Kontakta oss
Om du vill komma i kontakt med oss är du välkommen att ringa, mejla eller skicka brev. Du kan också besöka oss på Östra Bangatan 11.
Ring växeln
Växeln har öppet måndag–fredag, kl. 8–16.30
Skicka e-post
Besök oss
Du hittar oss på Östra Bangatan 11. Huvudentrén är öppen under kontorstid och Länsstyrelsen finns på plan 3.
Skicka brev till adressen:
Länsstyrelsen i Örebro län
701 86 Örebro
Ange gärna ärendenummer om ett sådant finns och/eller vem hos oss brevet ska till.
Skickar paket och leverera gods till adressen:
Östra Bangatan 11
703 39 Örebro
Alla inköp i offentlig sektor ska faktureras med elektronisk faktura (e-faktura). Länsstyrelsen i Örebro län tar emot e-faktura via Peppol. Vår elektroniska adress i Peppol är 0007:2021002403.
E-handel, e-faktura och PEPPOL på DIGG:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Att tänka på när du fakturerar oss
Ange alltid ordernummer och referens på fakturan (fullständigt för- och efternamn på beställaren). Länsstyrelsen tillämpar 30 dagars förfallotid. Fakturerings- eller expeditionsavgifter godkännes inte.
- Organisationsnummer: 202100-2403
- VAT-nummer: SE202100240301
Om du inte kan skicka elektronisk faktura
Om du inte har möjlighet att skicka elektroniska fakturor kan du använda vår leverantörsportal. Kontakta oss i så fall, så skickar vi en inbjudan till leverantörsportalen.
Visma Proceedo leverantörsportal Länk till annan webbplats.
Undantag då du kan skicka pappersfaktura
Du kan skicka pappersfakturor till oss i följande undantagsfall:
- Du har tecknat ett avtal med oss före den 1 april 2019 där det inte ställs krav på e-faktura.
- Du omfattas inte av lagen om obligatorisk e-faktura till offentlig sektor.
Vår faktureringsadress är:
Länsstyrelsen i Örebro län
FE 7714
831 90 Östersund
Kontakt vid frågor om fakturering
Kontakta oss på ekonomi.orebro@lansstyrelsen.se.
Skicka fax till oss på nummer:
Ska du delta på ett möte med oss? Vi använder Skype för företag för digitala möten. Du kan delta på mötet med hjälp av webbläsare eller telefon.
Teletal
020-22 11 44
Öppet måndag–fredag, klockan 7.30–20 samt lördag–söndag klockan 12–16.
Utlandssamtal
Ring 0046 8 21 11 19
Om teletal
Tjänsten är kostnadsfri och du behöver inget tillstånd för att använda den. Du ringer med din fasta telefon eller mobil. Teletal ger stöd vid telefonsamtal på svenska. En tolk följer med i samtalet och hjälper dig att
- tolka otydligt tal och svåra ord
- ge stöd för minnet
- anteckna vad som sägs och skicka det till dig
- ta dig genom telefonväxlar.
Tolken har tystnadsplikt.
Teletal Länk till annan webbplats.
Bildtelefoni
Bildtelefoni hjälper dig med förmedling och distanstolkning av samtal via teckenspråkstolk på svenska. Du som använder teckenspråk ringer in till tjänsten via din dator eller bildtelefon. Du som använder tal ringer via en taltelefon. Tjänsten är kostnadsfri och tolken har tystnadsplikt. Bildtelefoni.net har öppet dygnet runt.
Mobilappen Bildtelefoni.net finns på Google Play och App Store. Finns också som webbapp:
Bildtelefoni Länk till annan webbplats.
Texttelefoni
texttelefon@texttelefoni.se
020-600 650
Genom texttelefoni förmedlas samtal mellan texttelefoner och taltelefoner. Samtalen förmedlas ordagrant, neutralt och under total sekretess. Du kan få samtal förmedlade på svenska och engelska, men inte översatta. Tjänsten är kostnadsfri. Förmedlaren har tystnadsplikt.
Mobil appen Texttelefoni.se finns på Google Play och App Store. Finns också som webbapp:
Tillhör du en av Sveriges fem nationella minoriteter; judar, romer, sverigefinnar, samer och tornedalingar? Då har du stärkta rättigheter och möjligheter i din kontakt med oss.
Du har rätt att bli informerad om dina rättigheter, oavsett vilket nationellt minoritetsspråk du talar och var du bor i Sverige. Du som bor i en kommun i ett förvaltningsområde har även rätt att kommunicera med oss på ditt språk i både tal och skrift.
1. Ring till Länsstyrelsen i Örebro län
Ring 010-224 86 40 (Örebro län) vid rovdjursangrepp på tamdjur.
Om dina tamdjur utsätts för rovdjursangrepp ring snarast till Länsstyrelsen i ditt län. I Örebro län får du på kontorstid prata med en handläggare på Länsstyrelsen, övrig tid svarar Bergslagens räddningstjänst. Därefter blir du kontaktad av en besiktningsperson som sedan snarast möjligt kommer till platsen.
Besiktningen utförs av besiktningspersoner som är utsedda av Länsstyrelsen och utbildade av Viltskadecenter. Besiktningen kostar inte djurägaren någonting.
2. Täck över det dödade djuret
När du har ringt Länsstyrelsen och anmält att ditt tamdjur har utsatts för rovdjursangrepp ska du täcka över det dödade djuret med en presenning eller liknande. Det hindrar räv och fåglar från att äta av djuret tills besiktningspersonen kommit. Undvik att röra vid det döda djuret.
Använd formuläret på sidan Anmäl bristande djurhållning eller ring 010-224 81 60 vardagar klockan 9–11 för att anmäla misskötsel av tama djur. Övrig tid ringer du till Polisen om det är allvarligt och/eller akut. Telefonnumret är 114 14. Gäller det djurplågeri ringer du 112. Ange inte ditt namn om du vill vara anonym när du gör din anmälan.