Cecilia Magnusson blir länsråd i Uppsala län

Regeringen har i dag, den 3 juni, beslutat att utse Cecilia Magnusson till länsråd vid Länsstyrelsen Uppsala län. Hon tillträder den 15 juni 2021 och förordnandet gäller fem år. Cecilia Magnusson har varit vikarierande länsråd på länsstyrelsen sedan mars 2020, då hon klev in i rollen i väntan på rekrytering av ordinarie länsråd. Efter regeringens beslut i dag är hon länsråd från och med den 15 juni fram till den 15 juni 2026.

KALENDER

 • 16 jun 2021 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Ullens förädling Välkommen till en eftermiddag där tre ullföretagare berättar om sin verksamhet med att förädla svensk ull. Tre företag berättar om sin verksamhet och du får möjlighet att ställa frågor.

  Anmäl dig här – senast 13 juni

 • 19 jun 2021 Klocka som ikon 09.30 - 17.00
  Studieresa till skogsträdgårds-odlingarna i Stjärnsund, tillfälle 1 Följ med till Stjärnsund för att uppleva skogsträdgårdsodlingens värld.

  Anmäl dig här – senast 16 juni

 • 22 jun 2021 Klocka som ikon 08.30 - 09.45
  Tre aktörer som i samverkan utvecklar Uppsalas stadskärna Länsstyrelsen och Uppsala Citysamverkan bjuder in till en seminariemorgon med 4 intressanta talare. Vasakronan, Uppsala kommun och Uppsala Citysamverkan berättar om vad de gör för att tillsammans utve...

  Anmäl dig här – senast 15 juni

 • 24 jun 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Räcker elnätets kapacitet till för Uppsala läns behov och utveckling? Mycket har hänt sedan vi sist (2019) kallade till länsmöte gällande kapacitetsutmaningen i elnätet. Detta möte blev startskottet till en kraftfull mobilisering kring utmaningen och bildandet av samver...

  Anmäl dig här – senast 18 juni

Ät ute - din digitala utflyktslåda

Välkommen att upptäcka spännande natur i Uppsala län och varför inte ha en picknick med mat som kommer från landskapet? Här har vi samlat inspiration och tips i en digital utflyktslåda.

Djur

Råd om vilda djur

Vad bör du göra när du hittar skadade djur ute i naturen? Vad kan och får du göra om du får problem med vilda djur på tomten? Här hittar du information om vart du kan vända dig.

Besöksmål

Hitta ditt besöksmål

Är du nyfiken på att besöka en ny plats? På vår webbplats kan du söka efter naturreservat, kulturreservat och nationalparker i hela landet.

Bo och leva

Ska ni gifta er borgerligt snart?

Behöver du en vigselförrättare? Länsstyrelsen utser borgerliga vigselförrättare och har en lista över vilka personer som är vigselförrättare i länets kommuner.

Natur och landsbygd

Strandskyddsdispens

Vill du bygga, ändra eller åtgärda något inom ett strandskyddat område? Då behöver du ansöka om dispens från strandskyddet hos länsstyrelsen eller kommunen.

Samhälle

Nya jodtabletter

Alla som bor eller har fritidshus i den inre beredskapszonen vid kärnkraftverket Forsmark får snart nya jodtabletter. Om du inte fått några tabletter till midsommar, kan du beställa via vår webbsida.

NYHETER

 • 2021-06-08

  Utbildningsprojekt ska tillvarata erfarenhet inom hälso- och sjukvård

  Länsstyrelserna har fått i uppdrag av regeringen att fördela fyra miljoner kronor till projekt som anordnar utbildningar för nyanlända och asylsökande med erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård eller som har utländsk vårdutbildning. Syftet är att ta vara på den kompetens som finns inom området och vidare möta den efterfrågan på personal som finns inom hälso- och sjukvården.
 • 2021-06-06

  Föreningar tog emot fanor av landshövdingen på nationaldagen

  I dag, på Sveriges nationaldag den 6 juni, hölls en mindre ceremoni vid Uppsala slott, med högtidstal och sedvanligt fanöv...
 • 2021-06-04

  Boende i Tierp och Östhammar får nya jodtabletter

  Innan midsommar ska alla som bor eller har fritidshus i den inre beredskapszonen vid kärnkraftverket Forsmark i Östhammars...
 • 2021-06-03

  Cecilia Magnusson blir länsråd i Uppsala län

  Regeringen har i dag, den 3 juni, beslutat att utse Cecilia Magnusson till länsråd vid Länsstyrelsen Uppsala län. Hon till...