Skyfallsliknande regn i Uppsala länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Rösträkning

Slutlig rösträkning av val till Europaparlamentet 2024

Dagen efter valet, måndag 10 juni, startar den slutliga rösträkningen av Uppsala läns röster i EU-valet. Som regional valmyndighet i länet ansvarar Länsstyrelsen Uppsala län för rösträkning och rapportering till Valmyndigheten.

KALENDER

 • 15 jun 2024 Klocka som ikon 09.00 - 15.00
  Kurs i knacklie Välkommen på en kurs i lieslåtter för alla som vill lära sig slå med lie eller fortsätta utvecklas, du behöver inga förkunskaper.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 17 jun 2024 Klocka som ikon 18.00 - 20.00
  Landskapsvandring Välkomna på en promenad genom betesmarker där Marja Erikson från Upplandsmuseet kommer att berätta om kulturlämningar och hur livet förr har påverkat dagens landskap.

  Ingen anmälan krävs

 • 24 jun 2024 Klocka som ikon 09.00 - 10.30
  Vill du restaurera din betesmark eller få skötseltips? (24 juni) Var med på en digital gruppträff om restaurering och skötsel av igenvuxen betesmark.

  Anmäl dig här – senast 17 juni

 • 07 jul 2024 Klocka som ikon 13.00 - 17.00
  Kurs i lieslåtter Det finns ett nyvaknat intresse för att slå blomsterängar för hand med lie, värdefullt för pollinerare och den biologiska mångfalden) Ledaren går igenom grunderna för lieslåtter och sen får du prova a...

  Anmäl dig här – senast 1 juli

Ängs och betesmarker.

Natur och landsbygd

Från den 1 juni kan du ansöka om ersättning för åtgärder i ängs- och betesmarker

Den 1 juni öppnar ansökan för restaureringsstöd för ängsmarker och betesmarker samt för restaureringshamling av lövträd.

Natur och landsbygd

Betesförmedling

Betesförmedlingen sammanför djurägare som söker betesmarker med markägare som har naturbetesmarker och fodermarker med vall men saknar betesdjur. Anmäl vad du behöver via våra formulär.

Varningsmottagare och VMA

Om oss

Test av varningsmottagare och VMA måndag den 3 juni

Till dig som bor eller bedriver verksamhet i den inre beredskapszonen, nära Forsmarks kärnkraftverk. Test av varningsmottagare måndagen den 3 juni 2024.

Samhälle

Ska ni gifta er borgerligt snart?

Behöver du en vigselförrättare? Länsstyrelsen utser borgerliga vigselförrättare och har en lista över vilka personer som är vigselförrättare i länets kommuner.

Tämnaren

Besöksmål

Följ vattennivån för Tämnaren

Vårens soliga väder och höga temperaturer har gjort att vattennivåerna i Tämnaren sjunkit snabbt. Sedan april har vattnet sjunkit nära en meter och är nu på mer normala nivåer för årstiden.

Hund som ligger på golvet med huvudet framåt.

Djur

Anmäl bristande djurhållning

Om du ser att djur far illa i Uppsala län kan du anmäla detta till Länsstyrelsen. Du kan ringa, skicka e-post eller vanlig post.

NYHETER

 • 2024-06-03

  Slutlig rösträkning av val till Europaparlamentet 2024

  Dagen efter valet, måndag 10 juni, startar den slutliga rösträkningen av Uppsala läns röster i EU-valet. Som regional valm...
 • 2024-05-27

  Arbetet inför kärnkraftsövningen Havsörn 2025 är i gång

  Förberedelserna inför kärnkraftsövningen Havsörn 2025 är i gång. Målet är att stärka länsstyrelsens och andra aktörers för...
 • 2024-05-23

  Äldre särskilt sårbara vid värmeböljor – ny rapport lyfter klimatanpassning

  En varmare värld med fler värmeböljor påverkar särskilt äldre och sårbara grupper. För att minska risken för ohälsa och dö...

Landshövding

Stefan Attefall

Besöksadress

Bäverns gränd 17

Postadress

751 86 Uppsala

Organisationsnummer

202100-2254

Följ oss