Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Aktuella naturvårdsbränningar

Under 2024 planerar vi att genomföra naturvårdsbränningar i fyra områden: Fjällmossen, Rågö, Tussmötet och Varglyan. Vi har under våren 2024 genomfört naturvårdsbränningar i Varglyan och Tussmötet. Det är inte säkert att de planerade bränningarna blir av. Det beror på väder- och vindförhållanden.

Säkerheten i fokus

Länsstyrelsen naturvårdsbränningar sker under mycket kontrollerade former och med säkerheten i fokus. Syftet är att gynna växter och djur som är beroende av den miljö som naturliga skogsbränder skapar.

Om väder- och vindförhållanden inte är bra nog kommer bränningen att skjutas på framtiden.

Kartor

De områden som är aktuella för bränning under 2024 finns i Fjällmossens naturreservat och Rågö naturreservat. Vi har under våren 2024 genomfört naturvårdsbränningar i Varglyan och Tussmötet. De är markerade på kartan.

 

Karta över Södermanland

Vill du ha aktuell information om kommande bränningar i ditt närområde? Anmäl dig i formuläret nedan. Vi skickar information när det är aktuellt med bränning.

Kontakt

Reservatsförvaltningen, Naturvårdsenheten

Länsstyrelsen i Södermanlands län
611 86 Nyköping

E-post till naturreservat.sodermanland@lansstyrelsen.se

Växel: 010-223 40 00

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss