Länsstyrelsen Stockholm – Stockholm

Flygbild över Bullerö i Nämdö skärgård. 

Utflyktstips i sommar

Besök gärna något av länets 341 naturreservat, två nationalparker eller Nationalstadsparken i sommar. Tänk på att parkera på anvisade platser och att slänga ditt skräp i papperskorgar och soptunnor.

KALENDER

´

Miljö och vatten

Vattensituationen och hantering av torka

Samlad information om länets vattenförsörjning, vattenbrist, vad som gäller för lantbruk och djurhållning vid torka samt eventuellt eldningsförbud.

Närbild av vigselringar, den ena med en diamant

Samhälle

Borgerlig vigselförrättare

Borgerliga vigselförrättare i Stockholms län.

Natur och landsbygd

Elda säkert i naturen

Nu är det torrt i skog och mark. En eld som sprider gnistor kan snabbt övergå i okontrollerad brand. Ha släckutrustning till hands. Det är alltid du som eldar som är ansvarig för säkerheten.

Illustration över två personer med ryggsäckar som lämnar en korvsmörgås efter sig på marken. I buskarna finns ett vildsvin.

Djur

Hjälp till att stoppa svinpesten

Det finns flera saker som vi alla kan hjälpas åt med för att förhindra att afrikansk svinpest sprider sig i Sverige. Kasta till exempel inte matrester i naturen.

Miljö och vatten

Algläget i Östersjön

Länsstyrelsens informationscentral för Egentliga Östersjön informerar om det aktuella läget i kustvattnet. Vi tar gärna emot observationer på algblomning.

Flicka som tittar intensivt på sin mobiltelefon.

Samhälle

Skärmanvändning och spelande

Många vuxna är oroliga för barn och ungas skärmanvändning och spelande. Länsstyrelsen har tagit fram ett kunskapsstöd som kan användas för diskussioner och för att öka kunskapen.

NYHETER

 • Två exemplar av Kulturmiljö i beredskap.
  2024-07-18

  Skydd av kulturegendom bevarar vårt kulturarv i krig

  Sveriges 21 länsstyrelser har tillsammans tagit fram publikationen ”Kulturmiljö i beredskap”. Den är högaktuell med tanke på klimatförändringar och den säkerhetspolitiska situation som vi befinner oss i.
 • 2024-07-16

  Länsstyrelsen upphäver del av Lovö naturreservat

  Länsstyrelsen har den 28 juni 2024 fattat beslut om upphävande av del av Lovö naturreservat. Upphävandet omfattar 25 hekta...
 • 2024-07-03

  Ta del av länsstyrelsernas seminarier från Almedalen

  Under årets Almedalsvecka arrangerade länsstyrelserna gemensamt tre seminarier. De handlade om ledarskap i kris och krig, ...
 • 2024-06-25

  Nya föreskrifter och allmänna råd om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism

  Länsstyrelsen i Stockholms län har beslutat om nya föreskrifter och allmänna råd om åtgärder mot penningtvätt och finansie...

Landshövding

Anna Kinberg Batra

Besöksadress

Regeringsgatan 66

Postadress

Box 22067, 104 22 Stockholm

Organisationsnummer

202100-2247

Följ oss