Ett vaccinationsbevis i telefon läses av av en annan telefon.

Nya pandemirestriktioner från och med 1 december

Den 1 december införs krav på vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare. Syftet är att minska risken för smittspridning. Enligt regeringens beslut ska de som anordnar en sammankomst ha en rutin för kontroll av vaccinationsbevis. Länsstyrelsen har i uppdrag att kontrollera att beslutet följs.

KALENDER

 • 15 15 sep 2021 dec 2021 Klocka som ikon 09.00 - 15.00
  Enskild rådgivning i höst - Mångfald och jordhälsa på hästgården Rådgivningen riktar sig till dig som har eller sköter mark där hästar vistas och som vill gynna mångfald, pollinering samt nå en större motståndskraft mot torka och intensiv nederbörd.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 31 nov 2021 mar 2022 Klocka som ikon 09.00 - 15.00
  Betesmarker och slåtterängar - Länsstyrelsen ger råd Har du en igenvuxen betesmark? Eller vill du veta mer om hur du kan sköta dina betesmarker eller slåtterängar så att du ökar den biologiska mångfalden? Vi på Länsstyrelsen kan berätta hur du behöver s...

  Anmäl dig här – senast 28 februari

 • 23 30 nov 2021 Klocka som ikon 09.00 - 13.00
  E-handel – två träffar Kursen ger dig översiktlig kunskap om e-handel och visar hur du som företagare kan jobba med e-handel för att öka försäljningen och lönsamheten.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 29 nov 2021 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Samrådsgrupp för naturvård Välkommen till höstmöte med Samrådsgruppen för naturvård

  Anmälningsdatum är passerat

Frisör som klipper en kund.

Bo och leva

Har ditt företag haft det svårt under pandemin?

Nu går det att ansöka om stöd från staten till enskilda näringsidkare och handelsbolag som har drabbats ekonomiskt till följd av coronapandemin. Stöden går att söka till och med den 30 november 2021.

Nörderiet

Podden Nörderiet

Vår podcast Nörderiet är en hyllning till specialintresset och detaljkunskapen. Här fördjupar sig medarbetare i det de kan bäst och delar med sig av sina kunskaper. Finns där poddar finns.

Knubbsäl. Foto: Mostphotos

Om oss

Känsliga områden på Måkläppen får besöksförbud

Två områden inom naturreservatet Måkläppen får beträdandeförbud året om. Förbudet införs för att skydda sälarna från störningar från reservatets besökare.

NYHETER

 • 2021-11-19

  Kronprinsessparet till Malmö

  Den 26 november kommer Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel till Malmö. Landshövding Anneli Hulthén tar emot och har s...
 • 2021-11-17

  Rapportera misstänkt penningtvätt och finansiering av terrorism!

  En ny vägledning ska öka kunskapen hos företagare om penningtvätt och finansiering av terrorism och öka rapporteringen til...
 • 2021-11-11

  Kulturens Östarp blir landets 47:e kulturreservat

  Nu är det klart! Kulturens Östarp i Sjöbo kommun blir kulturreservat – det andra i Skåne och det 47:e i Sverige.