Risk för skogsbrand i Jönköpings länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Linneryd

En trägärdesgård löper genom ett grönt naturbeteslandskap med stora lövträd.

Det vackra kulturlandskapet i Linneryd väl värt ett besök. Det är det enda av länets Natura 2000-områden som inte ligger i ett reservat men som ändå är lätt att besöka tack vare uppmärkta stigar. Det finns en folder, både i pappersform och digitalt, med en karta där du kan få mer information om vad det är du passerar när du går längs stigarna.

Aktuellt för detta besöksmål

Just nu har vi inga nyheter. Men håll utkik här efter kommande nyheter.

Föreskrifter

Allemansrätten – det här får du göra i naturen

I Sverige har vi allemansrätt, det innebär att du får utöva friluftsliv och röra dig fritt i naturen så länge du inte stör eller förstör.

Friluftsliv och allemansrätt
Träd och moln. Illustration

Serviceinformation

  • Ikon förInformationstavla Informationstavla

Fakta

Hitta hit

Från Vaggeryd:
Ta Hokvägen (väg 799) nordost om Vaggeryd och kör till Hok. I Hok tar du väg 817 mot Malmbäck. Följ vägen i drygt 4 kilometer så är du sedan framme i Linneryd. Parkeringen ligger på vänster sida i färdriktningen, några hundra meter efter gården på vänster sida. Det finns ingen P-skylt, men en informationstavla.

Från Malmbäck:
Kör söderut på Strömsdalsvägen och ta sedan av mot höger där det är skyltat mot Hok. Du är då inne på Hokvägen, eller väg 817. Fortsätt på vägen i ungefär 9 kilometer. Du ska passera Hästeryd, Fallnafors och Söräng. Strax innan Linneryd finns en parkering in på höger sida. Det finns ingen P-skylt, men en informationstavla.

Koordinater till parkeringen:
N 57° 31' 22.36", E 14° 20' 56.17"
57.52288, 14.34894

Tillgänglighet

Parkeringen är inte uppmärkt med ett P, men det står en informationstavla där. Det finns två markerade stigar som går genom området, en norr om och en söder om vägen. Det är bitvis kuperat och stigarna är inte tillgänglighetsanpassade. Gärdesgårdar och andra stängslingar går att öppna med grindar. Stigarna är smala och slingrande och uppmärkta med orange.

Kontakt

Felanmälan i naturreservatet

Landshövding

Brittis Benzler

Besöksadress

Hamngatan 4

Postadress

551 86 Jönköping

Organisationsnummer

202100-2288

Följ oss