Nyheter och press

Länsstyrelsen arbetar aktivt med att sprida viktig samhällsinformation till medborgarna och medierna. Webbplatsen och våra pressmeddelanden är ett sätt att ge dig service och insyn i vårt arbete. Du kan också titta i vårt diarium där alla inkomna ärenden finns.

Presskontakt under sommaren

Under semesterperioden kan du kontakta följande personer för pressfrågor:

 • 28 juni–16 juli, kontakta Ylva Carlheim Gyllensköld
 • 19–23 juli, kontakta Marienette Collin
 • 26–30 juli, kontakta Sten Renglin
 • 2–6 augusti, kontakta Anna Börjesson

Kontaktuppgifterna hittar du längst ner på den här sidan.

Löpande uppdateringar om covid-19

Information och löpande uppdateringar med anledning av covid-19 hittar du här:

Covid-19 i Sverige

Prenumerera via RSS

Diariet

I webbdiariet visas ärenden Länsstyrelsen handlägger men inte själva dokumenten. Efter att ett ärende beslutats eller avslutats finns det tillgängligt i sex månader.

Alla uppgifter som visas i webbdiariet är offentliga. Kontakta oss om du har frågor kring äldre ärenden eller vill ta del av ett dokument.

Kalender

I kalendern visas de aktiviteter som Länsstyrelsen anordnar eller är medarrangör till. När du klickar på en aktivitet i kalendern öppnas den i ett nytt fönster.

Gå till kalendern

Sociala medier

Du kan följa vårt arbete i sociala medier - Linkedin, Facebook, Twitter och Youtube.

I våra sociala medier delar vi bland annat nyheter, tips på evenemang, kurser och lediga jobb. Vi svarar på de frågor som kommer in, främst under kontorstid. Vid behov kan flödet även användas för krisinformation.

Du kan följa Länsstyrelsens arbete på våra olika sidor på Facebook:

Länsstyrelsen i Örebro län

På Länsstyrelsen i Örebros Facebooksida får du en överblick över länsstyrelsens arbete genom bland annat intressanta videoklipp, nyhetsbrev och platsannonser.

Följ oss gärna på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Naturreservat i Örebro län

Här vill vi föra dialog med alla som är intresserade av naturreservat och nationalparker. Vi blandar tips på guidningar, naturvårdsåtgärder och ögonblicksbilder från naturen.

Dela med dig av dina upplevelser om länets naturreseravat på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kvinnofrid Örebro län

Syftet med sidan är att sprida information och skapa ett forum kring länets arbete mot våld och förtryck. Sidan är för närvarande vilande.

Följ vårt arbete för att uppnå det fjäde jämställdhetsmålet tillsammans Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här publicerar vi våra lediga tjänster. Besök vår sida Länsstyrelsen i Örebro län på Linkedin

Linkedin Länk till annan webbplats.

Här samlar vi bland annat videoklipp från event, seminarier och informationsfilmer.

Titta på filmerna som finns på vår Youtube-kanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

​Tänk på vad och hur du skriver

All närvaro, även kommentarer och inlägg av användare och besökare, som publiceras i någon av våra medier blir allmänna handlingar. Om vi via sociala medier får information som rör ett pågående ärende eller innehåller uppgifter som omfattas av sekretess kommer informationen att flyttas över till andra ärendehanteringssystem.

Skriv inte ut känslig information som till exempel personuppgifter i våra sociala medier. Vi rekommenderar vanlig e-post, telefon eller brev för sådana ärenden. Om till exempel personuppgifter eller kränkande information publiceras kommer inlägget eller kommentaren att avpubliceras och diarieföras.

Om du vill prata med någon i ett enskilt ärende hänvisar vi till vår telefonväxel 010-224 80 00 eller att du mejlar orebro@lansstyrelsen.se.

Inlägg som är stötande, rasistiska eller kränkande tas bort

Inlägg i våra sociala medier-kanaler som är stötande, rasistiska eller uttrycker kränkande åsikter kommer vi ta bort så snart vi ser dem. Det gör vi också med inlägg eller länkar som kan betraktas som reklam eller marknadsföring. Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kan stängas av. Alla eventuella hot polisanmäls. Vi uppmanar dessutom alla besökare i våra kanaler att anmäla kommentarer som kan strida mot personuppgiftslagen, vara sekretessbelagda eller som på andra sätt kan vara olagliga.

Ladda ner bilder eller logotyper

Här hittar du pressbilder på Länsstyrelsens länsledning. Media har rätt att fritt använda bilder. Glöm inte att namnge fotograf.

Om det finns behov av andra bilder kontaktar du pressansvarig Sten Renglin. Kontaktuppgifterna hittar du längre ner på den här sidan.

Här hittar du vår logotyp som får användas av våra samarbetspartners. Du kan även ladda ned en kortversion av vår grafiska profil som innehåller användning av logotyp, typsnitt, färger och exempel på produkter.

Grafisk profil/logotyper

Vår logotyp består av kronan som symboliserar att vi representerar staten och vapensköldarna för Närke (rosor och två korslagda pilar), Värmland (örnen) och Västmanland (treberget med lågor). Grunden är det heraldiska vapnet för Örebro län som fastställdes år 1944.

Logotypen finns i tre färgversioner - en i färg, en i vit och en i svart. Logotypen finns som stående och liggande variant.

Ladda ned logotypen

Länsstyrelsen i Örebro läns logotyp får bara användas i projekt där vi deltar som en aktiv part. Om du behöver en annan utformning av vår logotyp eller har frågor kring hur logotypen får användas, vänd dig till kontaktpersonen på denna sida.

Det finns olika format som passar för olika medier:

PNG passar för webbplatser, digitala nyhetsbrev och liknande.

PNG-webb-logotyp-lansstyrelsen-orebro-lan.zip Zip, 310.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Landshövdingens veckobrev

I veckobreven från Maria Larsson får du veta mer om landshövdingens arbete i länet.

 • Foto: Mostphotos. Wadköping i Örebro.

  Livet återgår till mer vanlighet

  Den första juli var ett hett efterlängtat datum för många näringsidkare. Då lättades restriktionerna ytterligare. Restauranger har inte längre tidsgräns för öpp...
 • Bild: Mostphotos

  En händelserik midsommarvecka

  Det blev en händelserik vecka politiskt i Sverige då statministern fälldes i en misstroende förklaring. I början av kommande vecka får vi veta om det blir ett e...
 • Olika sorters blommor i närbild

  Tecken på sommaren

  Sommaren har bjudit upp till dans denna vecka med ny utställning på slottet, ny utservering på Alfred Nobels Björkborn och att utvecklingen av pandemin är gynns...

Kontakt

Länsstyrelsen i Örebro län

Telefon: 010-224 80 00