Översvämning av en strand och en bro.

Klimatanpassning i Skåne

Babet och översvämningar har satt fokus på hur viktigt det är att vi anpassar byggandet och samhällsplaneringen till ett förändrat klimat. Här kan du läsa mer om hur länsstyrelsen samordnar arbetet med klimatanpassning i länet. Här finns bland annat rådgivning och information till fastighetsägare, kommuner och lantbrukare.

KALENDER

Två personer byter ringar.

Samhälle

Vigselförrättare

Behöver du en vigselförrättare? Här finns en lista med kontaktuppgifter till alla borgerliga vigselförrättare i länets kommuner.

Djur

Aktuellt om fågelinfluensa

Information om aktuella restriktioner och utbrott av fågelinfluensa och andra smittsamma sjukdomar hos djur som kan vara bra att känna till för djurägare i Skåne.

Om oss

Risk för gräsbränder under våren

Gräsbränder kan sprida sig mycket snabbt och vara svåra att släcka. Under våren ökar brandrisken i gammalt torrt fjolårsgräs. Var försiktig och håll dig uppdaterad.

NYHETER

 • 2024-04-17

  Nya tips för kommuner som drabbas av erosion och översvämning

  Länsstyrelsen Skåne har tagit fram nya kunskapsunderlag som ger skånska kommuner stöd i arbetet med klimatanpassning. Efter stormen Babet och vinterns översvämningar är det tydligt att klimatanpassning är en fråga också som angår alla skånska kommuner, inte bara kustkommunerna.
 • 2024-04-16

  Nya förslag för att arbetet med romsk inkludering ska få bättre effekt

  Arbetet med romsk inkludering behöver genomföras utifrån ett långsiktigt perspektiv och med kontinuitet. Detta för att ins...
 • 2024-04-16

  Rapport ger ny bild av översvämningarna i Kävlingeån

  En rapport från Sydvatten som Länsstyrelsen har begärt in ger en ny bild av översvämningarna i Kävlingeån. Tappningen från...
 • 2024-04-13

  Vargangrepp på Söderåsen

  Under dagen har länsstyrelsen besiktigat ett angrepp på får i reviret på Söderåsen i Klippans kommun. Besiktningen visar a...

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss