Risk för vattenbrist i Örebro länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Nyheter och press

Länsstyrelsen arbetar aktivt med att sprida viktig samhällsinformation till medborgarna och medierna. Webbplatsen och våra pressmeddelanden är ett sätt att ge dig service och insyn i vårt arbete. Du kan också titta i vårt diarium där alla inkomna ärenden finns.

Prenumerera via RSS

Diariet

I webbdiariet visas ärenden Länsstyrelsen handlägger men inte själva dokumenten. Efter att ett ärende beslutats eller avslutats finns det tillgängligt i sex månader.

Alla uppgifter som visas i webbdiariet är offentliga. Kontakta oss om du har frågor kring äldre ärenden eller vill ta del av ett dokument.

Kalender

I kalendern visas de aktiviteter som Länsstyrelsen anordnar eller är medarrangör till. När du klickar på en aktivitet i kalendern öppnas den i ett nytt fönster.

Gå till kalendern

Aktuella kungörelser

Sociala medier

I sociala medier sprider vi information och för dialog om vår verksamhet. Vi finns i flera kanaler, bland annat på Facebook och Linkedin. Mer information om våra kanaler och förhållningsregler hittar du här:

Sociala medier

Ladda ner bilder eller logotyper

Här hittar du pressbilder på Länsstyrelsens länsledning. Media har rätt att fritt använda bilder. Glöm inte att namnge fotograf.

Om det finns behov av andra bilder kontaktar du pressansvarig Sten Renglin. Kontaktuppgifterna hittar du längre ner på den här sidan.

Här hittar du vår logotyp som får användas av våra samarbetspartners. Du kan även ladda ned en kortversion av vår grafiska profil som innehåller användning av logotyp, typsnitt, färger och exempel på produkter.

Grafisk profil/logotyper

Vår logotyp består av kronan som symboliserar att vi representerar staten och vapensköldarna för Närke (rosor och två korslagda pilar), Värmland (örnen) och Västmanland (treberget med lågor). Grunden är det heraldiska vapnet för Örebro län som fastställdes år 1944.

Logotypen finns i tre färgversioner - en i färg, en i vit och en i svart. Logotypen finns som stående och liggande variant.

Ladda ned logotypen

Länsstyrelsen i Örebro läns logotyp får bara användas i projekt där vi deltar som en aktiv part. Om du behöver en annan utformning av vår logotyp eller har frågor kring hur logotypen får användas, vänd dig till kontaktpersonen på denna sida.

Det finns olika format som passar för olika medier:

PNG passar för webbplatser, digitala nyhetsbrev och liknande.

PNG-webb-logotyp-lansstyrelsen-orebro-lan.zip Zip, 310.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Landshövdingens veckobrev

I veckobreven från Maria Larsson får du veta mer om landshövdingens arbete i länet.

 • Maria Larsson på pressträff med bland annat Jens Isemo.

  Energikrisen skapar oro

  Veckan har bestått av väldigt blandat arbete, men ett ämne som varit i stort fokus är vår energikris och de effekter den har och kommer att ha på såväl näringsl...
 • Rösträknare räknar röster.

  Mycket att fira

  Den här veckan har varit spännande. Den har bland annat bestått av invigning av Nittälvsreservatet, utdelning av Skapa-priset, konferens och givande diskussione...
 • Fyra rösträknare räknar röster i Länshuset.

  Arbetet med valet fortsätter

  Den gångna veckan bestod bland annat av rösträkning och möten gällande såväl vårt civila försvar som Ukrainakrisen och annat som just nu pågår i vår omvärld.

Kontakt

Länsstyrelsen i Örebro län

Telefon: 010-224 80 00