Aktuella varningsmeddelanden i Uppsala länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Hästkunskapsdagen

Den 13 januari 2024 genomförde Länsstyrelsen i Uppsala län Hästkunskapsdagen som behandlade frågor om hästens behov, miljön och människan.

Information om Hästkunskapsdagen 2024

Hästkunskapsdagen lyfter frågor om betydelsen av hästhållningen för människor, biologisk mångfald och för hållbar landsbygdsutveckling. Dagen fokuserrade på att du knde lära dig mer om hästens välfärd och hästens betydelse för bland annat för ungdomar och vuxna inom vård och rehabilitering.

Hästkunskapsdagen ger dig bra redskap som underlättar ditt vardagsarbete kring hästen och hästens behov. På Hästkunskasdagen 2024 mötte du kunniga föreläsare och hästföretagare bland annat Petra Andersson, Sofie Viksten Engfors, Jennifer Erlandsson, Margareta Bendroth, Christine Wadefjord, Line Strand, Malin Connysson och Lena Malm (moderator). Fokusområden som kommer lyftas för en hållbar utveckling inom hästhållningen och hästens välfärd är bland annat följande:

  • Vad betyder hästen för oss människor idag?
  • Hur definieras hästhållningen som del av landsbygdsutvecklare?
  • Naturbete till häst
  • När blir det problem med djurskydd, hälsa och smittskydd?

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Stefan Attefall

Besöksadress

Bäverns gränd 17

Postadress

751 86 Uppsala

Organisationsnummer

202100-2254

Följ oss