Badbrygga i vattnet

Sommar och värme

Sommarvärmen ger goda möjligheter till sol, bad och naturupplevelser, men innebär också utmaningar.

KALENDER

 • 12 aug 2024 Klocka som ikon 14.00 - 15.00
  Migrationsverket presenterar sin senaste prognos, tillfälle 3 av 4 Fyra gånger per år lämnar Migrationsverket prognoser till regeringen kring hur myndigheten bedömer att migrationen till Sverige kommer att se ut de närmaste åren.

  Anmäl dig här – senast 5 augusti

 • 21 aug 2024 Klocka som ikon 13.00 - 17.00
  Utformning av livsmedelsgodkänd lokal och tillverkning i eget kök Ska du starta ett livsmedelsföretag eller förändra det du har? Då är detta kursen för dig! Du får veta mer om anmälan och godkännande av livsmedelsanläggning, checklistor, exempel på lokaler, hur du h...

  Anmäl dig här – senast 7 augusti

 • 22 aug 2024 Klocka som ikon 08.00 - 12.00
  Riskklassning, egenkontroll och städrutiner Lär dig mer om livsmedelshygien och hur din livsmedelsverksamhet kan göras enklare
  och även för det du planerar att göra. Känn dig säkrare och förstå hur du lättare kan
  uppnå god livsmedelshygien.

  Anmäl dig här – senast 8 augusti

 • 24 aug 2024 Klocka som ikon 09.00 - 15.00
  Kurs i knacklie Välkommen på en kurs i lieslåtter för alla som vill lära sig slå med lie eller fortsätta utvecklas, du behöver inga förkunskaper.

  Anmäl dig här – senast 23 augusti

Samhälle

Bidrag för våldsförebyggande arbete

Nu kan organisationer, kommuner och verksamheter inom Region Uppsala söka pengar för projekt som bidrar till att stärka det förebyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor.

Natur och landsbygd

Betesförmedling

Betesförmedlingen sammanför djurägare som söker betesmarker med markägare som har naturbetesmarker och fodermarker med vall men saknar betesdjur. Anmäl vad du behöver via våra formulär.

Kor som vilar bakom en gärdsgård

Besöksmål

Utflyktstips

Besök gärna något av länets naturreservat. Tänk på att parkera på anvisade platser och att slänga ditt skräp i papperskorgar och soptunnor.

Orm

Djur

Råd om vilda djur

Vad bör du göra när du hittar skadade djur ute i naturen? Vad kan och får du göra om du får problem med vilda djur på tomten? Här hittar du information om vart du kan vända dig.

Samhälle

Ska ni gifta er borgerligt snart?

Behöver du en vigselförrättare? Länsstyrelsen utser borgerliga vigselförrättare och har en lista över vilka personer som är vigselförrättare i länets kommuner.

Hund som ligger på golvet med huvudet framåt.

Djur

Anmäl bristande djurhållning

Om du ser att djur far illa i Uppsala län kan du anmäla detta till Länsstyrelsen. Du kan ringa, skicka e-post eller vanlig post.

NYHETER

 • 2024-07-12

  Olovlig dumpning av trädgårdsavfall ger problem

  ”Fultipp, skogstipp, trädgårdsutkast”. Det finns många namn på platser som olovligt används för dumpning av trädgårdsavfall. Slänger du avfallet i naturen kan främmande och invasiva växter och smådjur i värsta fall ta över och sprida sig vidare.
 • 2024-07-09

  Lämna inte hunden i en varm bil

  Sommaren är här med värme och ännu varmare bilar. Se till att inte lämna din hund eller andra djur i bilen. Redan vid låga...
 • 2024-07-08

  Minnesord om Jan-Erik Wikström

  Uppsala läns tidigare landshövding Jan-Erik Wikström har avlidit i en ålder av 91 år efter en kort tids sjukdom. Wikström ...
 • 2024-07-03

  Ta del av länsstyrelsernas seminarier från Almedalen

  Under årets Almedalsvecka arrangerade länsstyrelserna gemensamt tre seminarier. De handlade om ledarskap i kris och krig, ...

Landshövding

Stefan Attefall

Besöksadress

Bäverns gränd 17

Postadress

751 86 Uppsala

Organisationsnummer

202100-2254

Följ oss