Jobba hos oss

Länsstyrelsen är en arbetsplats med mångsidig verksamhet. Vi är en kunskaps- och tillsynsorganisation med bred kompetens inom många olika områden.

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter.

Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Det finns många fördelar med att jobba hos oss på Länsstyrelsen i Södermanlands län. Vi har våra lokaler centralt i Nyköping.

Länsstyrelsen är en attraktiv arbetsplats, där vi satsar på gott ledarskap och medarbetarskap samt uppmuntrar och stimulerar våra medarbetare till ett friskt och hälsosamt liv, med balans mellan arbete och fritid.

Vi erbjuder bland annat:

 • En friskvårdstimme i veckan på betald arbetstid
 • Friskvårdsbidrag 1800 kronor per år
 • Möjlighet till distansarbete upp till 40% av arbetstiden
 • Möjlighet att arbeta deltid till dess att barnet fyllt 12 år
 • Föräldrapenningtillägg (10 %) utöver föräldrapenningen som Försäkringskassan betalar ut
 • Förkortad arbetstid inför röda dagar
 • Förmånlig semester: 28, 31 eller 35 dagar beroende på ålder
 • Förmånligt arbetstidsavtal
 • Förmånligt reseavtal
 • Subventionerad ersättning för läkarbesök, läkemedel, kiropraktor och naprapat
 • Aktiviteter via personalföreningen: kulturella och sociala aktiviteter, innebandyträningar, subventionerade gymbesök med mera.

Statliga förmåner och villkor på arbetsgivarverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Med bred kompetens, stort engagemang och helhetssyn samordnar vi arbetet för en långsiktigt hållbar utveckling – där ekonomisk utveckling, miljö och social välfärd förenas. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, arbetsmarknad, kompetensförsörjning, näringsliv, social utveckling, djur­skydd, beredskap, jämställdhet, integration, infrastruktur och bostäder.

Många olika kompetenser

Hos oss arbetar jurister, samhällsplanerare, socionomer, kulturmiljöantikvarier, statsvetare, biologer, ingenjörer, veterinärer, arkitekter, agronomer, geoekologer och många fler. Vi är cirka 180 medarbetare.

Länsstyrelsen i Södermanlands län står för ett inkluderande och icke-diskriminerande förhållningssätt. Detta gäller såväl i externa sammanhang som internt mellan länsstyrelsens medarbetare. Exempelvis genomgår alla våra medarbetare utbildning i mänskliga rättigheter och jämställdhetsintegrering.

I medborgarens tjänst

För oss på Länsstyrelsen, liksom för alla statsanställda, finns grundläggande principer som är utgångspunkten för allt vårt arbete.

Vi som arbetar på Länsstyrelsen i Södermanlands län har tillsammans också identifierat tre viktiga värden, Helhetssyn, Ansvar och Respekt.

Statsanställdas värdegrund på Arbetsgivarverkets webbplats Länk till annan webbplats.

Se våra lediga jobb

Lediga jobb på Länsstyrelsen i Södermanlands län

Vi kan inte ta emot spontana jobbansökningar

Vi är enligt Anställningsförordningen skyldiga att informera om alla lediga tjänster som finns på myndigheten.

Av den anledningen har vi i praktiken ingen möjlighet att ta emot generella intresseanmälningar och spontanansökningar, men du är varmt välkommen att söka våra utannonserade anställningar. Vi tipsar även om att prenumerera på våra lediga tjänster.

Anmäl företrädesrätt till återanställning

Se mer information om företrädesrätt och anmäl anspråk här.

Examensarbete eller praktikplats

Är du intresserad av att göra examensarbete eller genomföra praktik hos oss på Länsstyrelsen i Södermanlands län? Välkommen att skicka in en intresseanmälan.

Intresseanmälan om examensarbete

Ange gärna i din intresseanmälan vad du vill skriva om och hur det bidrar till vår verksamhet. Titta gärna runt på hemsidan för att se vilka områden vi arbetar med.

Gör en intresseanmälan om examensarbete Länk till annan webbplats.

Intresseanmälan om praktikplats

Skriv i din intresseanmälan inom vilket område du helst vill praktisera. Titta gärna runt på hemsidan för att se vilka områden vi arbetar med. Som praktikant måste du vara försäkrad, antingen genom din skola eller genom Arbetsförmedlingen.

Gör en intresseanmälan om praktikplats Länk till annan webbplats.

Kontakt

Länsstyrelsen i Södermanlands län

611 86 Nyköping

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss