Illustration av coronavirus.

Information om arbetet med coronaviruset /covid-19

Här hittar Länsstyrelsens nyhetsbrev med veckans lägesbild och information om Länsstyrelsens arbete med anledning av covid-19. Här hittar du också länkar till ansvariga myndigheters information om coronaviruset och covid-19.

KALENDER

Illustration av betalkort, telefon och dator.

Bo och leva

Kom igång med digitala betalningar

Vill du eller någon i din närhet komma igång med digitala betalningar? Vi har enkla steg för steg-guider för hur du kommer igång med BankId och Swish. Här finns även filmer som vägleder.

Dukat bord med vitt porslin och vita servetter.

Samhälle

Lokalhyresstöd till utsatta branscher

Hyresvärdar som sänker lokalhyran för hyresgäster i branscher drabbade av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd för perioden 1 januari - 31 mars. Ansökan öppnar 3 maj.

Händer arbetar vid papper i pärm och tangentbord.

Bo och leva

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare

Näringsidkare som har fått ett större omsättningstapp till följd av pandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Sista ansökningsdag för stödperioden mars till juni 2021 är den 15 september 2021.

Bo och leva

Tillsyn av den tillfälliga covid‑19‑lagen

Den 1 juni träder regeringens förändringar i begränsningsförordningen i kraft. Läs mer om dem här, och om vad som gäller för den tillfälliga covid-19-lagen, som Länsstyrelsen tillsynar.

Anneli Hulthén vid cykel

Natur och landsbygd

Skånestafetten

Under Friluftslivets år 2021 utmanar landshövding Anneli Hulthén alla 33 skånska kommuner i en stafett genom 33 naturreservat. Genom stafetten uppmärksammas Skånes fantastiska natur- och kulturmiljöer

Om oss

Informationsfilmer på flera språk om vaccination mot covid-19

Informationsfilmerna om vaccination mot covid-19 finns att se på arabiska, somaliska, persiska, tigrinja, engelska och svenska.

NYHETER