Kungaparet tog del av Uppsala läns upplevelser av pandemin

Kungaparet besökte torsdagen den 23 september Uppsala för ett späckat program på temat pandemins påverkan på länet. H.M. Konungen och H.M. Drottningen fick under en heldag träffa representanter för vård- och omsorg, utbildning, näringsliv, kultur och integration.

KALENDER

Djur

Skyddsjakt

Skyddsjakt är en förebyggande åtgärd för att förebygga skador på boskap och åkermark. Den utförs när det inte finns någon annan lösning. Du ansöker om tillstånd för skyddsjakt hos Länsstyrelsen.

Djur

Råd om vilda djur

Vad bör du göra när du hittar skadade djur ute i naturen? Vad kan och får du göra om du får problem med vilda djur på tomten? Här hittar du information om vart du kan vända dig.

Miljö och vatten

Frukostseminarium om framtidens energisystem

Inom projektet ordnas tre digitala frukostseminarier som tillsammans beskriver huvuddragen i den utveckling som behöver ske under kommande år.

Bo och leva

Ska ni gifta er borgerligt snart?

Behöver du en vigselförrättare? Länsstyrelsen utser borgerliga vigselförrättare och har en lista över vilka personer som är vigselförrättare i länets kommuner.

Natur och landsbygd

Strandskyddsdispens

Vill du bygga, ändra eller åtgärda något inom ett strandskyddat område? Då behöver du ansöka om dispens från strandskyddet hos länsstyrelsen eller kommunen.

Samhälle

Notarius publicus

Länsstyrelsen utser notarius publicus, som hjälper allmänheten att till exempel intyga namnunderskrifter. Här hittar du förteckningen över notarius publicus samt biträdande notarius publicus i Uppsala

NYHETER

 • 2021-09-24

  Kungaparet tog del av Uppsala läns upplevelser av pandemin

  Kungaparet besökte igår, torsdagen den 23 september, Uppsala för ett späckat program på temat pandemins påverkan på länet. H.M. Konungen och H.M. Drottningen fick under en heldag träffa representanter för vård- och omsorg, utbildning, näringsliv, kultur och integration.
 • 2021-09-22

  Gösen i Mälaren spåras i nytt projekt

  Gösen är en mycket värdefull fisk för fiskare och för sjöns ekologi. Nu har ett samarbetsprojekt startat för att få mer ku...
 • 2021-09-17

  Baltikums talmän besöker Uppsala län

  I dag besöker Estland, Lettland och Litauens talmän Enköping och Uppsala. Landshövding Göran Enander välkomnar delegatione...
 • 2021-09-17

  Kungaparet besöker Uppsala län

  Torsdagen den 23 september besöker kungaparet Uppsala län, för att uppmärksamma myndigheter, företag, organisationer och i...