Aktuella varningsmeddelanden i Örebro länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Nyheter och press

Länsstyrelsen arbetar aktivt med att sprida viktig samhällsinformation till medborgarna och medierna. Webbplatsen och våra pressmeddelanden är ett sätt att ge dig service och insyn i vårt arbete. Du kan också titta i vårt diarium där alla inkomna ärenden finns.

Det försämrade säkerhetsläget

På sidan Det försämrade säkerhetsläget samlar vi aktuell information om länets arbete med anledning av Rysslands invasion av Ukraina. Sidan uppdateras löpande:

Det försämrade säkerhetsläget

Prenumerera via RSS

Diariet

I webbdiariet visas ärenden Länsstyrelsen handlägger men inte själva dokumenten. Efter att ett ärende beslutats eller avslutats finns det tillgängligt i sex månader.

Alla uppgifter som visas i webbdiariet är offentliga. Kontakta oss om du har frågor kring äldre ärenden eller vill ta del av ett dokument.

Kalender

I kalendern visas de aktiviteter som Länsstyrelsen anordnar eller är medarrangör till. När du klickar på en aktivitet i kalendern öppnas den i ett nytt fönster.

Gå till kalendern

Sociala medier

I sociala medier sprider vi information och för dialog om vår verksamhet. Vi finns i flera kanaler, bland annat på Facebook och Linkedin. Mer information om våra kanaler och förhållningsregler hittar du här:

Sociala medier

Ladda ner bilder eller logotyper

Här hittar du pressbilder på Länsstyrelsens länsledning. Media har rätt att fritt använda bilder. Glöm inte att namnge fotograf.

Om det finns behov av andra bilder kontaktar du pressansvarig Sten Renglin. Kontaktuppgifterna hittar du längre ner på den här sidan.

Här hittar du vår logotyp som får användas av våra samarbetspartners. Du kan även ladda ned en kortversion av vår grafiska profil som innehåller användning av logotyp, typsnitt, färger och exempel på produkter.

Grafisk profil/logotyper

Vår logotyp består av kronan som symboliserar att vi representerar staten och vapensköldarna för Närke (rosor och två korslagda pilar), Värmland (örnen) och Västmanland (treberget med lågor). Grunden är det heraldiska vapnet för Örebro län som fastställdes år 1944.

Logotypen finns i tre färgversioner - en i färg, en i vit och en i svart. Logotypen finns som stående och liggande variant.

Ladda ned logotypen

Länsstyrelsen i Örebro läns logotyp får bara användas i projekt där vi deltar som en aktiv part. Om du behöver en annan utformning av vår logotyp eller har frågor kring hur logotypen får användas, vänd dig till kontaktpersonen på denna sida.

Det finns olika format som passar för olika medier:

PNG passar för webbplatser, digitala nyhetsbrev och liknande.

PNG-webb-logotyp-lansstyrelsen-orebro-lan.zip Zip, 310.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Landshövdingens veckobrev

I veckobreven från Maria Larsson får du veta mer om landshövdingens arbete i länet.

 • Maria Larsson och Daniel Gustavson står högst upp på en trappa. Nedanför syns naturreservat i Karlslund och länsstyrelsens medarbetare.

  Ljusa dagar, mörka skuggor

  Den nyfunna vårsolen har förgyllt såväl firande av Byggdag som en välbehövd friluftsdag för länsstyrelsens medarbetare. Men den har också kastat skuggor: dystra...
 • Maria Larsson i sällskap av Anna Olofsson och två andra utanför Örebro slott.

  Lovord från regeringen

  Beröm från regeringen, vårfest, prisutdelning och ett nyinvigt naturreservat är bara några av de många glädjefyllda händelserna som präglat den gångna veckan. P...
 • Landshövding Maria Larsson och sällskap inför middag med kungen.

  En kalasvecka

  För mig blev veckan ganska kort då jag hade semester några dagar. Men den kom ändå att innehålla många festligheter.

Kontakt

Länsstyrelsen i Örebro län

Telefon: 010-224 80 00