Länsstyrelsen Jämtland – Jämtland

Lagbok med domarklubba

Tillsyn av den tillfälliga covid-19 lagen

Från och med den 10 januari 2021 gäller en tillfällig covid-19-lag i Sverige. Enligt den kan regeringen och myndigheter införa begränsningar för verksamheter avseende allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, platser för fritids- eller kulturverksamhet, handelsplatser, kollektivtrafik och inrikes flygtrafik samt användning eller upplåtelse av platser för privata sammankomster. Länsstyrelsen kontrollerar att besluten följs.

KALENDER

 • 24 aug 2021 Klocka som ikon 13.00 - 14.00
  Information och rådgivning om Klimatklivet Har du en idé om en fysisk investering för att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan du söka pengar från Klimatklivet. Vi erbjuder nu information och rådgivning för just dig.

  Anmäl dig här – senast 22 augusti

 • 14 sep 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Informationsträff om LONA, LOVA och fiskevårdsbidraget Välkommen på informationsträff om hur du kan söka bidrag hos oss för Lokala Naturvårdsatsningar (LONA), Lokala vattenvårdsprojekt (LOVA) samt fiskevårdsbidraget.

  Anmäl dig här – senast 11 september

 • 15 sep 2021 Klocka som ikon 10.00 - 12.00
  Webbutbildning i GIS-stöd för små avlopp – september Vid flera tillfällen i år anordnar Länsstyrelsen en webbutbildning i GIS-stödet för planering och tillsyn av små avlopp.

  Anmäl dig här – senast 10 september

 • 22 sep 2021 Klocka som ikon 08.30 - 16.30
  Klimatseminariet 2021 Varmt välkommen på Klimatseminariet som äger rum för 20:e året i rad, digitalt men förhoppningsvis även på plats.

  Anmäl dig här – senast 8 september

Two young girls on the jungle gym, sunny day

Bo och leva

Anpassning av smittskyddsåtgärder

Från den 1 juni har lättnader för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar införts vilket innebär nya regler för deltagarantal.

Håll avstånd, Detta bord får ej användas. Information på en restaurang, Solna, Sverige.

Samhälle

Sök lokalhyresstöd senast 30 juni

Stödet kan sökas av hyresvärdar som gett rabatt på hyran till hyresgäster i branscher drabbade av pandemin.

Fotograf i skogen.

Om oss

Klimatseminariet 2021

Varmt välkommen på Klimatseminariet som äger rum för 20:e året i rad, digitalt men förhoppningsvis även på plats.

Coronaviruset

Samhälle

Om covid-19

Här hittar du samlad information om länsstyrelsens arbete med anledning av den pågående coronapandemin. Följ myndigheternas råd. Skydda dig och andra från smittspridning. Tillsammans hjälps vi åt.

Ripjägare på fjället
Ripjägare. Foto: Mostphotos.com

Djur

Jakt i fjällen

Är du jägare i norra Sverige? Hos Länsstyrelsen kan du köpa jakttillstånd för småvilt och i viss mån ansöka om jakt på älg i Norrbottens län, Västerbottens län och på renbetesfjällen i Jämtlands län.

bild på blomsterlupiner vid vägkant

Djur

Problematiska växter och djur

Det finns växter och djur, som kommit till Sverige, som breder ut sig. De tränger undan vår egen flora och fauna. De kallas invasiva främmande arter. Läs mer om vilka de är.

NYHETER

 • 2021-06-23

  Nu startar restaureringarna i vattenvårdsprojektet Rivers of LIFE

  För att återskapa de livsmiljöer för bland annat flodpärlmussla, öring och utter som gått förlorade i länet påbörjas nu re...
 • 2021-06-22

  Mer artrika gräsmarker i Östersunds tätort – bra för både människor och djurliv

  I sommar arbetar Östersunds kommun och Länsstyrelsen Jämtlands län tillsammans med att skapa högre natur- och upplevelsevä...
 • 2021-06-21

  Nya regler öppnar för loppisar

  Fram till den 1 juni var möjligheterna att arrangera marknader starkt begränsade i covid-19-lagen. De nya reglerna möjligg...