Medelstor förbränningsanläggning

Om din verksamhet planerar att ta en medelstor förbränningsanläggning i drift ska den registreras hos tillsynsmyndigheten. Även anläggningar som har tagits i drift före den 20 december 2018 behöver registreras.

Registrera medelstor förbränningsanläggning

Använd e-tjänsten för att registrera medelstora förbränningsanläggningar som din verksamhet planerar att ta i drift eller har tagit i drift. Du använder e-tjänsten om Länsstyrelsen är din verksamhets tillsynsmyndighet.

Vad räknas som medelstor förbränningsanläggning?

För att anläggningen ska räknas som medelstor ska den ha en anläggningseffekt mellan 1 och 50 megawatt (MW). Mer information om medelstora förbränningsanläggningar, anläggningseffekt och registreringsplikt hittar du hos Naturvårdsverket.

Medelstora förbränningsanläggningar, Naturvårdsverket Länk till annan webbplats.

Hur vet jag om Länsstyrelsen är tillsynsmyndighet?

Om Länsstyrelsen är tillsynsmyndighet för anläggningen som förbränningsanläggningen ingår i, är Länsstyrelsen också tillsynsmyndighet för förbränningsanläggningen som sådan. Övriga förbränningsanläggningar är oftast kommunen tillsynsmyndighet för. Om du är osäker på vilken som är din verksamhets tillsynsmyndighet, hör av dig till oss eller kommunen så hjälper vi dig.

När ska anläggningen registreras?

Din verksamhet ska registrera nya medelstora förbränningsanläggningar innan de tas i drift. Förbränningsanläggningarna får inte vara i drift utan att vara registrerad.

Äldre förbränningsanläggningar, det vill säga de som tagits i drift före den 20 december 2018 kan registreras senare. Som senast ska äldre anläggningar vara registrerade enligt följande:

  • Förbränningsanläggningar med effekt högre än 5 MW ska registreras senast den 1 januari 2024.
  • Förbränningsanläggningar med lägre effekt än 5 MW ska registreras senast den 1 januari 2029.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 Östersund

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss