Nya restriktioner införs för verksamheter

Sedan den 12 januari 2022 har skärpta restriktioner börjat gälla för verksamheter på grund av att smittspridningen ökat drastiskt sedan jul- och nyårshelgerna. Länsstyrelserna har i uppdrag att kontrollera att verksamheter följer den tillfälliga covid-19-lagen. Länsstyrelsen prioriterar nu riktade tillsynsinsatser mot verksamheter där det i närtid finns ökad risk för smittspridning, exempelvis vid evenemang där många människor samlas och vid handelsplatser.

KALENDER

 • 20 jan 2022 Klocka som ikon 09.00 - 13.00
  Bostadskonferens 2022 INSTÄLLT - NYTT DATUM KOMMER! Länsstyrelsen arrangerar varje år en Bostadskonferens och temat för årets konferens är klimatanpassning med särskilt fokus på skyfall och värme.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 26 jan 2022 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Kunskapsseminarium om samhällsorientering för nyanlända i Uppsala län Varmt välkommen att delta vid Länsstyrelsen Uppsala läns kunskapsseminarium om samhällsorientering för nyanlända i Uppsala län.

  Anmäl dig här – senast 21 januari

 • 02 feb 2022 Klocka som ikon 09.30 - 12.00
  Konsekvensbaserade vädervarningar Grundutbildning om SMHI:s nya vädervarningssystem. Du får under utbildningen kunskap om det nya systemet samt om hur samverkan fungerar i länet vid en väderhändelse.

  Anmäl dig här – senast 31 januari

 • 07 21 feb 2022 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Grundkurs i behandling av hasardspelsyndrom Utbildningens mål är att lära ut olika pedagogiska verktyg och modeller för att kunna behandla personer med ett överdrivet spelande.

  Anmäl dig här – senast 31 januari

Om oss

Nya smittskyddsåtgärder från den 1 december

Från den 1 december gäller nya smittskyddsåtgärder vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare.

Djur

Råd om vilda djur

Vad bör du göra när du hittar skadade djur ute i naturen? Vad kan och får du göra om du får problem med vilda djur på tomten? Här hittar du information om vart du kan vända dig.

Natur och landsbygd

Ansök om bygdemedel för utvecklingsprojekt

Är du med i en förening i Älvkarleby kommun eller Söderfors i Tierps kommun? Jobbar ni för att utveckla bygden eller göra det bättre för de som bor där? Då kan ni ansöka om bygdemedel.

Natur och landsbygd

Jordbruksverket genomför utbetalningar

Den 3 december påbörjas utbetalningar av direktstöden samt slututbetalningar av kompensationsstödet, ersättningarna för ekologisk produktion och miljöersättningarna där det är möjligt.

Djur

Älgjakt 2021/2022

Här hittar du information om jakttider, avgifter och hur du slutrapporterar älgjakten till Länsstyrelsen. Du kan även ansöka om att registrera din mark som licensområde eller älgskötselområde.

Natur och landsbygd

Strandskyddsdispens

Vill du bygga, ändra eller åtgärda något inom ett strandskyddat område? Då behöver du ansöka om dispens från strandskyddet hos länsstyrelsen eller kommunen.

NYHETER

 • 2022-01-13

  Länsstyrelsen röjer sly på öarna i naturreservatet Hjälstaviken

  Länsstyrelsen Uppsala län har i dag inlett en omfattande insats för att ta bort det sly som vuxit upp på dybankarna i sjön Hjälstaviken, belägen i Enköping och Håbo kommuner. Åtgärden sker med hjälp av en flytande pontongrävare och kommer att pågå åtminstone fram till och med nästa vecka.
 • 2022-01-12

  Nya restriktioner införs för verksamheter

  Idag, den 12 januari 2022, införs skärpta restriktioner för verksamheter på grund av att smittspridningen ökat drastiskt s...
 • 2022-01-10

  Så blev landshövdingens friluftsår – och så kommer arbetet att fortsätta

  2021 var friluftslivets år. När året nu summeras går det att konstatera att friluftslivet både lokalt och nationellt fått ...
 • 2021-12-22

  Skärpta restriktioner för verksamheter

  Den 23 december skärps kraven på de åtgärder som verksamheter behöver göra för att motverka spridning av covid-19 viruset....