Aktuell information om coronaviruset

Här hittar du länkar till ansvariga myndigheters information om det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Du kan också läsa om Länsstyrelsens arbete med anledning av coronaviruset.

KALENDER

 • 18 okt 2021 Klocka som ikon 11.30 - 13.00
  Företagsekonomi för andelsjordbruk del 2 Driver du eller är intresserad av andelsjordbruk och vill lära dig mer om den ekonomiska delen av företagandet? Välkommen till en kortkurs om grunderna i företagsekonomi för småföretagare. 

  Anmälningsdatum är passerat

 • 18 okt 2021 Klocka som ikon 13.00 - 17.00
  Fröodling – kurs Vi vill få till fröodling i Västra Götaland!

  Anmälningsdatum är passerat

 • 19 okt 2021 Klocka som ikon 09.00 - 15.00
  Den kunskapsbaserade brottsförebyggande arbetsprocessen Länsstyrelsen i Västra Götaland bjuder in till en heldagsutbildning om kunskapsbaserad brottsprevention och den brottsförebyggande arbetsprocessen.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 19 okt 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Kurs: Ta bättre bilder med din mobil 19/10 Är du landsbygdsföretagare och vill lära dig hur du tar bättre bilder med din mobiltelefon? Anmäl dig till vår kurs och få alla förutsättningar för att ta fina bilder som du sedan kan använda i din ve...

  Anmälningsdatum är passerat

Äldre vattenkraftverk.

Miljö och vatten

Miljöprövning vattenkraft

Alla vattenkraftverk i Sverige ska ha moderna miljövillkor, enligt miljöbalken. På vår webb hittar du dokument inför samverkan i de olika prövningsgrupperna.

Pojke vid fiskevatten. Foto: Amelie Wintzell.

Djur

Fiskeregler

För att skydda och bevara fiskebeståndet finns det regler du behöver känna till. Det handlar till exempel om vilka fiskeredskap du får använda och vilka tider på året du får fiska.

En gråvit katt ligger inomhus på ett golv.

Om oss

Upphandling av djurhem för hund och katt

När vi omhändertar djur behöver vi hjälp med att hämta, transportera och ge dem tillfälliga hem. Nu upphandlar vi djurhem för hundar, katter och andra sällskapsdjur. Sista dag att lämna anbud är 1/11.

Äldre vattenkran som det rinner vatten ur. Foto: Kennerth Kullman, Mostphotos.com

Miljö och vatten

Vattenläget i länet

Håll dig uppdaterad om vattenläget i länet. Ta del av aktuell information om nivåerna på grundvatten och flöden i vattendrag.

Älg med horn i skog. Foto: Pixabay

Djur

Älgjakt

Årets älgjakt pågår mellan den 8 oktober till 31 januari. Här hittar du jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten till Länsstyrelsen.

Besöksmål

Utflyktstips

Besök gärna något av alla de besöksmål som finns i vårt län. Tänk på att parkera på anvisade platser, hålla avstånd till andra och slänga eventuellt skräp i soporna.

NYHETER

 • 2021-10-15

  Familjefar. Och sexköpare?

  Det är förbjudet i Sverige att köpa sexuella tjänster. Trots det pågår denna verksamhet dagligen. 9,4 procent av Sveriges ...
 • 2021-10-12

  Nytt stöd till energieffektivisering i flerbostadshus

  Regeringen har beslutat att införa ett nytt investeringsstöd till energieffektivisering i flerbostadshus. Stödet går att s...
 • 2021-10-06

  Flodpärlmusslan bevaras i nya naturreservatet Sollumsåns dalgång

  Länsstyrelsen har bildat ett nytt naturreservat i Lilla Edets kommun – Sollumsåns dalgång som ligger strax norr om Hjärtum...