Nyheter och press

Länsstyrelsen arbetar aktivt med att sprida viktig samhällsinformation till medborgarna och medierna. Webbplatsen och våra pressmeddelanden är ett sätt att ge dig service och insyn i vårt arbete. Du kan också titta i vårt diarium där alla inkomna ärenden finns.

Löpande uppdateringar om covid-19

Information och löpande uppdateringar med anledning av covid-19 hittar du här:

Covid-19 i Sverige

Prenumerera via RSS

Diariet

I webbdiariet visas ärenden Länsstyrelsen handlägger men inte själva dokumenten. Efter att ett ärende beslutats eller avslutats finns det tillgängligt i sex månader.

Alla uppgifter som visas i webbdiariet är offentliga. Kontakta oss om du har frågor kring äldre ärenden eller vill ta del av ett dokument.

Kalender

I kalendern visas de aktiviteter som Länsstyrelsen anordnar eller är medarrangör till. När du klickar på en aktivitet i kalendern öppnas den i ett nytt fönster.

Gå till kalendern

Sociala medier

I sociala medier sprider vi information och för dialog om vår verksamhet. Vi finns i flera kanaler, bland annat på Facebook och Linkedin. Mer information om våra kanaler och förhållningsregler hittar du här:

Sociala medier

Ladda ner bilder eller logotyper

Här hittar du pressbilder på Länsstyrelsens länsledning. Media har rätt att fritt använda bilder. Glöm inte att namnge fotograf.

Om det finns behov av andra bilder kontaktar du pressansvarig Sten Renglin. Kontaktuppgifterna hittar du längre ner på den här sidan.

Här hittar du vår logotyp som får användas av våra samarbetspartners. Du kan även ladda ned en kortversion av vår grafiska profil som innehåller användning av logotyp, typsnitt, färger och exempel på produkter.

Grafisk profil/logotyper

Vår logotyp består av kronan som symboliserar att vi representerar staten och vapensköldarna för Närke (rosor och två korslagda pilar), Värmland (örnen) och Västmanland (treberget med lågor). Grunden är det heraldiska vapnet för Örebro län som fastställdes år 1944.

Logotypen finns i tre färgversioner - en i färg, en i vit och en i svart. Logotypen finns som stående och liggande variant.

Ladda ned logotypen

Länsstyrelsen i Örebro läns logotyp får bara användas i projekt där vi deltar som en aktiv part. Om du behöver en annan utformning av vår logotyp eller har frågor kring hur logotypen får användas, vänd dig till kontaktpersonen på denna sida.

Det finns olika format som passar för olika medier:

PNG passar för webbplatser, digitala nyhetsbrev och liknande.

PNG-webb-logotyp-lansstyrelsen-orebro-lan.zip Zip, 310.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Landshövdingens veckobrev

I veckobreven från Maria Larsson får du veta mer om landshövdingens arbete i länet.

 • Maria Larsson tillsammans med Beatrice Ask inviger en damm.

  Invigning av damm i vinterkyla

  Ny teknik gör att man med en enda knapptryckning på mobiltelefon kan styra luckorna i Hyndevadsdammen. Dammen reglerer vattennivån i Hjälmaren. Under veckan trä...
 • Man som håller i en orienteringskarta i skogen och guidar.

  Orientering i kuperat landskap

  Friluftslivets år bjöd på orientering i Hallsberg. Det var riktigt roligt att leta efter kontrollerna. Jag hade också förmånen att få inviga ett nytt församling...
 • Wadköping

  Jämställdhetspris och nytt energi- och klimatprogram för länet

  I veckan delades länets jämställdhetspris ut till en värdig mottagare – Anders Lindén. Under årets Energi- och klimatkonferens lanserades det nya programmet och...

Kontakt

Länsstyrelsen i Örebro län

Telefon: 010-224 80 00