Coronavirus

KALENDER

´
Dukat bord med vitt porslin och vita servetter.

Samhälle

Ny omgång med hyresstöd

Lokalhyresstödet kan sökas av hyresvärdar som gett rabatt på hyran till hyresgäster i branscher drabbade av pandemin. Ansökan öppnar den 3 maj.

Djur

Fågelinfluensa i Stockholms län

Just nu pågår det hittills största utbrottet av fågelinfluensa i Sverige. I Stockholms län har ett första fall av fågelinfluensa hos tamfåglar konstaterats en liten hobbybesättning i Ekerö kommun.

Bo och leva

Lönegaranti

Lönegaranti är ett skydd för dig när din arbetsgivare gått i konkurs eller går igenom en rekonstruktion och du inte får ut din lön.

Bo och leva

Stiftelser

På våra stiftelsesidor finns bland annat information om hur du registrerar och förvaltar en stiftelse samt vilka lagar som gäller.

Jag är rom!

Kampanjen vänder sig till dig som är ung och söker inspiration och förebilder, eller vill veta mer om minoriteten romer och om barns och nationella minoriteters rättigheter.

Brand vid avfallsupplag i Kagghamra. Foto: Södertörns brandförsvarsförbund.

Samhälle

Branden i Kagghamra

Här finns information om var du vänder dig med olika frågor rörande den tidigare branden i ett avfallsupplag i Kagghamra.

NYHETER

 • 2021-04-16

  Nytt kunskapsstöd ska förebygga problem kring spel och skärmtid

  Den 16 april lanserar länsstyrelserna ett nytt kunskapsstöd om skärmtid, digitalt spelande och spel om pengar. Med stödet, som bland annat innehåller filmer, handledning och diskussionsmaterial, vill man öka kunskapen och bidra till diskussioner och reflektion bland föräldrar och andra vuxna om barns skärmanvändning.
 • 2021-04-15

  Pandemin har satt kommuners arbete med romsk inkludering på paus

  Det senaste årets arbete med romsk inkludering har varit bristfälligt hos flera av landets kommuner. Anledningen är bland ...
 • 2021-04-09

  Ny omgång av lokalhyresstöd till branscher drabbade av pandemin

  Nu är det klart med en andra stödperiod för det statliga lokalhyresstödet. Stödet kan sökas av hyresvärdar som gett rabatt...
 • 2021-04-08

  Förebilder ska stärka unga romers identitet

  Kampanjen Jag är rom! lyfter fram romska förebilder som ett sätt att stärka unga romers identitet och framtidstro. Arbe...