Aktuella vädervarningar i Västerbottens länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Kvinnors företagande - De 4K

Många kvinnor i en konferenslokal. Pratar och äter tillsammans.

De 4K är en plattform för kvinnor som äger, driver eller investerar i företag i Västerbotten. 4K står för: kompetens, kapital, kontakter och kunder.

Landshövding Helene Hellmark Knutsson har tillsammans med Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse skapat plattformen De 4K, för dig som är företagande kvinna.

De 4K erbjuder ett flertal träffar per år på olika platser i Västerbotten. På träffarna lyfts företagsfrågor med olika tematiska inriktningar genom inspirerande talare, workshops och personliga berättelser om företagsresor. Träffarna är dörröppnare till erfarenhetsutbyten, kontakter och potentiella samarbeten med andra företagare och investerare.
De 4K är ett länsövergripande komplement till lokala nätverk och initiativ.

Senaste nyheter om De 4K finns i vårt nyhetsarkiv. Sök på De 4K.

Nyheter och press

Plattformen finns på LinkedIn, följ för att få uppdateringarna:

De 4K, LinkedIn Länk till annan webbplats.

Kraftsamling Västerbotten – för näringslivsfrämjare i Västerbotten

Under samma paraply som De 4K finns Kraftsamling Västerbotten, ett kompetens- och erfarenhetsutbyte mellan kommuner, banker och organisationer som skapar förutsättningar för kvinnors företagande i länet.

Våren 2023 presenterade Handelshögskolan vid Umeå universitet en kartläggning av kvinnors företagande i Västerbotten, på uppdrag av landshövding Helene Hellmark Knutsson och Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse. Med utgångspunkt i kartläggningen samlar Kraftsamling Västerbotten representanter från akademi, näringsliv och offentlig sektor för att diskutera möjligheter och utmaningar kring kvinnors företagande i länet

Rapporten Kvinnors företagande i Västerbotten, Umeå universitet Länk till annan webbplats.

Kontakt

Kontakta Länsstyrelsen Västerbotten för att veta mer om De 4K.

Dela sidan:

Landshövding

Helene Hellmark Knutsson

Besöksadress

Storgatan 71 B

Postadress

901 86 Umeå

Organisationsnummer

202100-2460

Följ oss