Jobba hos oss

På Länsstyrelsen Skåne vill vi det bästa för Skåne. Genom vårt arbete har vi stort inflytande över mycket som sker i regionen. Det är så vi skapar samhällsnytta.

Vi vet mycket om mycket

På Länsstyrelsen Skåne samlas mångsidig kunskap och kompetens. Länsstyrelsen Skåne jobbar med nästan alla de frågor som regeringen ansvarar för.

Samtidigt som vi jobbar för de stora perspektiven har vi en ganska unik kunskap om detaljerna. Våra specialkunskaper använder vi för att utföra vårt uppdrag på bästa sätt - att skapa samhällsnytta i Skåne.

Vi bryr oss

Vi har ett stort engagemang för våra frågor och vår drivkraft genomsyrar hela verksamheten. Tillsammans tar vi ansvar för samhällsbygget, skyddar miljön och investerar i landsbygden.

Vi påverkar

Vi har inflytande över Skånes utveckling och de beslut vi fattar påverkar framtiden för många människor och företag i Skåne. Vår uppgift är att väga samman perspektiv, tillföra kunskap i komplexa sammanhang och på så sätt fatta de bästa besluten för Skånes människor, djur och natur.

Mer om oss

Länsstyrelsen bedriver en bred verksamhet med många olika uppdrag där vi möter länets invånare. För att bidra till ett hållbart helhetsperspektiv ska miljömål, Agenda 2030, jämställdhet och mänskliga rättigheter beaktas i all vår verksamhet, oavsett uppdrag.

För alla som jobbar inom staten finns den statliga värdegrunden som beskriver vilka beteenden och förhållningssätt som gäller för oss, oavsett verksamhet och roll. Den statliga värdegrunden består av principerna demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt, effektivitet och service.

Länsstyrelsen är en statlig myndighet - som statligt anställd får du extra semesterdagar, extra ersättning vid sjukdom och föräldraledighet, ett generöst omställningsavtal, viss ersättning för sjukvård och läkemedel samt generösa ledighetsvillkor. Därutöver erbjuder Länsstyrelsen dig friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

Du får också:

 • Flexibla arbetstider
 • Möjlighet till arbete på distans upp till 50 % av din arbetstid per kalendermånad
 • Lång semester: 29, 32 eller 36 dagar beroende på ålder
 • Generösa ledighetsvillkor i samband med helgdagar och klämdagar
 • En friskvårdstimme i veckan på betald arbetstid
 • Friskvårdsbidrag 3 000 kr/år
 • Kompletterande ersättning – så kallat föräldrapenningtillägg – då du tar ut föräldrapenning.
 • Möjlighet att arbeta deltid till dess att barnet fyllt 12 år
 • Viss ersättning för sjukvård och läkemedel.
 • Löneväxling. Möjlighet att växla lön (löneväxla) mot fler semesterdagar, avstå semesterdagar mot högre lön samt växla sparade semesterdagar mot att arbetsgivaren betalar in det motsvarande beloppet till tjänstepension.
 • Försäkringar. Du omfattas av arbetsskadeförsäkring och tjänstegrupplivförsäkring. Om du reser på uppdrag av Länsstyrelsen omfattas du av en tjänstereseförsäkring.
 • Pension. Du omfattas också av det statliga pensionsavtalet med tjänste-, efterlevande och sjukpension.
  Information om den statliga tjänstepersonen på SPV:s webbplats . Länk till annan webbplats.
 • Ledigheter med lön. Under vissa förutsättningar beviljas ledighet med lön. Det kan till exempel handla om att du ska flytta, göra ett läkarbesök eller närvara vid en nära anhörigs begravning.

Anmäl företrädesrätt till återanställning

Anmäl företrädesrätt till återanställning

Spontana intresseanmälningar och ansökningar

Vi är enligt Anställningsförordningen skyldiga att informera om alla lediga tjänster som finns på myndigheten.

Av den anledningen har vi i praktiken ingen möjlighet att ta emot generella intresseanmälningar och spontanansökningar, men du är varmt välkommen att söka våra utannonserade anställningar.

Examensarbete och praktik

Examensarbete

Ange gärna i din intresseanmälan vad du vill skriva om och hur det bidrar till vår verksamhet. 

Gör intresseanmälan för examensarbete Länk till annan webbplats.

Praktik

Skriv i din intresseanmälan inom vilket område du helst vill praktisera. Titta gärna runt på hemsidan för att se vilka områden vi arbetar med. Som praktikant måste du vara försäkrad, antingen genom ditt universitet, din högskola eller genom Arbetsförmedlingen, ange i din intresseanmälan om du är berättigad försäkring.

Gör intresseanmälan till praktik Länk till annan webbplats.

Vi kontaktar dig om vi kan erbjuda plats

Om vi har möjlighet att erbjuda dig att skriva ditt examensarbete eller en praktikplats så hör vi av oss när vi mottagit din intresseanmälan. Om du inte hör något ifrån oss inom en månad så har vi dessvärre inte lyckats hitta ett uppdrag som matchar dina önskemål.    

Kontakt

Länsstyrelsen Skåne

Dela sidan:

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss