Kommande händelser

September 2018
ti on to fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
älghorn

Här hittar du information om årets jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten till Länsstyrelsen.

Sommarens skogsbränder pressade Länsstyrelsens resurser till det yttersta. Men när vi som mest behövde hjälp och bad om det kom den direkt. Både från länet, övriga Sverige och utlandet.

Intill hällristningarna i Glösa har Alsens hembygdsförening byggt upp ett stenåldersmuseum, med en älghall, kokgrop och stenålderhydda. Hyddan är uppbyggd efter den typ man tror fanns vid boplatsvallarna man hittat i länet. I en annan del av området finns ett långt fångstgropssystem med finns fångstgropar. Intill har länsmuseet byggt en utställning om äldre tiders jakt och fångstgropar. Närmare hällristningarna finns en laga med en utställning om hällbilder, älgjakt och jaktmagi.

Kulturhistoriskt värdefulla byggnader, miljöer och forn­lämningar är källor till upplevelser och kunskaper om vårt län.

Gård på landet. Foto: Marie Birkl.

Det råder fortfarande foderbrist i Jämtland och övriga Sverige. Många skördade allt som gick vid första skörden och det är viktigt att detta sker även denna gång.

En brandman släcker en skogsbrand.

Länsstyrelsen har fattat beslut om att det är förbjudet för allmänheten att vistas inom de brandskadade skogsområdena som benämns Storbrättan och Lillåsen-Fågelsjö i Härjedalens kommun.

Array of alternative energy photovoltaic solar panels on roof

Om du planerar att installera solceller kan du ansöka om ett investeringsstöd.