• Eldningsförbud i hela Örebro län

    Risken för bränder i skog och mark är mycket stor i hela Örebro län. Därför har Länsstyrelsen, i samråd med länets räddningstjänst, beslutat att det från och med tisdag 6 juni klockan 8 råder eldningsförbud i länets samtliga kommuner.

Aktuella varningsmeddelanden i Örebro länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Sångsvan i länet bar på fågelinfluensa

Foto: Mostfotos

En svångsvan som hittades död i Mosås den 1 april var smittad av fågelinfluensa. Ingen extra åtgärd vidtas i nuläget. Länet ingår sedan tidigare i ett högriskområde med regler som syftar till att skydda fågelbesättningar.

Har du tama fåglar är det viktigt att du skyddar dem från att smittas. Vi vill också uppmana alla som hittar döda vilda fåglar, i synnerhet sjöfåglar, att rapportera in det till SVA (Statens veterinärmedicinska anstalt), säger Ella Sigvardsson länsveterinär.

Uppdaterad information 8 augusti: Örebro län har tidigare ingått i ett högriskområde, men gör inte det längre. På Jordbruksverkets webbplats kan du läsa om vad ett högriskområde innebär, hur du skyddar dina fåglar samt hur inrapportering har gått till.

Fågelinfluensa på Jordbruksverkets webbplats Länk till annan webbplats.

Kontakt