Illustration av coronavirus.

Information om coronaviruset

Här hittar du information och länkar till ansvariga myndigheters information om viruset, smittspridning och hantering av utbrottet.

KALENDER

Har du vilda djur på tomten?

Vad kan och får du göra om du får problem med vilda djur på tomten? Här hittar du information om vart du kan vända dig och en sammanställning med vanliga frågor och svar om vilda djur.

Besöksmål

Ut och njut i naturen

Att röra på sig och vara ute i naturen är extra viktigt nu när många sitter isolerade hemma på grund av coronaviruset. Varför inte besöka länets naturreservat, nationalparker eller kulturmiljöer?

Samhälle

Lokalhyresstöd till utsatta branscher

Hyresvärdar som sänker lokalhyran för hyresgäster i branscher drabbade av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd för perioden 1 januari - 31 mars.

Barn fiskar från brygga, foto: Mostphotos

Djur

Fiskeregler

Det finns en mängd bestämmelser kring fritidsfiske, och de rör bland annat var du får fiska, när du får fiska och hur du får fiska.

Miljö och vatten

Beräkningsverktyg för vattensmarta

Med beräkningsverktyget kan du själv testa hur mycket vatten just du kan spara genom att samla upp och återanvända ditt regnvatten.

Foto på två kvinnor och en man av olika etniska bakgrunder som sitter och ler mot varandra.

För nyanlända och asylsökande

Informationsverige.se är länsstyrelsernas webbplats med information på tio olika språk om Sverige för dig som är asylsökande eller nyligen har fått uppehållstillstånd.

NYHETER

 • 2021-05-06

  Fira en smittsäker student

  Studentfirandet blir annorlunda även i år. Oavsett hur du firar måste det ske enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
 • 2021-05-03

  Nu öppnar lokalhyresstödet för ansökningar

  Från och med idag den 3 maj kan hyresvärdar som gett rabatt på lokalhyran till hyresgäster i branscher drabbade av pandemi...
 • 2021-04-30

  Stoppa Kvarkan

  Första veckan i maj uppmärksammar vi sjukdomen kvarka, en smittsam luftvägssjukdom som drabbar hästar och kan göra dem svå...
 • 2021-04-29

  Inget vanligt valborgsmässofirande i år heller

  2021 blir ännu ett år utan traditionellt valborgs- och första majfirande. Publika valborgsmässofiranden och första maj-tåg...