Risk för skogsbrand i Gävleborgs länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

eu-flaggan

EU-valet och valsäkerhet

I Sverige kan du rösta i valet till Europaparlamentet den 22 maj–9 juni. Du kan förtidsrösta eller rösta i din vallokal på valdagen. Det svenska valsystemet grundar sig på allmän och lika rösträtt. Valen är fria, hemliga och direkta. Röstningen sker lokalt över hela landet, röstmottagning och rösträkning är offentliga. Alla valsedlar sparas tills nästkommande val vunnit laga kraft. Därför kan du lita på valresultatet.

KALENDER

 • 23 maj 2024 Klocka som ikon 09.30 - 15.30
  Planhandläggarträff för länets kommuner Länsstyrelsen Gävleborg bjuder tillsammans med är Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning (VGS) in till fysisk planhandläggarträff för länets kommuner.
  Vi träffas i Stadshuset i Sandviken den ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 23 maj 2024 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Öka din boendeanläggnings attraktivitet och lönsamhet Under en inspirerande föreläsning delar Marcus Eldh från Wild Sweden med sig av exempel på hur du kan utveckla upplevelser och paket, skapa strategier för att sticka ut i mängden och metoder för att s...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 24 maj 2024 Klocka som ikon 14.00 - 16.00
  Fira nationalparkernas dag i Hamra Fredagen den 24 maj, klockan 14-16, firar vi Nationalparkernas dag i Hamra nationalpark. Som första land i Europa etablerade Sverige nio nationalparker år 1909, Hamra var en av dessa. Elever från Loos...

  Ingen anmälan krävs

 • 27 maj 2024 Klocka som ikon 10.00 - 14.00
  Vill du arbeta med landsbygdsturism? En aktivitet för dig som har eller vill börja med boende, servering, gårdsbutik eller ha olika aktiviteter för besökare och vill lyfta kultur, mat- och naturturism eller annan besöksnäring på landsbyg...

  Anmälningsdatum är passerat

Natur och landsbygd

Kontrollerade naturvårdsbränningar

Länsstyrelsen planerar att genomföra kontrollerade naturvårdsbränningar i flera områden i Gävleborg under 2024. Bränningen är en del av skötseln och vi för den för att gynna många växt- och djurarter.

Samhälle

Motortrafik i naturen

Det är förbjudet att köra ett motordrivet fordon på barmark i terräng, även om det är din egen mark. Det finns vissa generella undantag från förbudet och det är även möjligt att söka dispens.

Djur

Jakt och vilt

Vilka vilda djur du får jaga står i jaktförordningen. Länsstyrelsen ansvarar för viltförvaltningen med hjälp av länets viltförvaltningsdelegation.

Ensilagebalar på åker

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden ska bland annat öka konkurrenskraften och hållbarheten i svenskt jordbruk.

Miljö och vatten

Klimatklivet - stöd för idéer som gynnar klimatet

Klimatklivet är ett investeringsstöd till lokala och regionala åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet.

Samhälle

ANDTS - förebyggande arbete

Länsstyrelsen har ett särskilt ansvar för att samordna och utveckla det förebyggande arbetet mot alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel (ANDTS) i länet.

NYHETER

 • Person som sätter upp ett litet emblem på en husvägg
  2024-05-23

  Skölden som skyddar vår kultur

  Just nu arbetar Länsstyrelsen Gävleborg med att sätta upp skyltar på kulturegendomar i länet. Det för att skydda dem i händelse av krig.
 • 2024-05-22

  Naturvårdsbränning i Hamra nationalpark gynnar biologisk mångfald

  Länsstyrelsen Gävleborg planerar att genomföra en naturvårdsbränning i Hamra nationalpark på cirka 6 hektar, idag, onsdage...
 • 2024-05-20

  Utlysning av stöd för kompetensutveckling

  Under perioden 2 maj - 2 juni utlyser Länsstyrelsen Gävleborg stöd för kompetensutveckling inom Sveriges strategiska plan ...
 • 2024-05-17

  Beslut om skyddsjakt efter skarv

  Länsstyrelsen beslutade 16 maj att bevilja skyddsjakt efter skarv i längs Gavleån i Gävle kommun samt i Storsjön i Sandviken.

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss