Översvämning av en strand och en bro.

Klimatanpassning i Skåne

Babet och översvämningar har satt fokus på hur viktigt det är att vi anpassar byggandet och samhällsplaneringen till ett förändrat klimat. Här kan du läsa mer om hur länsstyrelsen samordnar arbetet med klimatanpassning i länet. Här finns bland annat rådgivning och information till fastighetsägare, kommuner och lantbrukare.

KALENDER

Två personer byter ringar.

Samhälle

Vigselförrättare

Behöver du en vigselförrättare? Här finns en lista med kontaktuppgifter till alla borgerliga vigselförrättare i länets kommuner.

Djur

Aktuellt om fågelinfluensa

Information om aktuella restriktioner och utbrott av fågelinfluensa och andra smittsamma sjukdomar hos djur som kan vara bra att känna till för djurägare i Skåne.

Om oss

Risk för gräsbränder under våren

Gräsbränder kan sprida sig mycket snabbt och vara svåra att släcka. Under våren ökar brandrisken i gammalt torrt fjolårsgräs. Var försiktig och håll dig uppdaterad.

NYHETER

 • Länsstyrelsen Skånes logotyp
  2024-04-25

  Lyckad satsning mot hedersrelaterat våld

  På ett halvår har 193 konsultationer genomförts på uppdrag av 22 olika skånska kommuner. Sedan den 1 oktober erbjuder Länsstyrelsen Skåne och Skånes kommuner kostnadsfria konsultationer i frågor som rör hedersrelaterat våld och förtryck. En satsning som fått en bra start.
 • 2024-04-24

  Skyddsjakten på vargen i reviret Söderåsen är nu avslutad

  Efter morgonens angrepp på ett lamm i reviret Söderåsen var skyddsjaktsorganisationen snabbt på plats och spårade med hund...
 • 2024-04-24

  Vargangrepp i reviret Söderåsen

  Länsstyrelsen har idag på förmiddagen besiktigat ett dött lamm som bedöms vara angripet av varg inom reviret Söderåsen. An...
 • 2024-04-24

  Nytt naturreservat Torups ängar

  Torups ängar är ett nytt naturreservat som ligger vid Vitaby utanför Simrishamn. Det är trots sitt namn ett stort skogsres...

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss