KALENDER

 • 22 25 sep 2021 jan 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Barnrättsutbildning Länsstyrelsen Gävleborg i samarbete med SKR bjuder in till en fyra dagars utbildning i lagen om FN:s konvention om barnets rättigheter.Målet med utbildningen är att deltagarna efter en fyradagars utbi...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 28 jan 2022 Klocka som ikon 11.00 - 15.30
  Elkraftsseminarium Så säkrar vi tillsammans en hållbar och konkurrenskraftig elförsörjning i Gävleborg.

  Anmäl dig här – senast 26 januari

 • 31 jan 2022 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Introduktionsdag kring hasardspelsyndrom och om kognitiv beteendeterapi KBT som ... Länsstyrelsen bjuder in till en introduktionsdag utifrån manualen ”Till Spelfrihet” som bygger på kognitiv beteendeterapi vid spelmissbruk.

  Anmäl dig här – senast 24 januari

 • 01 feb 2022 Klocka som ikon 11.00 - 12.00
  Modellkommuner för jämställdhet Länsstyrelsen Gävleborg bjuder in till en digital informationsträff ”Modellkommuner jämställdhet” med Åsa Thörne Adrianzon, projektledare för SKR:s modellkoncept för Jämställdhet.

  Anmäl dig här – senast 28 januari

Bo och leva

Val 2022: I höst är det dags att rösta igen

Riksdagvalet i Sverige 2022 kommer att äga rum söndagen den 11 september. Då genomförs även val till kommun- och regionfullmäktige.

Bo och leva

Hitta en vigselförrättare i Gävleborg

Behöver du en vigselförrättare? Länsstyrelsen Gävleborg utser borgerliga vigselförrättare och har en lista över vilka personer som är vigselförrättare i länets kommuner.

Länsstyrelserna

Om oss

Nu kan du spara påbörjade formulär i e‑tjänster

Länsstyrelsen lanserar Mina sidor. Det innebär att du som påbörjat att fylla i en e-tjänst kan spara ditt arbete och fortsätta senare. Funktionen förutsätter att du loggar in med e-legitimation.

Samhälle

En kommun fri från våld

Länsstyrelsen Gävleborg har under 2021 startat upp arbetet ”En kommun fri från våld”. En utbildning riktad till kommuner med fokus på att utveckla och stärka arbetet kring våldsprevention.

Djur

Älgjakt

Du måste alltid rapportera fälld älg till Länsstyrelsen. Du behöver också ha koll på jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten.

Samhälle

Motortrafik i naturen

Det är förbjudet att köra ett motordrivet fordon på barmark i terräng, även om det är din egen mark. Det finns vissa generella undantag från förbudet och det är även möjligt att söka dispens.

NYHETER

 • 2022-01-19

  Ny kartläggning av statlig närvaro och service i Sverige

  Länsstyrelsen har kartlagt och analyserat Sveriges statliga närvaro och service. Kartläggningen visar att den statliga närvaron i viss mån har minskat sett till antalet myndigheter och arbetsställen. Samtidigt har sysselsättningen ökat och är fortsatt störst inom storstadslänen.
 • 2022-01-19

  Nu kan du spara påbörjade formulär i e‑tjänster

  Nu lanserar Länsstyrelsen Mina sidor. Det innebär att du som påbörjat att fylla i en e-tjänst kan spara ditt arbete och fo...
 • 2022-01-14

  Vargjakten på Skrottmyren stoppad

  Kammarrätten har beslutat om att vargjakten i Skrottmyrenreviret pausas.
 • 2022-01-13

  Tillsammans med näringslivet mot brott och otrygghet

  Minskad brottslighet och ökad trygghet är en av de mest prioriterade frågorna för merparterna av Sveriges kommuner. Brotts...