Information till verksamma på landsbygden

På de här sidorna har vi samlat information som kan vara bra att känna till för dig som har verksamhet på landsbygden, till exempel lantbruk eller landsbygdsföretag. Du hittar också information om kompetensutveckling och rådgivning.

Är din beredskap god?

Med anledning av den förhöjda risken för spridning av det nya coronaviruset som orsakar covid-19 vill vi uppmana dig som företagare att se över din beredskap för att hantera oplanerade situationer. Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap (MSB) belyser vikten av att planera för personalbrist och poängterar att alla aktörer och företag behöver arbeta för att säkerställa kontinuitet i sin verksamhet.

LRF har sammanställt några saker du som lantbruksföretagare kan göra för en god beredskap. Ta del av råden på LRF:s webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Växtnäring och växtskydd

Använder du växtskydd yrkesmässigt? Här finns information om integrerat växtskydd, behörighetsutbildningar och sprutjournaler.

Förvärv av lantbruksfastigheter

Har du köpt eller fått en lantbruksfastighet? Då kan du behöva söka förvärvstillstånd hos Länsstyrelsen.

Kompetensutveckling och rådgivning

Vill du utveckla ditt landsbygdsföretag för ökad hållbarhet och miljönytta? En viktig del av Landsbygdsprogrammet är utbildning och rådgivning för dig som är lantbrukare eller landsbygdsföretagare.

Kontakt