Nu pågår älgjakten

Den 8:e oktober började älgjakten i Kalmar län. Här hittar du mer information om jakttider, fällavgift och hur du ska slutrapportera jakten.

KALENDER

 • 25 okt 2021 Klocka som ikon 14.00 - 16.00
  Utveckling av dialog och samarbete med funktionshindersrörelsen En förutsättning för att kunna skapa ett samhälle som inkluderar alla är att involvera befolkningen i utformningen. Ett arbete som utgår från befolkningens mångfald måste inkludera funktionsnedsättnin...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 25 okt 2021 Klocka som ikon 17.00 - 18.00
  Informationsträff om Klimatklivet Länsstyrelsen i Kalmar län, Blekinge län och Kronobergs län anordnar en digital informationsträff om Klimatklivet. Informationsträffen riktar sig till dig som funderar på eller planerar att söka stöd ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 27 okt 2021 Klocka som ikon 08.00 - 09.00
  Informationsträff om Klimatklivet Länsstyrelsen i Kalmar län, Blekinge län och Kronobergs län anordnar en digital informationsträff om Klimatklivet. Informationsträffen riktar sig till dig som funderar på eller planerar att söka stöd ...

  Anmäl dig här – senast 26 oktober

 • 27 okt 2021 Klocka som ikon 09.00 - 11.30
  Dialog om mottagande av ensamkommande barn och nyanlända Länsstyrelsen bjuder in kommunchefer och kommunalråd, eller annan representant som kommunen utser, till en dialog om mottagandet av anvisade nyanlända och asylsökande ensamkommande barn inför år 2022.

  Anmälningsdatum är passerat

Om oss

Information om coronaviruset

Här hittar du information och länkar till ansvariga myndigheters information om viruset, smittspridning och hantering av utbrottet.

Natur och landsbygd

Greppa Näringen

Undrar du hur du kan minska ditt lantbruksföretags miljöpåverkan utan att äventyra gårdens produktion och lönsamhet? Då är Greppa Näringen något för dig. Nu har vi även nya moduler att läsa mer om.

Vi vill bli fler

Vi har uppdraget att samordna arbetet med jämställdhetsintegrering i länet. Nu välkomnar vi myndigheter, civilsamhälle, näringsliv och fler aktörer att ansluta sig och bli ett jämställt Kalmar län.

Natur och landsbygd

Åtgärd i naturmiljö

Ska du utföra en åtgärd som riskerar att väsentligt ändra en naturmiljö? Då måste du först samråda med oss. Det gäller även områden som inte är skyddade.

Besöksmål

Utflyktsguide till 70 natur- och kulturområden

Upptäck Kalmar län är en maffig utflyktsguide för dig som vill upptäcka spännande platser i länet. Finns både digitalt och i tryck.

Djur

Vilda djur på tomten

Vad kan och får du göra om du får problem med vilda djur på tomten? Här hittar du information om vart du kan vända dig och en sammanställning med vanliga frågor och svar om vilda djur.

NYHETER

 • 2021-10-05

  Ansök om svensk flagga eller fana

  Nu är det dags att ansöka om svensk fana eller flagga. Dessa delas ut av Stiftelsen Sveriges Nationaldag samt av Länskommittén Sveriges Nationaldag i Kalmar län.
 • 2021-10-04

  Premiärvisning av Östersjöfilm

  Kalmar län är långt och har en väldigt lång kustlinje mot Östersjön. Många av våra höga naturvärden finns där, i det kustn...
 • 2021-10-04

  162 miljoner till länets lantbrukare

  Länsstyrelsen har under veckan tagit beslut om de första utbetalningarna gällande jordbrukarstöd. Det handlar om delutbeta...
 • 2021-10-01

  Nytt stöd till energieffektivisering i flerbostadshus

  Regeringen har beslutat att införa ett nytt investeringsstöd till energieffektivisering i flerbostadshus. Stödet går att s...