Aktuell information om coronaviruset

Här hittar du länkar till ansvariga myndigheters information om det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Du kan också läsa om Länsstyrelsens arbete med anledning av coronaviruset.

KALENDER

Dukat bord med vitt porslin och vita servetter.

Samhälle

Lokalhyresstöd till utsatta branscher

Hyresvärdar som sänker lokalhyran för hyresgäster i branscher drabbade av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd för perioden januari - mars. Ansökningsperioden är 3 maj - 30 juni.

Djur

Betesförmedling

Har du djur som behöver tillgång till bete? Eller har du kanske mark som skulle må bra av att betas? Länsstyrelsen förmedlar kontakter mellan markägare och djurägare så att du som har djur kan hitta b

Regionala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 ökar i Västra Götaland. Därför har smittskyddsläkare infört regionala rekommendationer.

Om oss

Fågelinfluensa konstaterad i länet

Fågelinfluensa finns konstaterad bland såväl vildfågel som i hobbybesättningar i länet. Läs mer om hur du kan skydda tamfåglar och rapportera in fynd av sjuka eller döda vilda fåglar.

Äppelblom mot blå himmel.

Bo och leva

Valborg och studentfirande – det här gäller

Här hittar du samlad information om gällande begränsningar för att genomföra allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med anledning av pandemin.

En person sitter vid ett bord och arbetar på en bärbar dator.

Bo och leva

Omsättningsstöd till handelsbolag

Handelsbolag som har fått ett större omsättningstapp till följd av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Ansökningsperiod öppnar 29 mars.

NYHETER

 • 2021-05-06

  Satsning för att rädda våra vilda bin

  Vilda bins pollinering ger oss mycket av den mat vi äter. Nu satsar Naturvårdsverket närmare 12 miljoner för att rädda några av landets mest utrotningshotade vildbin. I Västra Götaland satsas extra på vilda pollinatörer i Borås och Karlsborg.
 • 2021-05-05

  Kartläggning av föroreningar i Vänern

  Hur förorenad är Vänerns bottenslam? För att ta reda på detta har Sveriges Geologiska Undersökning (SGU), på uppdrag av Lä...
 • 2021-05-05

  Så ska Västra Götaland skydda sig mot översvämningar

  Länsstyrelsen i Västra Götaland har tagit fram planer för hur vi ska skydda oss mot översvämningar i de områden där risken...
 • 2021-05-04

  Efterlevnad av covid-19-lagen i Västra Götaland vecka 16 och 17

  Tillsynsarbetet rör sig vidare in i maj och mot varmare tider. Inkomna frågor och tips under vecka 16 och 17 visar på en ö...