar Stiftelsen Sveriges Nationaldag varje år ut ett antal fanor ...
 • 2021-10-07

  Landshövdingen inviger ny bränsledepå i Linköping

  Den 11 oktober invigs en ny drivmedelsanläggning som ska säkerställa bränsletillgången för viktiga offentliga aktörer vid ...