Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Besöksmål

Hitta inspiration till ditt nästa besöksmål

Filter:

Utvalda

 • Naturreservat

  Skärvagsdalen

  Välkommen till ett urskogsområde med många samiska arv. Här finns både riktigt gammal skog och kåtaplatser efter samer som bo...

  Jämtland, Berg, skogsmark, informationstavla, rastplats, vandringsled
 • Naturreservat

  Kalkberget

  Från Kalkbergets topp får du en vidunderlig utsikt över Flåsjön. Här kan du upptäcka speciella växter som gillar kalk i backe...

  Jämtland, Strömsund, skogsmark
 • Svart brandskiktsdyna på björk
  Naturreservat

  Västansjöbrännan

  I juni 2001 slog blixten ned här och skogen började brinna. Hela det området som drabbades av skogbranden kallas ett brandfäl...

  Jämtland, Härjedalen, skogsmark, våtmark, informationstavla, parkering, rastplats, vandringsled

Allemansrätten – det här får du göra i naturen

I Sverige har vi allemansrätt, det innebär att du får utöva friluftsliv och röra dig fritt i naturen så länge du inte stör eller förstör.

Friluftsliv och allemansrätt
Träd och moln. Illustration

Nyheter

 • Flygvy över Andersön

  Begränsad framkomlighet under maj och juni vid Andersöns naturreservat

  Med start i slutet av vecka 20 och fram till slutet av juni kommer väg och parkeringsplatser inom Andersöns naturreservat att rustas upp. Syftet är att förbättra vägens standard och att öka tillgängligheten med fler parkeringsplatser.

 • Förlängt öppethållande för skoterkörning

  Förlängt öppethållande för skoterkörning

  Under påsken och följande påsklovsvecka är det många som ger sig ut till fjälls på skidor och skoter. Samtidigt återvänder även samebyarnas renar till fjällen i allt större antal.

 • Tid för extra stor hänsyn i fjällen

  Tid för extra stor hänsyn i fjällen

  Från och med slutet av april och ett par veckor in i maj är det en extra känslig tid för renarna. Under denna period söker sig renen upp till fjället för att äta upp sig och samla kraft, för att sedan föda sina kalvar.

Kalender