Åskoväder i Värmlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Beredskapsveckan

Med syfte att sprida information om vad privatpersoner kan göra vid en samhällskris anordnar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, samt regionala och lokala aktörer årligen Beredskapsveckan. Årets vecka har tema Sätt igång! och genomförs 22-29 september.

Beredskapsveckan, tidigare Krisberedskapsveckan, är en nationell kampanj som ska stärka beredskapen och göra fler människor medvetna om vad det innebär att vara förberedd om en samhällskris uppstår. Kampanjen genomförs tillsammans med bland andra kommuner och frivilligorganisationer. Under veckan anordnar länets aktörer en rad aktiviteter och utställningar om vad du till exempel behöver i din egen krislåda hemma.

Tema: Sätt igång!

Många hushåll i Sverige behöver generellt stärka sin motståndskraft och egenberedskap. Omvärldsläget har förändrats det senaste åren och årets tema är en uppmaning till att stärka sin egenberedskap innan en kris eller ett krig hotar.

Hemberedskap - Sju dagar

Om samhället hamnar i kris ska de som kan klara sig i en vecka utan samhällets hjälp, det är målet med god hemberedskap. Med årets tema i åtanke har MSB skapat en utmaning som kallas Sju dagar, på deras webbplats kan du anta utmaningen och se hur du går till för att förbereda dig och de i din omgivning. Under veckan kommer flera värmländska kommuner att gå ut med en utmaning per dag i sina sociala medier.

Sju dagar (msb.se) Länk till annan webbplats.

Det finns även en folder med utmaningen som du kan skriva ut själv.

Sju dagar-folder (PDF) Pdf, 653.1 kB.

The Exitainer

Nytt för Beredskapsveckan i Värmland år 2023 var The Exitainer, en spännande upplevelse för dig som verkligen vill sätta dina kunskaper om hemberedskap på prov. I en inredd container ska du klara av olika uppgifter i en simulerad krissituation där det saknas både värme, el och vatten. Under Beredskapsveckan reste The Exitainer runt i länet och fanns bland annat att besöka i Karlstad, Forshaga, Arvika, Hammarö och Storfors.

The Exitainer kommer att resa runt i Värmland även under Beredskapsveckan 2024, på den här sidan kommer vi uppdatera med var och när den kommer finnas.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss