Skåp fyllt med mat

Länsstyrelsens beredskapsarbete

På konferensen Folk och försvar lyfte ministern för civilt försvar och överbefälhavaren att vi svenskar inte längre kan ta vår fred för given. Flera experter har betonat att det inte finns något omedelbart hot mot just Sverige, men att det är bra om alla stärker sin hemberedskap. Här hittar du relevant information.

KALENDER

 • 27 feb 2024 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Utlysningsmöte statsbidrag integration för §37a, §37 och TIA Länsstyrelsen bjuder in till ett informationsmöte på skype den 27 februari, kl 13-15, om utlysning av statsbidrag inom integration för §37a, §37 och TIA.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 28 feb 2024 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  WIS – webbaserat informationssystem En halvdagsutbildning för aktörer i Uppsala län som i vardagen eller vid samhällsstörning arbetar i WIS. Informationspass blandas med övningar för att ge deltagaren goda förutsättningar att lära sig s...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 29 feb 2024 Klocka som ikon 09.30 - 15.00
  Texta snygga skyltar till din gårdsbutik! Skyltar är en stor del av kommunikationen i en butik. Det ger en personlig känsla och blir en snygg detalj i butiksupplevelsen. På den här kursen lär du dig skapa skyltar med snygga layouter och sälja...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 07 mar 2024 Klocka som ikon 09.30 - 16.30
  Praktisk och teoretisk ullkunskap för dig som fårägare Välkomna till en kurs i praktisk och teoretisk ullkunskap för att höja värdet på dina fårs ull. Kursen riktar sig till aktiva företagare inom fårproduktion med stora ambitioner för ullen som råvara.

  Anmäl dig här – senast 29 februari

Samhälle

Beställ en varningsmottagare

Du som bor eller har verksamhet nära Forsmarks kärnkraftverk och inte hann hämta ut din varnings-mottagare kan nu beställa en.

Lo

Djur

Årets lodjursjakt

Fredagen den 1 mars startar licensjakten efter lodjur. Under årets jakt har länsstyrelsen ett nytt telefonnummer.

Klimatklivet

Miljö och vatten

Sök klimatinvesteringsstöd

Klimatklivet är ett investeringsstöd till lokala och regionala åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet.

Skrattmås

Djur

Information om fågelinfluensa

Fågelinfluensa är väldigt smittsam virussjukdom som cirkulerar bland vilda fåglar och kan sprida sig till tamfåglar.

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Det finns ett antal investeringsstöd att söka.

Älgjakt

Djur

Älgjakt

Här hittar du information om årets jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten till Länsstyrelsen.

NYHETER

 • Lo
  2024-02-23

  Den 1 mars startar licensjakten efter lodjur

  Fredagen den 1 mars startar licensjakten efter lodjur. Länsstyrelsen fattade den 18 december 2023 beslut om licensjakt efter totalt 10 lodjur i Uppsala län under mars 2024.

Landshövding

Stefan Attefall

Besöksadress

Bäverns gränd 17

Postadress

751 86 Uppsala

Organisationsnummer

202100-2254

Följ oss