Spara energi

Vi står inför en utmanande vinter med höga elkostnader. Läs mer om vad olika myndigheter gör och vad du själv kan göra för att minska din energianvändning.

KALENDER

 • 15 dec 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Energibesparings­åtgärder i offentlig verksamhet Länsstyrelserna arrangerar tillsammans med Energimyndigheten ett informationstillfälle om energibesparingsåtgärder i offentlig verksamhets kontorslokaler.

  Anmäl dig här – senast 12 december

 • 16 dec 2022 Klocka som ikon 10.00 - 12.00
  Energibesparingsåtgärder i kommunala och regionala offentliga lokaler Länsstyrelserna arrangerar tillsammans med Energimyndigheten ett informationstillfälle om energibesparingsåtgärder i kommunala och regionala offentliga lokaler.

  Anmäl dig här – senast 12 december

 • 26 jan 2023 Klocka som ikon 09.00 - 11.40
  Biogaswebbinarium Webbinariet syftar till att inspirera till nya affärer samt knyta samman aktörer i Jämtlands och Västernorrlands län som vill öka användningen och produktionen av biogas i transportsektorn. Genom webb...

  Anmäl dig här – senast 24 januari

 • 01 feb 2023 Klocka som ikon 09.00 - 16.30
  Den 1 februari håller vi en digital nationell konferens med fokus på killars våld mot tjejer och våld i ungas relationer. Konferensen utgör startskottet för kampanjen ”Svartsjuka är inte romantiskt”, ...

  Anmäl dig här – senast 31 januari

höns-tupp-kyckling

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket

Producenter inom animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Samhälle

Brandrisk och eldningsförbud

Det är alltid du som eldar som är ansvarig för att det sker på ett säkert sätt. Håll koll på vad som gäller just nu på den plats där du befinner dig.

Miljö och vatten

Sök stöd för klimatinvesteringar

Den som har en smart idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan kan söka pengar från flera olika källor. Missa inte chansen!

Prästkragar i grönt gräs

Natur och landsbygd

Lokala naturvårds-satsningen (LONA)

Du som arbetar på en kommun kan ansöka om bidrag för projekt inom naturvård, friluftsliv och folkhälsa. Det finns även möjlighet att ansöka om bidrag för våtmarksprojekt och pollineringsprojekt.

Hand som håller i röstsedel.

Bo och leva

Val 2022

Riksdagsvalet i Sverige 2022 ägde rum söndagen den 11 september.

bild på blomsterlupiner vid vägkant

Samhälle

Motortrafik i naturen

Från och med den 1 maj 2022 gäller krav om förarbevis för att köra vattenskoter. Tänk på att du endast får köra i allmänna farleder och på särskilt utpekade platser.

NYHETER

 • 2022-12-08

  Länets beredskap vässades med MSB i Åre

  När krisen slår till är ledning och samordning avgörande för att använda resurser rätt och inte tappa tid. Den 6–7 december övades länet i just det med hjälp av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).
 • 2022-12-07

  Avstängda dass på Andersön

  Under vintern kommer flera dass ute på Andersön att vara avstängda.
 • 2022-12-07

  Försämrad tillgång till grundläggande betaltjänster

  Idag presenterar länsstyrelsen rapporten ”Bevakning av grundläggande betaltjänster 2022” för regeringen. Bedömningen är at...
 • 2022-12-05

  Regionala rådet pratade om framtidens samarbete

  - Hur samarbetar vi för att samhället ska fungera även om det inträffar en kris? Det ska vi tala om i dag, sa Marita Ljung...