Länsstyrelsen summerar år 2020

Onsdagen den 17 februari beslutade landshövding Per Bill om myndighetens årsredovisning som nu är överlämnad till regeringen. I årsredovisningen kan du läsa om Länsstyrelsens verksamhet år 2020 och hur vi bedömt resultatet av vårt arbete.

KALENDER

 • 09 mar 2021 Klocka som ikon 09.30 - 16.00
  Webbinarium om mottagandet av kvotflyktingar Länsstyrelserna i Dalarna, Gävleborg, Uppsala och Västmanlands län bjuder in kommuner och regioner i respektive län till en digital heldag med fokus på mottagandet av kvotflyktingar.

  Anmäl dig här – senast 2 mars

 • 16 25 mar 2021 Klocka som ikon 09.00 - 11.00
  Ekologisk potatis med fokus på kvalitet Potatiskonsulent Åsa Rölin är inbjuden att prata om kvalitet på ekologisk potatis under en digital kurs uppdelad på två halvdagar.

  Anmäl dig här – senast 8 mars

 • 16 18 mar 2021 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Småskalig äggproduktion – Våga börja
  Har du funderat på småskalig äggproduktion?Passa på att delta på en inspirerande digital kurs om småskalig äggproduktion uppdelad på två eftermiddagar. Under kursen får du grunderna i att starta småsk...

  Anmäl dig här – senast 4 mars

 • 19 mar 2021 Klocka som ikon 10.00 - 11.30
  Odling utan glyfosat - alternativ för framtiden Har du funderat på vad som händer i praktiken om det införs ett glyfosatförbud? Det har vi i Greppa Näringen också gjort. Välkommen på en digital föreläsning och samtal kring detta aktuella ämne.

  Anmäl dig här – senast 12 mars

Bo och leva

Tillsyn av den tillfälliga covid‑19‑lagen

Från och med den 10 januari 2021 gäller en tillfällig covid-19-lag i Sverige.

Foto på en kvinna som sitter vid ett skrivbord framför sin dator. Hon är suddig eftersom fokus i bilden ligger på en vit blomma i nederkant av bilden. 

Bo och leva

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare

Näringsidkare som har fått ett större omsättningstapp till följd av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Samhälle

Information om Coronaviruset

Samlad myndighetsinformation om coronaviruset för privatpersoner, företagare och kommuner. Information about covid-19.

Samhälle

Motortrafik i naturen

Det är förbjudet att köra ett motordrivet fordon på barmark i terräng, även om det är din egen mark. Det finns vissa generella undantag från förbudet och det är även möjligt att söka dispens.

Bo och leva

Lönegaranti

Lönegaranti är ett skydd för dig när din arbetsgivare gått i konkurs eller går igenom en rekonstruktion och du inte får ut din lön.

Besöksmål

Besöksmål

I Gävleborg finns cirka 200 naturreservat. Allt från mindre reservat med skyddsvärd natur till större med fina möjligheter till friluftsliv.

NYHETER

 • 2021-03-08

  Ett år i greppet på en global pandemi

  I ett års tid har samhället med gemensamma krafter kämpat för att minimera konsekvenserna av den pågående pandemin. Länsstyrelsens roll är att samordna stat, Region Gävleborg, länets kommuner och andra samhällsaktörer när samhället ställs inför en kris.
 • 2021-03-02

  Var försiktiga på isarna!

  Det varma vårvädret riskerar att göra isarna på sjöar och vattendrag svaga och förrädiska att befinna sig på. Det finns st...
 • 2021-03-02

  Trots betydande uppoffringar behöver vi göra mer

  Våren är på intåg och fågelkvittret påminner oss om att en ljuvlig och efterlängtad tid väntar runt hörnet. Många är vi so...
 • 2021-03-01

  Nu kan fler företagare söka ekonomiskt stöd

  Från och med den 2 mars kan enskilda näringsidkare som drabbats ekonomiskt av covid-19 återigen söka ekonomiskt stöd. Dess...