Aktuell information om coronaviruset

Här hittar du länkar till ansvariga myndigheters information om det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Du kan också läsa om Länsstyrelsens arbete med anledning av coronaviruset.

KALENDER

 • 21 22 okt 2021 Klocka som ikon För tider, se program
  LEKS nätverksträff hösten 2021 - Hur ska vi använda skogen? LEKS arrangerar denna digitala konferens i höst med fokus på att lära oss mer och utbyta erfarenheter när det gäller skogen och biologisk mångfald, vindkraft samt klimatpåverkan.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 22 okt 2021 Klocka som ikon 08.45 - 12.30
  Barns och ungas relationer till betydelsefulla vuxna Idrottsledare, lärare, fritidsledare. Att möta en vuxen i vardagen som ser och bekräftar, som visar ett personligt intresse för barnet eller den unge, kan få avgörande betydelse för självuppfattning o...

  Anmäl dig här – senast 20 oktober

 • 22 okt 2021 Klocka som ikon 09.00 - 15.15
  Temadag om Sydsudan: Landinformation, nuläge och migration Välkommen till ett webbinarium med tema Sydsudan. Webbinariet kommer öka din kunskap om Sydsudan och om situationen för flyktingar från Sydsudan.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 28 okt 2021 Klocka som ikon 13.00 - 16.30
  Vill du arbeta med småskalig landsbygdsturism? Är du intresserad av att starta och/eller utveckla verksamhet kring landsbygdsturism? Då kan du delta i en halvdag med övergripande information om besöksnäringen, kultur- och naturturism, storytelling...

  Anmäl dig här – senast 24 oktober

Äldre vattenkraftverk.

Miljö och vatten

Miljöprövning vattenkraft

Alla vattenkraftverk i Sverige ska ha moderna miljövillkor, enligt miljöbalken. På vår webb hittar du dokument inför samverkan i de olika prövningsgrupperna.

Pojke vid fiskevatten. Foto: Amelie Wintzell.

Djur

Fiskeregler

För att skydda och bevara fiskebeståndet finns det regler du behöver känna till. Det handlar till exempel om vilka fiskeredskap du får använda och vilka tider på året du får fiska.

En gråvit katt ligger inomhus på ett golv.

Om oss

Upphandling av djurhem för hund och katt

När vi omhändertar djur behöver vi hjälp med att hämta, transportera och ge dem tillfälliga hem. Nu upphandlar vi djurhem för hundar, katter och andra sällskapsdjur. Sista dag att lämna anbud är 1/11.

Äldre vattenkran som det rinner vatten ur. Foto: Kennerth Kullman, Mostphotos.com

Miljö och vatten

Vattenläget i länet

Håll dig uppdaterad om vattenläget i länet. Ta del av aktuell information om nivåerna på grundvatten och flöden i vattendrag.

Älg med horn i skog. Foto: Pixabay

Djur

Älgjakt

Årets älgjakt pågår mellan den 8 oktober till 31 januari. Här hittar du jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten till Länsstyrelsen.

Besöksmål

Utflyktstips

Besök gärna något av alla de besöksmål som finns i vårt län. Tänk på att parkera på anvisade platser, hålla avstånd till andra och slänga eventuellt skräp i soporna.

NYHETER

 • 2021-10-20

  Extra pengar till klimatanpassning i kommunerna

  Länsstyrelsen Västra Götaland har delat ut 2,7 miljoner kronor för kunskapshöjande insatser inom områden där det finns särskilda behov av klimatanpassningsåtgärder. Pengarna är en del av en extra satsning som regeringen gör under 2021.
 • 2021-10-18

  430 miljoner till miljöförbättringar i lantbruket

  Den 22 oktober betalas drygt 430 miljoner kronor ut till länets lantbrukare. Det är ersättningar för olika insatser för mi...
 • 2021-10-15

  Familjefar. Och sexköpare?

  Det är förbjudet i Sverige att köpa sexuella tjänster. Trots det pågår denna verksamhet dagligen. 9,4 procent av Sveriges ...
 • 2021-10-12

  Nytt stöd till energieffektivisering i flerbostadshus

  Regeringen har beslutat att införa ett nytt investeringsstöd till energieffektivisering i flerbostadshus. Stödet går att s...