Två stycken coronavirus

Med anledning av coronapandemin

Information om covid-19 i Örebro län och Länsstyrelsens uppdrag kopplat till coronapandemin.

KALENDER

Samhälle

Hej, vi söker dig som vill berätta din story!

Är du mellan 18–23 år, bor i Örebro län och vill berätta om ditt liv under pandemin? Tag chansen att komma till en professionell filmstudio och spela in din story.

Fågelinfluensa

Fågelinfluensautbrottet i Sverige gör att du som har tamfåglar behöver hålla fåglarna inhägnade och utfodrade inomhus. I länet gäller skyddsnivå 2. Läs mer på Jordbruksverkets webbplats.

Illustration, lupin (invasiv art)

Natur och landsbygd

Invasiva främmande arter

Sommar är en bra tid att bekämpa invasiva växter. Invasiva växter och djur räknas som ett av de absolut största hoten mot biologisk mångfald.

Samhälle

Studiematerial om vaccination mot covid-19

Studiematerialet Skydda dig själv och andra handlar om vaccinering mot covid-19. Hans Fredlund, tidigare smittskyddsläkare, ger svar på de vanligaste frågorna om vaccinationen.

Naturreservat, stjärna blå

Besöksmål

Utflyktsguide till naturreservat

Vill du veta vilka reservat som passar bäst att besöka på sommaren? Eller kanske vilka reservat som är mest tillgängliga? Få tips här!

Bo och leva

Ersättning till näringsidkare för förlorade intäkter

Näringsidkare som har fått ett större omsättningstapp till följd av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd.

NYHETER

 • 2021-06-07

  Utbildningsprojekt ska tillvarata erfarenhet inom hälso- och sjukvård

  Länsstyrelserna har fått i uppdrag av regeringen att fördela fyra miljoner kronor till projekt som anordnar utbildningar för nyanlända och asylsökande med erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård eller som har utländsk vårdutbildning. Syftet är att ta vara på den kompetens som finns inom området och vidare möta den efterfrågan på personal som finns inom hälso- och sjukvården.
 • 2021-06-07

  Antalet vargar ökar något i Sverige och Norge - 60 i Örebro län

  Antalet vargar och revir har ökat något i Sverige och Norge sedan förra året. Ökningen gäller också Örebro län där det hit...
 • 2021-05-27

  Flaggan går i topp på slottet - alla kan följa ceremonin digitalt

  Den traditionella flagghissnings-ceremonin vid Örebro Slott på nationaldagen kommer i år att genomföras ... digitalt. Pri...
 • 2021-05-21

  Dags nominera till Örebro läns Jämställdhetspris

  I år är det tredje året som Örebro läns jämställdhetspris ska delas ut och nu är det dags tid att komma in med nomineringa...