Aktuell information om coronaviruset

Här hittar du länkar till ansvariga myndigheters information om det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Du kan också läsa om Länsstyrelsens arbete med anledning av coronaviruset.

KALENDER

 • 01 02 dec 2021 Klocka som ikon För tider, se program
  Nationell samling: Internationella funktionshindersdagen 2021 Sveriges länsstyrelser och Myndigheten för delaktighet uppmärksammar Internationella funktionshinderdagen 2021 genom att för andra året i rad bjuda in till en nationell samling.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 02 dec 2021 Klocka som ikon 08.30 - 12.30
  Metod- och fortbildningsdagar för samhällskommunikatörer 2 dec Välkommen till den första av två digitala halvdagar, dagens tema är jämställdhet. Utbildningarna, som hålls 2 och 8 december, erbjuder samhällskommunikatörer fortbildning inom områdena jämställdhet oc...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 03 dec 2021 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Utveckla din ekologiska odling På årets växtodlingsträffar om ekologisk odling presenterar vi de senaste nyheterna som rör dig som är ekologisk lantbrukare. 

  Anmälningsdatum är passerat

 • 03 dec 2021 Klocka som ikon 09.00 - 11.00
  Hur stärker vi stödet för barn till frihetsberövade? Välkommen till ett webbinarium där du får en chans att lära dig mer och få inspiration till att stödja barnen i din kommun.

  Anmälningsdatum är passerat

Äldre vattenkraftverk.

Miljö och vatten

Miljöprövning vattenkraft

Alla vattenkraftverk i Sverige ska ha moderna miljövillkor, enligt miljöbalken. På vår webb hittar du dokument inför samverkan i de olika prövningsgrupperna.

Pojke vid fiskevatten. Foto: Amelie Wintzell.

Djur

Fiskeregler

För att skydda och bevara fiskebeståndet finns det regler du behöver känna till. Det handlar till exempel om vilka fiskeredskap du får använda och vilka tider på året du får fiska.

Två gyllenfärgade hönor går ute i gräset.

Om oss

Höjd risk för fågelinfluensa

Jordbruksverket har höjt skyddsnivån från nivå 1 till nivå 2 i södra Sverige för att skydda svenska fågelbesättningar. Läs mer om skyddsnivå 2 och vilka hygienregler som gäller.

Äldre vattenkran som det rinner vatten ur. Foto: Kennerth Kullman, Mostphotos.com

Miljö och vatten

Vattenläget i länet

Håll dig uppdaterad om vattenläget i länet. Ta del av aktuell information om nivåerna på grundvatten och flöden i vattendrag.

Älg med horn i skog. Foto: Pixabay

Djur

Älgjakt

Årets älgjakt pågår mellan den 8 oktober till 31 januari. Här hittar du jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten till Länsstyrelsen.

Besöksmål

Utflyktstips

Besök gärna något av alla de besöksmål som finns i vårt län. Tänk på att parkera på anvisade platser, hålla avstånd till andra och slänga eventuellt skräp i soporna.

NYHETER

 • 2021-12-01

  Ny ansökningsomgång för stöd till näringsidkare

  Regeringen har beslutat om en ny ansökningsomgång för omsättningsstöd för enskilda näringsidkare. Den nya ansökningsomgången vänder sig endast till personer som har varit sjukskrivna eller föräldralediga och tillämpar en alternativ referensperiod för en tidigare sökomgång.
 • 2021-12-01

  Länsstyrelserna kontrollerar evenemang från 1 december

  Från och med idag, den 1 december införs möjligheten att använda vaccinationsbevis och krav att vidta vissa smittskyddsåtg...
 • 2021-11-30

  Nu är det krav på ligghall till djuren

  Den kalla årstiden har kommit i hela Västra Götalands län. Från den 1 december ska därför lantbruksdjur, som hålls ute mer...
 • 2021-11-29

  Ändrad varning för kraftigt snöfall

  Den varning som SMHI utfärdade under tisdagen har nedgraderats till en gul varning för delar av länet.