KALENDER

 • 22 apr 2021 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Webbutbildning i GIS-stöd för små avlopp – april Vid flera tillfällen i år anordnar Länsstyrelsen en webbutbildning i GIS-stödet för planering och tillsyn av små avlopp.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 27 apr 2021 Klocka som ikon 09.00 - 11.00
  Webbinarium Rasism i arbetslivet, tillfälle 1 Välkommen på ett fördjupande webbinarium om rasism i arbetslivet. Utbildningen ger fördjupade kunskaper om hur rasism tar sig uttryck i arbetslivet och fungerar som en komplettering till den digitala ...

  Anmäl dig här – senast 20 april

 • 27 apr 2021 Klocka som ikon 18.00 - 19.00
  Pollinerare och naturliga fiender i jordbruket - vilken nytta gör de och hur kan... En föreläsning om nyttoinsekter, pollinerare och naturliga fiender till skadegörare i jordbruket. Vilka är de, vad behöver de för att trivas och vilken nytta kan vi ha av dem?

  Anmäl dig här – senast 26 april

 • 12 maj 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  BoTryggt2030 Länsstyrelsen i Gävleborgs län arrangerar i samverkan med Stiftelsen Tryggare Sverige en halvdags webbseminarium där länets kommuner och andra aktörer får kunskap i hur säkra och trygga livsmiljöer ka...

  Anmäl dig här – senast 3 maj

Samhälle

Volontärer till vaccinering

Var med och gör en historisk insats. Tillsammans kan vi se till att vaccineringen mot coronaviruset fungerar smidigt och effektivt. Nu söker vi kövärdar, patientvärdar och parkeringsvakter.

Samhälle

ANDTS - förebyggande arbete

Länsstyrelsen har ett särskilt ansvar för att samordna och utveckla det förebyggande arbetet mot alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel (ANDTS) i länet.

Besöksmål

Besöksmål

I Gävleborg finns cirka 200 naturreservat. Allt från mindre reservat med skyddsvärd natur till större med fina möjligheter till friluftsliv.

Samhälle

Motortrafik i naturen

Det är förbjudet att köra ett motordrivet fordon på barmark i terräng, även om det är din egen mark. Det finns vissa generella undantag från förbudet och det är även möjligt att söka dispens.

Samhälle

Kulturmiljö

Kulturhistoriskt värdefulla byggnader, miljöer och fornlämningar ger både upplevelser och kunskaper om vårt län.

Miljö och vatten

Miljöövervakning

Länsstyrelsen är med och övervakar miljön i Sverige. Vi studerar bland annat regionala miljöfrågor som är viktiga i länet just nu.

NYHETER

 • 2021-04-19

  Så kan du hålla björnen borta vid sommarstugan eller huset

  Våren och försommaren är den tid på året när björnar oftast är synliga nära bebyggelse. De kan leta efter matavfall, fallfrukt eller gräs att beta. Just nu får Länsstyrelsen Gävleborg in rapporter om närgångna björnar. Här får du tips för att hålla björnen borta.
 • 2021-04-13

  Förbjudet med hela skolklasser i partybussarna

  Har du hyrt en buss inför studenten? Då de klassiska studentflaken inte är tillåtna i år heller så är trycket på att istäl...
 • 2021-04-08

  Förebilder ska stärka unga romers identitet

  Kampanjen Jag är rom! lyfter fram romska förebilder som ett sätt att stärka unga romers identitet och framtidstro. Arbe...
 • 2021-04-07

  Svensk demokrati i fokus när talman Andreas Norlén gör digitalt besök i Gävleborg

  Fredagen den 9 april kommer talman Andreas Norlén till Gävleborgs län för ett digitalt besök som landshövding Per Bill stå...