Aktuella varningsmeddelanden i Stockholms länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Stockholm – Stockholm

Sommar i Stockholms län

Utflykter och bad, men också risk för algblomning, torka och vattenbrist. Här kan du läsa mer om sådant som hör sommaren till.

KALENDER

´
 • 10 aug 2022 Klocka som ikon 10.00 - 16.00
  Lieslåtter och ängens värden, Reveludden i Nynäshamn Lär dig slå med lie eller slåtterbalk och värna ängens värden!

  Anmälningsdatum är passerat

 • 18 aug 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.30
  Skrivarstuga – utvecklingsmedel § 37 Välkommen på en skrivarstuga för er som funderar på att söka medel för en insats inom ramen för § 37!

  Anmäl dig här – senast 10 augusti

 • 26 aug 2022 Klocka som ikon 14.00 - 17.00
  Kom med och medverka till att utveckla din bygd! Är du ung och vill spåna idéer om hur Djuröbygden kan bli den bästa platsen att bo på? Är du företagare och har tankar om hur det skulle kunna bli enklare att driva företag i bygden? Bor du på Djurö, ...

  Anmäl dig här – senast 21 augusti

 • 30 aug 2022 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Samverkan på riktigt Resultat från Stockholmsenkäten samt hur det lokala främjande och förebyggande arbetet kan utvecklas.

  Anmälningsdatum är passerat

En höna i en tatuerad kvinnas famn. 

Natur och landsbygd

Krisstöd

Producenter inom fjäderfä- och animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Djur

Afrikansk svinpest

Det är viktigt att arbeta förebyggande så att virussjukdomen som drabbar grisar och vildsvin inte kommer in i Sverige. Läs mer om vad du kan göra för att undvika att sjukdomen sprids.

Samhälle

Rapporter om omvärldsläget

Länsstyrelsen tar fram lägesbilder om hur den ryska invasionen av Ukraina påverkar det svenska samhället och vårt län.

Podd om civilt försvar

Lyssna på länsstyrelsernas podd "Skärpt läge" som hanterar frågor som civilt försvar, Sveriges beredskap, försvarsvilja och hemberedskap.

Utbildning i minoritetslagen

Webbutbildningen ger dig grundläggande kunskap om vad lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk innebär samt hur den kan tillämpas i praktiken.

Bo och leva

Vigselförrättare

Behöver du en vigselförrättare? Länsstyrelsen utser borgerliga vigselförrättare och har en lista över vilka personer som är vigselförrättare i länets kommuner.

NYHETER

 • 2022-08-02

  Ny undersökning av vattenkvaliteten i länets sjöar

  Länsstyrelsen genomför återigen en kartläggning av vattenkvaliteten i Stockholms läns insjöar. Genom att titta på halter a...
 • 2022-07-12

  Köp inte smuggelhund

  Vill du köpa hund? Då gäller det att vara uppmärksam eftersom det finns en risk att den hund du köper är en smuggelhund. D...
 • 2022-07-11

  Vargangrepp mot får i Nykvarns kommun

  Angreppet skedde i den västra delen av Nykvarns kommun. Sex får hittades döda.