Coronavirus

KALENDER

´
Midsommarstång och blombukett

Om oss

Öppettider i midsommar

Torsdagen den 24 juni har vi öppet klockan 8–12. Midsommarafton har vi stängt. Glad midsommar!

Om oss

"Övergivna" djurungar sällan övergivna

På våren och sommaren är det inte ovanligt att se vilda, till synes övergivna, djurungar ensamma i naturen. Undvik att störa dem, de är mycket sällan övergivna av sina föräldrar.

Natur och landsbygd

Det är torrt i skog och mark

En eld som sprider gnistor kan snabbt övergå i okontrollerad brand. Räddningstjänsterna i Stockholms län avråder därför nu från eldning. Det är alltid du som eldar som är ansvarig för säkerheten.

Bo och leva

Lönegaranti

Lönegaranti är ett skydd för dig när din arbetsgivare gått i konkurs eller går igenom en rekonstruktion och du inte får ut din lön.

Besöksmål

Utflyktstips

Passa gärna på att besöka något av de 340 naturreservat som finns i vårt län. Tänk på att parkera på anvisade platser, hålla avstånd till andra och slänga eventuellt skräp i soporna.

Bo och leva

Vigselförrättare

Behöver du en vigselförrättare?

NYHETER

 • 2021-06-16

  Kommuner prioriterar barnrätten i arbetet för mänskliga rättigheter

  Hur jobbar kommunerna i Stockholms län med mänskliga rättigheter? Svaren finns i Länsstyrelsens senaste kartläggning: Få kommuner arbetar på ett fullt ut systematiskt och strategiskt sätt. Och de prioriterar olika. Flest kommuner fokuserar på barnrättsfrågor framför funktionsrätt, jämställdhet, antirasism eller hbtq-frågor.
 • 2021-06-16

  Både varg och lodjur har sin hemvist i Stockholms län

  Stockholms län delar ett vargrevir med Södermanlands län. Dessutom finns 3,5 familjegrupper av lodjur i länet. Det framkom...
 • 2021-06-15

  Bekymrat läge på bostadsmarknaden – Stockholm har blivit för dyrt

  För att nå regeringens mål om långsiktigt väl fungerande bostadsmarknader krävs förändringar. ”Jag är uppriktigt sagt beky...
 • 2021-06-14

  Ännu en sommar med värdetransport i skärgården

  Även inför den här sommarsäsongen har Länsstyrelsen säkerställt att dagskassor från butiker och andra näringsidkare kommer...