Kompetensutveckling och rådgivning

Länsstyrelsen anordnar kurser och rådgivning för att öka kompetensen hos dig som är verksam på landsbygden. Aktiviteterna ska ge effektiva företag och en hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling på landsbygden.

Kurserna och rådgivningen finansieras med hjälp av Landsbygdsprogrammet 2014–2020 och är inriktade på följande fokusområden:

  • jordbrukets konkurrenskraft
  • djurvälfärd och korta livsmedelskedjor
  • miljö och klimat inom jordbruket
  • utveckling på landsbygden

Du som landsbygdsföretagare kan ta del av den subventionerade kompetensutveckling och rådgivning som samordnas av Länsstyrelsen. Du kan inte söka stöd för att betala för din egen kompetensutveckling eller rådgivning.

För att snabbt få del av information och nya erbjudanden kan du prenumerera på det elektroniska nyhetsbrevet Landsbygd i centrum.

Anmälan nyhetsbrev

Utlysning av projektstöd

Just nu har vi inga aktuella utlysningar. Gör en intresseanmälan (kontaktuppgifter längst ner på sidan) om du vill hålla dig uppdaterad om aktuella utlysningar och projekt.

Stöd från regional- och socialfondsprogrammen

webbplatsen verksamt.selänk till annan webbplats finns samlad service och information från flera myndigheter på samma plats för att göra det enklare för dig som driver eller vill starta företag. Där erbjuds aktiviteter som rådgivning och kompetensutveckling inom affärsutveckling och innovationsrådgivning till små och medelstora företag.

Det är Tillväxtverket respektive Svenska ESF-rådet som förvaltar fonderna som finansierar projekt. Projekten prioriteras och beslutas av det regionala strukturfondsparterskapet i samråd med Länsstyrelsen. Länsstyrelsen har även ingått ett fondövergripande samarbete med regional- och socialfonden för att kunna erbjuda rådgivning och kompetensutveckling inom affärsutveckling och innovationsrådgivning till små och medelstora företag.

Kontakt

Enheten för landsbygdsutveckling

Telefon: 010-223 10 00