Nya pandemirestriktioner från och med 1 december

Regeringen har beslutat att införa vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare. Syftet är att minska risken för en ökad smittspridning. Detta börjar att gälla den 1 december 2021.

KALENDER

Djur

Vilda djur på tomten

Vad kan och får du göra om du får problem med vilda djur på tomten? Här hittar du information om vart du kan vända dig och en sammanställning med vanliga frågor och svar om vilda djur.

Natur och landsbygd

Greppa Näringen

Undrar du hur du kan minska ditt lantbruksföretags miljöpåverkan utan att äventyra gårdens produktion och lönsamhet? Då är Greppa Näringen något för dig. Nu har vi även nya moduler att läsa mer om.

Samhälle

Bidrag till kulturhistoriska miljöer

Vårdar du en kulturmiljö så att den bevaras för framtiden? Eller arbetar du för att göra en kulturmiljö mer tillgänglig och användbar? Då kan du söka bidrag för det.

Besöksmål

Utflyktsguide till 70 natur- och kulturområden

Upptäck Kalmar län är en maffig utflyktsguide för dig som vill upptäcka spännande platser i länet. Finns både digitalt och i tryck.

Rapportera dina observationer av stora rovdjur

Allmänhetens rapporter av stora rovdjur är en viktig grund för rovdjursförvaltningen. Fler rapporter ger ett bättre inventeringsunderlag. Du rapporterar dina observationer på Skandobs.se.

Vi vill bli fler

Vi har uppdraget att samordna arbetet med jämställdhetsintegrering i länet. Nu välkomnar vi myndigheter, civilsamhälle, näringsliv och fler aktörer att ansluta sig och bli ett jämställt Kalmar län.

NYHETER

 • 2021-12-01

  Smittskyddsåtgärder återinförs och länsstyrelserna kontrollerar efterlevnaden

  Från och med idag, den 1 december, ska den som anordnar en allmän sammankomst eller offentlig tillställning säkerställa at...
 • 2021-12-01

  Ny ansökningsomgång för stöd till näringsidkare

  Regeringen har beslutat om en ny ansökningsomgång för omsättningsstöd för enskilda näringsidkare. Den nya ansökningsomgång...
 • 2021-11-30

  Klimatföregångare får pris

  Kalmar läns klimatkommission har utsett Scania i Oskarshamn och Lindbytvätten i Borgholm till årets solrosvinnare. Utmärke...