Risk för skogsbrand i Skåne länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Flygfoto över skåneslätten, liten sjö, hus, ängar och himmel med moln.

Stöd till jordbruk och landsbygd

I år förnyas jordbrukspolitiken i Sverige. Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden ska bland annat öka konkurrenskraften och hållbarheten i svenskt jordbruk. Kommuner, företag, föreningar och andra organisationer kan få stöd för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

KALENDER

Igelkott

Djur

Råd om vilda djur

Vad bör du göra när du hittar ett djur ute i naturen? Här ger vi dig en sammanställning av vanliga frågor och svar om vilda djur.

Miljö och vatten

Sök bidrag via Klimatklivet

Har du en idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan? Klimatklivets nästa ansökningsperiod är öppen 18 september – 29 september 2023.

Glad person med dator i knät.

Sök stiftelser eller stipendier

Letar du efter stipendium eller bidrag som du kan söka? Du kan hitta stiftelser som ger ut stipendier i länsstyrelsernas stiftelsesök.

NYHETER

 • Kossor på skånska fält. 
  2023-05-24

  Uppföljning av jordbruksmark med digital teknik

  Från och med 2023 kommer all jordbruksmark följas upp genom satellitanalys och det är viktigt att angivna uppgifter i ansökan om jordbrukarstöd är korrekta för att du ska undvika att få fel i satellitanalysen. Se över din ansökan så att dina block och skiften stämmer och skicka in eventuella ändringar via SAMInternet innan den 15 juni.
 • 2023-05-24

  Den invasiva vandrarmusslan borta från Saxtorpssjöarna

  Länsstyrelsen Skåne kan i dag glädjande meddela att bekämpningen av vandrarmusslan i Saxtorpssjöarna ser ut att ha lyckats...
 • 2023-05-22

  Full koll – nytt material ska ge vuxna fakta om ungdomar och alkohol

  Alkohol och andra droger kan ge negativa konsekvenser på flera olika sätt, inte minst för unga. Som vuxen är det därför vi...
 • 2023-05-17

  Penningtvätt och terrorfinansiering genom hawala måste minskas

  Flera åtgärder, däribland minskade möjligheter till fysisk in- och utförsel av brottsligt intjänade medel samt skärpt stra...