Illustration av coronavirus.

Information om arbetet med coronaviruset /covid-19

Här hittar Länsstyrelsens nyhetsbrev med veckans lägesbild och information om Länsstyrelsens arbete med anledning av covid-19. Här hittar du också länkar till ansvariga myndigheters information om coronaviruset och covid-19.

KALENDER

Bo och leva

Tillsyn av den tillfälliga covid‑19‑lagen

Den 1 juli träder regeringens förändringar i begränsningsförordningen i kraft. Läs mer om dem här, och om vad som gäller för den tillfälliga covid-19-lagen, som Länsstyrelsen tillsynar.

Händer arbetar vid papper i pärm och tangentbord.

Bo och leva

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare

Näringsidkare som har fått ett större omsättningstapp till följd av pandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Ny ansökningsperiod för nya stödmånader stänger 15 september 2021.

Om oss

Koloradoskalbaggar upptäckta i skånskt potatisfält

Larver av koloradoskalbagge har upptäckts i ett potatisfält i Kristianstadstrakten. Potatisodlare i trakten uppmanas hålla utkik i sina odlingar och rapportera fynd.

Landshövding Anneli Hulthén Foto: Nils Bergendal

Om oss

Dags att söka medel från landshövdingefonderna

Bor du eller verkar du i det som förut var Kristianstads län och håller på med något som är till glädje eller nytta för många? Då kan du söka pengar ur Länsstyrelsen Skånes landshövdingefonder.

Om oss

Informationsfilmer på flera språk om vaccination mot covid-19

Informationsfilmerna om vaccination mot covid-19 finns att se på arabiska, somaliska, persiska, tigrinja, engelska och svenska.

Dukat bord med vitt porslin och vita servetter.

Samhälle

Lokalhyresstöd till utsatta branscher

Hyresvärdar som sänker lokalhyran för hyresgäster i branscher drabbade av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd för perioden 1 januari - 31 mars. Ansökan öppnar 3 maj.

NYHETER

 • 2021-08-03

  Uppföljning av efterlevnad och pandemitillsyn vecka 30

  Under vecka 30 har Länsstyrelsen Skåne fortsatt arbeta mycket med tillsyn av semesterorter och turistmål. Malmö och Helsin...
 • 2021-07-22

  Larver av koloradoskalbaggar har upptäckts i skånskt potatisfält

  Larver av koloradoskalbagge har upptäckts i ett potatisfält i Kristianstadstrakten, Skåne. Jordbruksverket uppmanar alla s...
 • 2021-07-20

  Efterlevnad av rekommendationer, riktlinjer och råd vecka 29

  Vädret, lättnader av restriktioner, fler vaccinerade samt semestertider leder till att motivationen att följa rekommendati...