Information om Covid-19

Här hittar du information om coronaviruset Covid-19 och länkar till ansvariga myndigheter.

KALENDER

 • 23 sep 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Ekologisk inspiration - naturbeteskött Efterfrågan på ekologiskt och närproducerat ökar bland konsumenter och i offentliga kök. Vi tror att det finns stora möjligheter för fler ekologiska producenter i länet.

  Anmäl dig här – senast 21 september

 • 23 sep 2021 Klocka som ikon 19.00 - 21.00
  Ekologisk inspiration - grönsaker Efterfrågan på ekologiskt och närproducerat ökar bland konsumenter och i offentliga kök. Vi tror att det finns stora möjligheter för fler ekologiska producenter i länet.

  Anmäl dig här – senast 21 september

 • 25 sep 2021 Klocka som ikon 11.00 - 16.00
  Invigning av naturreservatet Brevens tallskogar Var med och fira invigningen av naturreservatet Brevens tallskogar den 25 september!

  Ingen anmälan krävs

 • 28 sep 2021 Klocka som ikon 08.30 - 12.00
  Meningsfull fritid -
  Välkommen till en boostdag!
  Att arbeta mer samordnat och förebyggande ger bättre förutsättningar till goda och jämlika uppväxtvillkor för barn och unga. När vi arbetar långsiktigt, systematiskt och strategiskt med att stärka sky...

  Anmäl dig här – senast 21 september

Om oss

Fjäril kan ha försvunnit från landet

För andra året i rad hittades inga kronärtsblåvingar i Sverige vid Länsstyrelsen inventering. Mycket tyder på att arten nu är utdöd i hela Skandinavien.

Om oss

Hjälp oss att bekämpa den svarthuvade snigeln!

Den svarthuvade snigeln finns ursprungligen inte i vår svenska natur. Den är en invasiv art som kan föröka sig och sprida sig snabbt. Hjälp oss bekämpa den! Läs mer om hur du kan göra här.

Djur

Fiske och kräftfiske

Det finns vissa bestämmelser för fisket som du behöver känna till, exempelvis regler på om vilka tider på året du får fiska, minimimått på fisken och vilka fiskeredskap som är tillåtna att använda.

Bo och leva

Begränsningar för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar

Sedan 15 juli gäller ändringar för deltagarbegränsningar enligt den tillfälliga covid-19-lagen för dig som anordnar en allmän sammankomst eller offentlig tillställning. Läs mer här.

Djur

Älgjakt

Du måste alltid rapportera fälld älg till Länsstyrelsen. Du behöver också ha koll på jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten. Läs mer om älgjakt här.

Besöksmål

Upptäck naturreservaten i Östergötland

Vi har samlat sex olika naturreservat i länet som passar perfekt att upptäckas och upplevas under höstens vackra dagar.

NYHETER

 • 2021-09-13

  Hjälp oss att bekämpa den svarthuvade snigeln!

  Den svarthuvade snigeln finns ursprungligen inte i vår svenska natur. Den är en invasiv art som kan föröka sig och sprida sig snabbt samt påverka vår biologiska mångfald på ett negativt sätt.
 • 2021-09-06

  Fjäril kan ha försvunnit från landet

  För andra året i rad hittades inga kronärtsblåvingar i Sverige vid Länsstyrelsen inventering. Mycket tyder på att arten nu...
 • 2021-09-02

  Kulturpris till mångsidig musiker med känsla för jazz

  Anton Forsberg har i dag tilldelats Rolf Wirténs kulturpris för att han genom sin multitalang och sin känsla för jazziga t...
 • 2021-09-02

  EU-projekt har undersökt möjligheterna att minska konsekvenserna av övergödningen i Östersjön

  Länsstyrelsen Östergötland har sedan 2018 deltagit i EU-projektet SEABASED (Seabased Measures in Baltic Sea Nutrient Manag...