Aktuella varningsmeddelanden i Skåne länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Håll koll på ditt ansvar vid torrt väder

Råder eldningsförbud? Vad ska jag tänka på när jag eldar? Vem utfärdar eldningsförbud? Här kan du se vad som gäller i din kommun och hur du ska göra för att minska risken för bränder.

KALENDER

Igelkott

Djur

Råd om vilda djur

Vad bör du göra när du hittar ett djur ute i naturen? Här ger vi dig en sammanställning av vanliga frågor och svar om vilda djur.

Miljö och vatten

Sök bidrag via Klimatklivet

Har du en idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan? Klimatklivets nästa ansökningsperiod är öppen 18 september – 29 september 2023.

Glad person med dator i knät.

Sök stiftelser eller stipendier

Letar du efter stipendium eller bidrag som du kan söka? Du kan hitta stiftelser som ger ut stipendier i länsstyrelsernas stiftelsesök.

NYHETER

 • 2023-06-07

  Gästlistan och menyn under kungaparets jubileumsbesök

  Den 20 juni kommer kungaparet till Skåne för att fira H.M. Konungens 50 år på tronen. Under dagen bjuder landshövding Anne...
 • 2023-06-02

  Fältvandring 7 juni - som ett led i samverkan kring uppskalning av svenska proteingrödor

  Onsdagen den 7 juni presenteras fältförsöken och resultat från projektet ”Från parcell till kommersiell - samarbete för en...
 • 2023-06-01

  Kungaparets jubileumsbesök i Skåne

  Den 20 juni kommer kungaparet till Skåne för att fira H.M. Konungens 50 år på tronen. Nu är programmet för firandet klart....