Länsstyrelsen Jämtland – Jämtland

Illustration: Corona-virus.

Med anledning av coronapandemin

Tillsammans hjälps vi åt. Följ myndigheternas råd. Skydda dig och andra från smittspridning. Samlad information om länsstyrelsens arbete med anledning av den pågående coronapandemin.

KALENDER

 • 17 mar 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Vad är hållbar turism i praktiken? Hållbar turism – inspirationsträff med Dan Jonasson, expert på hållbar turism och Putte Eby, projektledare S:t Olavsleden.

  Anmäl dig här – senast 15 mars

 • 17 mar 2021 Klocka som ikon 13.00 - 14.00
  Information och rådgivning om Klimatklivet Har du en idé om en fysisk investering för att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan du söka pengar från Klimatklivet. Vi erbjuder nu information och rådgivning för just dig.

  Anmäl dig här – senast 15 mars

 • 18 mar 2021 Klocka som ikon 08.45 - 15.00
  Webbinarium om bostads­försörjning och barnets bästa Syftet med dagen är att förmedla kunskap om bostadsförsörjning och vräkningsförebyggande arbete samt stöd för att pröva barnets bästa enligt FN:s barnkonvention.

  Anmäl dig här – senast 11 mars

 • 18 mar 2021 Klocka som ikon 13.00 - 14.00
  Välkommen till webbinarium om digitala betaltjänster Vill du lära dig mer om att betala via internet, vill du behärska de digitala tjänsterna som BankID och Swish? Vill du veta mer om säkerheten vid användandet av tjänsterna?

  Anmäl dig här – senast 17 mars

Lagbok. Foto: Tina Stafrén.

Bo och leva

Tillsyn av den tillfälliga covid-19 lagen

Från och med den 10 januari 2021 gäller en tillfällig covid-19-lag i Sverige. Länsstyrelsen kontrollerar att besluten följs.

En laddplats för elbilar. Foto: mostphotos.se

Miljö och vatten

Ansök om Klimatklivet 13-27 april

Har du en idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan du söka investeringsstöd 13–27 april från Klimatklivet för att utföra åtgärden.

Möjlighet att lämna synpunkt till ny Interreg Sverige-Norge

Nu finns en remiss av programförslaget för det nya Interreg Sverige-Norge. Du har nu möjlighet att lämna synpunkter på det till och med den 17 mars.

En svensk fana vajar över blommor.

Om oss

Ansök om flagga senast 24 april

Om du är privatperson och vill ha en flagga ska din ansökan finnas hos Länsstyrelsen senast den 24 april. Flaggorna delas ut till medborgare i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni.

Foto: Ulrika Rönnlund

Natur och landsbygd

Extra omgång för ansökan om LONA

Fram till 12 april kan din förening eller organisation söka bidrag för åtgärder i din lokala natur som gynnar värdena i naturen eller underlättar för friluftslivet.

Ledkryss längs en fjälled.

Natur och landsbygd

Mål för friluftslivet

Det regionala arbetet med friluftsliv samordnas av Länsstyrelsen utifrån de tio nationella målen för friluftsliv. Aktörer som vill genomföra satsningar utifrån målen kan ansöka om stöd.

NYHETER

 • 2021-03-01

  Ta del av länets kulturarv genom film

  Ett fysiskt besök till en kulturmiljö är tyvärr inte möjligt för alla, och då kan film vara ett alternativ. I samverkan me...
 • 2021-02-26

  Den 3 mars lanserar vi en ny startsida för lansstyrelsen.se

  För att vi bättre ska möta de behov som vi ser att våra besökare efterfrågar kommer den nya startsidan få ny design och ny...
 • 2021-02-26

  Marita Ljung ny landshövding i Jämtlands län

  Regeringen har utsett Marita Ljung till ny landshövding i Jämtlands län. Marita Ljungs anställning som landshövding och ch...