• Eldningsförbud utfärdat i Kalmar län

  Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Kalmar län från och med klockan 12.00 den 26 maj. Förbudet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Kalmar County from 12 pm on May 26th 2023 and is valid until further notice.

Aktuella varningsmeddelanden i Kalmar länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Ut och njut i naturen

Att röra på sig och vara ute i naturen är nyttigt och avkopplande. Besök vackra naturreservat, hitta kulturminnen eller dolda pärlor, i ditt egna län eller runt om i Sverige.

KALENDER

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

I år förnyas jordbrukspolitiken i Sverige. Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag.

Bo och leva

Bröllopsplaner?

Här hittar du borgerliga vigselförrättare i länets kommuner.

Miljö och vatten

Tillsammans sparar vi el

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

NYHETER

 • 2023-05-29

  Åtgärdsprogram för vimma och id

  Länsstyrelsen Kalmar län har på uppdrag av Havs- och vattenmyndigheten tagit fram ett åtgärdsprogram för de relativt okända karpfiskarterna vimma och id. Åtgärdsprogram för hotade arter och naturtyper ska stärka bevarandearbetet för dessa. Kunskapsläget för vimma och id behöver förbättras och åtgärder krävs för att nå miljömålen ”Ett rikt växt- och djurliv”, ”Levande sjöar och vattendrag” och ”Hav i balans samt levande kust och skärgård”.
 • 2023-05-25

  Eldningsförbud införs i hela Kalmar län

  Från fredagen den 26 maj klockan 12.00 införs eldningsförbud i samtliga tolv kommuner i Kalmar län. Det är torrt i länet o...
 • 2023-05-23

  Kontrollerad bränning ska bevara och återskapa naturvärden

  Under tisdagen 23 maj kommer det stiga rök från skogen i Sandvik intill sjön Allgunnen i Nybro kommun, men det är som det ...
 • 2023-05-22

  Full koll – nytt material ska ge vuxna fakta om ungdomar och alkohol

  Alkohol och andra droger kan ge negativa konsekvenser på flera olika sätt, inte minst för unga. Som vuxen är det därför vi...