Aktuella varningsmeddelanden i Gävleborgs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Gävleborg – Gävleborg

En höna i en tatuerad kvinnas famn. 

Krisstöd till jordbruket

Producenter inom fjäderfä- och animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

KALENDER

 • 19 20 aug 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Länsstyrelsen Gävleborg på Mittiamässan Mittiamässan arrangeras för aktiva inom jordbruk, skogsbruk, djurhållning och relaterad entreprenad. Välkommen att ta del av Länsstyrelsens tre seminarier under dessa dagar.

  Anmäl dig här – senast 19 augusti

 • 22 aug 2022 Klocka som ikon 09.00 - 14.00
  Kursdag – Svamp och utematlagning Välkomna till en kursdag riktad till gruppen naturturismföretagare som vil lära sig mer om svamp och utematlagning.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 23 aug 2022 Klocka som ikon 09.00 - 14.00
  Kursdag – Bakning i camp Välkomna till en kursdag riktad till gruppen naturturismföretagare som vill lära sig mer om att baka ute.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 23 aug 2022 Klocka som ikon 09.30 - 15.00
  Lär dig stängsla som proffsen Välkommen till Nytorp centrum där vi träffas för att lära oss hur ett snyggt och hållbart stängsel sätts upp.

  Anmäl dig här – senast 21 augusti

Djur

Råd om vilda djur

Vad bör du göra när du hittar skadade djur ute i naturen? Vad kan och får du göra om du får problem med vilda djur på tomten? Du kan vända dig till olika aktörer för att få hjälp.

Om oss

Tyck till och hjälp oss göra nytta för miljön

Du som invånare i Gävleborg har nu chansen att tycka till om vilka åtgärder som länets aktörer bör vidta för att förbättra miljön runt omkring oss.

Om våren är Gysinge naturreservat fyllt av vitsippor. Foto: Länsstyrelsen Gävleborg

Besöksmål

Besöksmål

Vi har cirka 200 naturreservat i länet, många välbesökta. I flera av reservaten är stigar, parkeringar och rastplatser tillgängliga. Besök och upptäck några av våra skyddsvärda områden.

Bo och leva

Val 2022: I höst är det dags att rösta igen

Riksdagvalet i Sverige 2022 kommer att äga rum söndagen den 11 september. Då genomförs även val till kommun- och regionfullmäktige.

Kartor över fiskevårdsområden

Fiskekartan.se är länsstyrelsernas register över fiskevårdsområden. Verktyget är en sökbar karta där du kan se gränserna för alla Sveriges fiskevårdsområden.

Samhälle

Motortrafik i naturen

Det är förbjudet att köra ett motordrivet fordon på barmark i terräng, även om det är din egen mark. Det finns vissa generella undantag från förbudet och det är även möjligt att söka dispens.

NYHETER

 • 2022-08-16

  Så påverkas tillgången till betaltjänster när Kassagirot försvinner

  Kassagirot är en betaltjänstlösning för kontanthantering av räkningsbetalningar, kontoinsättningar, kortuttag och dagskassa. Systemet används idag av cirka 150 ombud i Sverige. Den 1 september har ClearOn, företaget bakom Kassagirot, beslutat att avveckla tjänsten. Här berättar vi vad det innebär för tillgången till betaltjänster i Sverige.
 • 2022-08-16

  Behöver du ett nytt röstkort?

  Om du tänker förtidsrösta och av någon anledning inte har fått eller inte har kvar ditt röstkort kan du få ett nytt, så ka...
 • 2022-08-16

  Nu ska björnarna räknas

  Inventeringen av björn startar på söndag och du kan vara med och hjälpa till.
 • 2022-08-15

  Nu öppnar ansökan om krisstöd till yrkesfisket

  Från och med idag kan du som är yrkesfiskare söka krisstöd hos Länsstyrelsen för ökade kostnader i samband med Rysslands i...