Länsstyrelsen Västra Götaland – Västra Götaland

En tröska i arbete på ett fält.

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

KALENDER

 • 20 mar 2023 Klocka som ikon 14.00 - 17.00
  Uppstartsmöte bitillsyn, Kungälv Länsstyrelsen välkomnar alla bitillsynsmän i Hallands och Västra Götalands län till ett uppstartsmöte inom bitillsyn.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 21 mar 2023 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Utbildning om dricksvattenförsörjning vid höjd beredskap - Sjuhärad Utbildningen riktar sig främst till dig som ansvarar för en kommuns nödvattenplanering eller kontinuitetsplanering inom dricksvattenförsörjning. Anmäl dig senast 31 januari.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 22 mar 2023 Klocka som ikon 18.00 - 20.30
  Ta hand om din jordkällare Jordkällare är en del av vårt kulturarv. Är du en intresserad av att veta mer om din jordkällare? Kanske funderar du på hur du ska sköta jordkällaren så att den finns kvar i 100 år till.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 23 mar 2023 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Uppstartsmöte bitillsyn, Varberg Länsstyrelsen välkomnar alla bitillsynsmän i Hallands och Västra Götalands län till ett uppstartsmöte inom bitillsyn.

  Anmälningsdatum är passerat

Siluetten av ett vindkraftverk syns mot solnedgången.

Miljö och vatten

Varje kilowattimme räknas

Energisituationen i Sverige och Europa är kraftigt ansträngd, med höga prisnivåer som konsekvens. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

Samhälle

Skärpt läge

Uppbyggnaden av totalförsvaret är ett återkommande ämne i samhällsdebatten. I podden Skärpt läge får du veta mer om den civila delen av totalförsvaret där Länsstyrelsen är ytterst ansvarig.

Ett uppklätt par visas från halsen nedåt. Den ena har kostym, den andra en vit klänning och håller i en blombukett.

Bo och leva

Vigselförättare

Går du i giftastankar? Vi utser borgerliga vigselförrättare och hos oss kan du hitta en lista över vilka personer som är vigselförrättare i länets kommuner.

NYHETER

 • 2023-03-14

  Inte längre stabsläge hos Länsstyrelsen Västra Götaland

  Senaste året har Länsstyrelsens särskilda organisation (stab) varit i gång, för att hantera regeringsuppdrag kopplade till...
 • 2023-03-14

  Fridlysta djur får flyttas för den planerade batterifabriken i Torslanda

  Volvos planerade batterifabrik i Torslanda, Göteborg, är tänkt att byggas på marker med fridlysta reptiler och groddjur. L...
 • 2023-03-13

  Snöig start skjuter fram tranvåren

  Vintern verkar inte vilja släppa greppet, men snart är ändå ett säkert men lite försenat vårtecken här. För nu öppnar natu...