EU-flagga som vajar i vinden. Foto: Pixabay

Sluträkningen av EU-valet i Västra Götaland är nu klart

Den 14 juni blev Länsstyrelsen klar med sluträkningen av rösterna i valet till EU-parlamentet. Länsstyrelsen är regional valmyndighet och har ansvarat för sluträkningen av rösterna i länet. Det har inneburit att kontrollräkna alla röster och att räkna personrösterna. Det slutliga valresultatet kan du se hos Valmyndigheten.

KALENDER

 • 17 jun 2024 Klocka som ikon 18.30 - 21.30
  Erfarenhetsträff - ekomjölk Hur kan du förbättra din betesdrift? Vilka är utmaningarna? Välkommen till en erfarenhetsträff.

  Anmäl dig här – senast 16 juni

 • 18 jun 2024 Klocka som ikon 11.30 - 12.10
  Planera dina sommarutflykter med oss Sommaren är snart här och många utflykter väntar! Länsstyrelsen presenterar några utflyktspärlor i skyddad natur. Du får också veta mycket om hur du gör allemansrätt när du är ute i skog och mark.

  Ingen anmälan krävs

 • 24 jun 2024 Klocka som ikon 18.00 - 21.00
  Temadag Vall och bete Har du betande djur eller är gräs din viktigaste gröda? Då ska du passa på att besöka Närsidans Gård tillsammans med oss!

  Anmäl dig här – senast 17 juni

 • 09 jul 2024 Klocka som ikon 18.00 - 21.00
  Ekologisk och regenerativ odling i väst OBS! Nytt datum!Hållbara odlingssystem är lika viktiga som utmanande. Hos Hans-Ola Olsson på Övre Säm pågår ett ständigt utvecklingsarbete med såväl växtodling, EU-ekologiska grisar som dikor. Gör oss...

  Anmäl dig här – senast 7 juli

Regnbågsflaggan mot en blå himmel. 

Samhälle

Vi hissar regnbågsflaggan för allas lika värde

Den 10-21 juni flaggar Länsstyrelsen med regnbågsflaggan vid residenset i Göteborg, för att visa vårt engagemang för allas lika värde och rättigheter. Läs om vårt demokrati- och rättighetsarbete.

En kvinna ler och kniper ihop ögonen. Hon har vind i håret och står med vatten i bakgrunden. På bilden står texten Det är lätt att göra allemansrätt. 

Besöksmål

Lätt att göra allemansrätt!

Allemansrätten är en unik möjlighet som bygger på att vi tillsammans tar ansvar när vi är ute i naturen. Tack för att du kollar upp vad som gäller. Det är lätt att göra allemansrätt!

Bild på rovdjursavvisande stängsel. I bakgrunden får som betar. Foto: Mia Bisther.

Djur

Förebygg viltskador och rovdjursangrepp

Vilt kan ibland orsaka skador för mark- och djurägare. Läs om vilka förebyggande åtgärder du kan vidta för att minska risken för viltskador och rovdjursangrepp samt vilket stöd du kan få.

NYHETER

 • 2024-06-13

  Nya kostrekommendationer för fisk från Vättern

  Röding och abborre från Vättern har förhöjda halter av miljögiftet PFAS. Därför utfärdar nu länsstyrelserna runt Vättern n...
 • 2024-06-12

  Länsstyrelsen föreslår att regeringen ger tillstånd till vindkraftsparken Mareld

  Efter ett drygt års beredning har Länsstyrelsen Västra Götaland landat i att föreslå att regeringen godkänner Mareld Green...
 • 2024-06-10

  Betongstjärnor ska rädda svenska korallrev

  Nu sjösätts betongreven som ska rädda Sveriges korallrev. 132 stjärnformade revstrukturer ska placeras ut på sex platser i...

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss