Aktuella varningsmeddelanden i Uppsala länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Sommar i Uppsala län

Utflykter och bad, men också risk för algblomning, torka och vattenbrist. Här kan du läsa mer om sådant som hör sommaren till.

KALENDER

 • 22 aug 2022 Klocka som ikon 09.30 - 17.00
  Lieslåtter i Hållnäs Välkommen på en kurs i lieslåtter för alla som vill lära sig slå med lie eller fortsätta utvecklas. Du behöver inga förkunskaper.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 25 aug 2022 Klocka som ikon 12.00 - 16.00
  Fältdag- Torans löväng och betesmarker Under dagen kommer Jochen Schreiber naturvårdsförvaltare på Uppsala kommun att berätta om arbetet med att restaurera områdets löväng och betesmarker.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 aug 2022 Klocka som ikon 08.30 - 15.15
  Att prata med unga med IF och NPF om sex, relationer och utsatthet Länsstyrelsen bjuder i samarbete med FUB Uppsala och Ungdomsmottagningarna i Uppsala län in till en heldagsutbildning kring brottsutsatthet hos barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning (IF...

  Anmäl dig här – senast 19 augusti

 • 05 sep 2022 Klocka som ikon 14.00 - 17.00
  Partnerskapet för landsbygds­utveckling Välkommen den 5 september kl 14–17 till partnerskapsmöte med temat ”Klimatfrågor på lokal och regional nivå, samt förankring av kommande Landsbygdsprogram”.

  Anmäl dig här – senast 31 augusti

Bo och leva

Medborgarskap

Vill du bli svensk medborgare? Är du medborgare i något av de nordiska länderna kan du göra en anmälan om svenskt medborgarskap till Länsstyrelsen.

Samhälle

Så påverkar omvärldsläget samhället

Med anledning av kriget i Ukraina och den allvarliga säkerhetspolitiska situationen i Europa har Länsstyrelsen fått flera uppdrag. Ett uppdrag är att vi redovisar hur det svenska samhället påverkas.

Länsstyrelsernas gemensamma logotyp på blå skum bakgrund. I stora vita bokstäver står det SKÄRPT LÄGE. 

Samhälle

Lyssna på "Skärpt läge"

Skärpt läge – det civila försvarets återkomst och din roll i Sveriges beredskap. Det är namnet på länsstyrelsernas nya podd om civilt försvar.

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket och yrkesfisket

Producenter inom fjäderfä- och animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som drabbats av ökade kostnader till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Bo och leva

Valet 2022 – gör din röst hörd i höst

Söndagen den 11 september är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Utnyttja din möjlighet att påverka samhällsutvecklingen.

Samhälle

Vad gäller vid eldningsförbud?

När länsstyrelsen fattar beslut om eldningsförbud informerar vi om detta tydligt högst upp på vår webbplats och i sociala medier. Här hittar du även information om när eldningsförbudet upphävs...

NYHETER

 • 2022-08-17

  Så påverkas tillgången till betaltjänster när Kassagirot försvinner

  Kassagirot är en betaltjänstlösning för kontanthantering av räkningsbetalningar, kontoinsättningar, kortuttag och dagskassa. Systemet används idag av cirka 150 ombud i Sverige, varav 2 är belägna i Uppsala län. Från och med den 1 september har ClearOn, företaget bakom Kassagirot, beslutat att avveckla tjänsten, men där ClearOns ombud i Uppsala län försvinner kommer andra betaltjänstombud (bankkontor) att ligga kvar. Här berättar vi vad det innebär för tillgången till betaltjänster i Sverige.
 • 2022-08-16

  Stärkt skydd av den marina miljön i naturreservatet Skaten-Rångsen

  Länsstyrelsen och Upplandsstiftelsen har inlett ett nytt samarbete med fokus på hoten i undervattensmiljön i naturreservat...
 • 2022-08-15

  Nu öppnar ansökan om krisstöd till yrkesfisket

  Från och med idag kan du som är yrkesfiskare söka krisstöd hos Länsstyrelsen för ökade kostnader i samband med Rysslands i...
 • 2022-08-09

  Nu öppnar ansökan om krisstöd för animalie- och växthussektorn

  Från och med idag, den 9 augusti, kan du som är producent inom animalie- och växthussektorn söka krisstöd för ökade kostna...