Jobba hos oss
Länsstyrelsen Skåne är en statlig myndighet på regional nivå som ansvarar för den statliga förvaltningen i länet. Här arbetar vi med att nationella mål ska få genomslag i länet utifrån våra regionala förutsättningar.
Helhetsperspektiv på statliga förvaltningen i länet
Vi arbetar på uppdrag av riksdag och regering inom ett stort antal områden. Vi ska följa och främja länets utveckling och rapportera tillståndet i länet till regeringen. Inom våra uppdrag ska vi ha en helhetssyn och göra sammanvägda bedömningar utifrån Skånes förutsättningar.
Ett brett samhällsuppdrag
Vi arbetar med uppdrag inom områden som miljö, samhällsplanering, djurskydd, jordbruk, landsbygdsutveckling, civilt försvar, livsmedel, rättsliga frågor, beredskap, natur, fiske och jakt och kulturmiljö och många fler.
Länsstyrelsen Skåne finns på fem orter i länet och har totalt cirka 600 medarbetare.
Mer om oss
Länsstyrelsen bedriver en bred verksamhet med många olika uppdrag där vi möter länets invånare. För att bidra till ett hållbart helhetsperspektiv ska miljömål, Agenda 2030, jämställdhet och mänskliga rättigheter beaktas i all vår verksamhet, oavsett uppdrag.
För alla som jobbar inom staten finns den statliga värdegrunden som beskriver vilka beteenden och förhållningssätt som gäller för oss, oavsett verksamhet och roll. Den statliga värdegrunden består av principerna demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt, effektivitet och service.
Länsstyrelsen är en statlig myndighet - som statligt anställd får du extra semesterdagar, extra ersättning vid sjukdom och föräldraledighet, ett generöst omställningsavtal, viss ersättning för sjukvård och läkemedel samt generösa ledighetsvillkor. Därutöver erbjuder Länsstyrelsen dig friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.
Du får också:
- Flexibla arbetstider
- Möjlighet till arbete på distans upp till 50 % av din arbetstid per kalendermånad
- Lång semester: 29, 32 eller 36 dagar beroende på ålder
- Generösa ledighetsvillkor i samband med helgdagar och klämdagar
- En friskvårdstimme i veckan på betald arbetstid
- Friskvårdsbidrag 3 000 kr/år
- Kompletterande ersättning – så kallat föräldrapenningtillägg – då du tar ut föräldrapenning.
- Möjlighet att arbeta deltid till dess att barnet fyllt 12 år
- Viss ersättning för sjukvård och läkemedel.
- Löneväxling. Möjlighet att växla lön (löneväxla) mot fler semesterdagar, avstå semesterdagar mot högre lön samt växla sparade semesterdagar mot att arbetsgivaren betalar in det motsvarande beloppet till tjänstepension.
- Försäkringar. Du omfattas av arbetsskadeförsäkring och tjänstegrupplivförsäkring. Om du reser på uppdrag av Länsstyrelsen omfattas du av en tjänstereseförsäkring.
- Pension. Du omfattas också av det statliga pensionsavtalet med tjänste-, efterlevande och sjukpension.
Information om den statliga tjänstepersonen på SPV:s webbplats . Länk till annan webbplats. - Ledigheter med lön. Under vissa förutsättningar beviljas ledighet med lön. Det kan till exempel handla om att du ska flytta, göra ett läkarbesök eller närvara vid en nära anhörigs begravning.
Lär känna oss i sociala medier
I våra sociala kanaler kan du följa vad som händer på Länsstyrelsen Skåne.
facebook.com/lansstyrelsenskane Länk till annan webbplats.
instagram.com/lansstyrelsenskane Länk till annan webbplats.
linkedin.com/company/lansstyrelsenskane Länk till annan webbplats.
Lediga jobb
Anmäl företrädesrätt till återanställning
Spontana intresseanmälningar och ansökningar
Vi är enligt Anställningsförordningen skyldiga att informera om alla lediga tjänster som finns på myndigheten.
Av den anledningen har vi i praktiken ingen möjlighet att ta emot generella intresseanmälningar och spontanansökningar, men du är varmt välkommen att söka våra utannonserade anställningar.
Examensarbete och praktik
Examensarbete
Ange gärna i din intresseanmälan vad du vill skriva om och hur det bidrar till vår verksamhet.
Gör intresseanmälan för examensarbete Länk till annan webbplats.
Praktik
Skriv i din intresseanmälan inom vilket område du helst vill praktisera. Titta gärna runt på hemsidan för att se vilka områden vi arbetar med. Som praktikant måste du vara försäkrad, antingen genom ditt universitet, din högskola eller genom Arbetsförmedlingen, ange i din intresseanmälan om du är berättigad försäkring.
Gör intresseanmälan till praktik Länk till annan webbplats.
Vi kontaktar dig om vi kan erbjuda plats
Om vi har möjlighet att erbjuda dig att skriva ditt examensarbete eller en praktikplats så hör vi av oss när vi mottagit din intresseanmälan. Om du inte hör något ifrån oss inom en månad så har vi dessvärre inte lyckats hitta ett uppdrag som matchar dina önskemål.