Länsstyrelsen Östergötland – Östergötland

KALENDER

Om oss

Ändrade öppettider i vår reception

Med anledning av ökad smittspridning kommer receptionen från och med den 23 december 2021 vara öppen kl 8.00-10.00 på vardagar.

Djur

Älgjakt

Du måste alltid rapportera fälld älg till Länsstyrelsen. Du behöver också ha koll på jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten. Läs mer om älgjakt här.

Samhälle

Provtagning inom samhällsviktig verksamhet

För att säkra tillgången till provtagningsmaterial för prioriterade verksamheter samverkar Region Östergötland och Länsstyrelsen Östergötland.

Om oss

Fyra nya naturreservat i Östergötland

Nu har Länsstyrelsen Östergötland bildat fyra nya reservat – och fler är på gång.

Samhälle

Är du eller någon du känner utsatt i hemmet?

Just nu tvingas många att vara hemma mer än vanligt. För vissa bidrar det till en särskilt utsatt situation och risken för våld i hemmet ökar.

Om oss

Digital rundvandring på Linköpings slott

Välkommen på en guidad rundvandring i slottets representationsvåning. Guide Christel Storm från Linköpings slotts- och domkyrkomuseum tar dig med på en spännande vandring genom slottets salar.

NYHETER

 • 2022-01-20

  Provtagning för samhällsviktiga funktioner säkras

  För att upprätthålla samhällets funktionalitet är det viktigt att personer inom samhällsviktig verksamhet har möjlighet att testa sig för covid-19. Därför samverkar nu Region Östergötland och Länsstyrelsen Östergötland för att säkra tillgången till provtagningsmaterial för prioriterade verksamheter.
 • 2022-01-20

  Tillsammans med näringslivet mot brott och otrygghet

  Minskad brottslighet och ökad trygghet är en av de mest prioriterade frågorna för merparterna av Sveriges kommuner. Brotts...
 • 2022-01-19

  Nu kan du spara påbörjade formulär i e‑tjänster

  Nu lanserar Länsstyrelsen Mina sidor. Det innebär att du som påbörjat att fylla i en e-tjänst kan spara ditt arbete och fo...
 • 2022-01-19

  Året i korthet 2021

  Visste du att Länsstyrelsen under 2021 betalade ut cirka 760 miljoner kronor i ekonomiskt stöd till länets lantbrukare, ha...