Länsstyrelsen Stockholm – Stockholm

Flygbild över Bullerö i Nämdö skärgård. 

Nämdöskärgården föreslås bli Sveriges andra marina nationalpark

Förslaget innebär att Sverige kan få en marin nationalpark som skulle representera Östersjön. Den skulle även bli den tredje nationalparken i Stockholms län. Fram till och med den 1 mars 2024 finns det möjlighet att tycka till om förslaget.

KALENDER

´
 • 11 13 dec 2023 Klocka som ikon 08.30 - 16.00
  Säkerhetsskyddsutbildning, tillfälle 2 I höst arrangerar Länsstyrelsen i Stockholm utbildning i säkerhetsskydd vid två tillfällen. Syftet med utbildningen är att kommuner och brandförsvarsförbund ska få ökad kunskap inom säkerhetsskyddets ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 12 dec 2023 Klocka som ikon 13.00 - 15.30
  INSTÄLLD: Miljövänlig hästhållning Har du leriga hagar? Vi ger dig tips och verktyg för att aktivt förbättra miljön för din häst.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 17 jan 2024 Klocka som ikon 09.30 - 17.00
  Ledarskap – bli en bättre ledare för dig själv och andra, dag 1 (Enköping) Att kunna leda sig själv, leda personal och leda företaget är nyckeln till att skapa ett framgångsrikt företagande och en attraktiv arbetsplats. Ledarskapskursen ger dig kunskaper och verktyg som du d...

  Anmäl dig här – senast 18 december

 • 17 jan 2024 Klocka som ikon 12.00 - 16.30
  Orientering i totalförsvar för ledningsfunktioner Välkommen att anmäla dig till Länsstyrelsen Stockholms utbildning Orientering i totalförsvar för ledningsfunktioner.

  Anmäl dig här – senast 17 december

Utsikt över ett område med äldre villor.

Miljö och vatten

Bidrag för energieffektivisering i småhus

Du som äger och bor i ett småhus som värms upp med el eller gas kan ansöka om att få bidrag för att genomföra vissa energieffektiviserande åtgärder.

Ett lodjur

Djur

Rovdjursinventering

Mellan oktober och mars pågår rovdjursinventeringen. Du kan hjälpa till. Rapportera om du ser ett rovdjur, spår, foto eller spillning genom Skandobs webbplats eller med hjälp av appen Skandobs Touch.

Flicka som tittar intensivt på sin mobiltelefon.

Samhälle

Skärmanvändning och spelande

Många vuxna är oroliga för barn och ungas skärmanvändning och spelande. Länsstyrelsen har tagit fram ett kunskapsstöd som kan användas för diskussioner och för att öka kunskapen.

NYHETER

Landshövding

Anna Kinberg Batra

Besöksadress

Regeringsgatan 66

Postadress

Box 22067, 104 22 Stockholm

Organisationsnummer

202100-2247

Följ oss