Jobba hos oss

Vill du jobba på Länsstyrelsen i Jönköpings län? Här hittar du våra lediga jobb och kan läsa mer om oss som arbetsgivare.

Är du intresserad av samhällsfrågor och vill vara med och bidra till ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart samhälle?

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden.

Länsstyrelsen är en arbetsplats med välutbildade medarbetare inom områden som natur, miljö, samhällsbyggnad och landsbygd. Hos oss arbetar bland annat natur- och miljövetare, agronomer, jurister, och arkeologer. Länsstyrelsen har en unik bredd i uppdragen vilket skapar en unik arbetsplats med goda möjligheter att utvecklas.

Här listar vi de anställningar som är lediga hos oss och informerar om hur vi gör när en tjänst är tillsatt.

Klicka på rubrikerna/länkarna för att komma till webbplatsen Offentliga jobb där du hittar information om hur du lämnar in en ansökan och vem du kan kontakta om du har frågor.

 • Fältkontrollant

  Som fältkontrollant möter du huvudsakligen länets lantbrukare i deras vardag. Du förbereder och handlägger kontroller på kontoret, samt utför dessa i fält. Där...
 • Beredskapshandläggare inom området skydd mot olyckor

  Vi söker nu en kollega med kompetens inom området skydd mot olyckor. Som beredskapshandläggare arbetar du med uppgifter som att ge stöd till kommuner, samverka...
 • Arkivarie

  Som arkivarie jobbar du tillsammans med vår andra arkivarie i ett team med registratorer och ärendecontroller som tillsammans ansvarar för att utveckla...
 • Enhetschef till enheten för ärendestöd och service

  Som enhetschef leder, planerar, organiserar och utvärderar du arbetet inom enheten. Du skapar engagemang och stödjer medarbetarna så att både individuella och...

Vi läser alla ansökningar som kommer in. De som kallas till intervju är de som bäst matchar de krav vi ställer på tjänsten.

Intervjun tar mellan en och två timmar. Du får samma frågor som övriga kandidater som intervjuas. Passa på och ställ frågor till oss om det är något som är oklart, eller annat du funderar på under intervjun.

Intervjun är också ett tillfälle för dig att ta reda på mer om oss och det jobb du söker. Det kan vara nervöst att vara på anställningsintervju. Försök att vara dig själv, var konkret i dina svar, förbered gärna exempel. Vi kommer att bland annat att ställa frågor kring hur du hanterat liknande situationer tidigare som du kan ställas inför på jobbet hos oss.

Vi vill veta hur du löser problem och vad du lärt dig av svåra situationer. Ibland använder vi oss också av arbetsprover. Om ett arbetsprov är aktuellt så får du information om det, och hur det går till i samband med att du blir kallad till intervju.

Reseersättning

Om du har varit på intervju har du rätt att få ersättning för din resa. Använd blanketten nedan.

Ersättning vid rekrytering Pdf, 90.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Referenstagning

Vi utför referenstagningen på samma strukturerade sätt som intervjun. Vi brukar ta två referenser per kandidat, och referensen ska helst vara någon som är eller har varit din chef. Om du inte angett referenser i ansökan så förbered dessa till din anställningsintervju.

Efter intervjun

Efter intervjun hör vi av oss på telefon till dig som har varit på intervju för att meddela resultatet av rekryteringen. Hur lång tid efter din intervju det blir är olika beroende på hur många intervjuer vi har och hur det går att få tag i referenser.

Hitta till oss

På vår sida "Kontakta oss" hittar du vår besöksadress, kartor och annan information hur du kan ta dig hit. Var ute i god tid till din intervju, om du har bil så kan du få parkera en bit ifrån länsstyrelsen.

Kontakta oss Öppnas i nytt fönster.

Här kan du läsa mer om goda villkor för dig som anställd på Länsstyrelsen.

Förmåner

Som medarbetare på Länsstyrelsen har du inte bara en spännande arbetsplats utan får också en mängd bra förmåner:

Vi har goda anställningsförmåner

 • Individuella löner
 • Flexibla arbetstider
 • Upp till sju veckors semester
 • Semestertillägg
 • Pensionsavsättning och möjlighet till delpension från 61 års ålder
 • Trygghetsavtal vid verksamhetsförändringar
 • Goda möjligheter till kompetensutveckling

Vi månar om medarbetarnas hälsa

 • Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme
 • Företagshälsovård för alla
 • Olycksfallsförsäkring till och från samt på jobbet
 • Ersättning utöver Försäkringskassans sjukpenning vid sjukdom
 • Ersättning för läkarvård och medicin

Bra villkor när du blir förälder

 • Föräldralön utöver Försäkringskassans föräldrapenning
 • Rätt att jobba deltid intill utgången av det skolår då barnet fyller 12 år
 • Positiv inställning till att kunna förena föräldraskap med arbete

Hos oss arbetar många olika experter och yrkesgrupper med uppdraget att skapa ett hållbart samhälle. I filmerna får du höra dem berätta om deras arbete och hur det är att jobba på Länsstyrelsen.

Vi anslår alla tjänster, i listan nedanför ser du vilka.

Vi anslår alla tjänster, i listan nedanför ser du vilka.

Tjänst

Diarienummer

Tjänsten tilldelas

Beslutet anslogs

Analytiker social hållbarhet

112-6434-2021

Mårten Viberg

2021-08-23

Handläggare till jordbruksstöd

112-6074-2021

Alena Kalmychkova

2021-08-23

 Handläggare till jordbruksstöd

112-6074-2021

Jakob Österström

2021-08-23

Kontrollansvarig fältkontrollant

112-5520-2021

Susanna Lundberg

2021-08-23

Beredskapshandläggare- kärnenergiberedskap

112- 6427-2021

Johannes Alfredsson

2021-09-02

Kvalificerad samordnare

112-7011-2021

Claes Göran Johansson

2021-09-02

Du kan överklaga vårt beslut

Om du vill överklaga ett beslut ska du göra det genom att skriva till: Statens överklagandenämnd, Box 2218, 103 15 Stockholm. Vi vill även att du skickar ditt överklagande till Länsstyrelsen i Jönköping, 55186, Jönköping. I skrivelsen anger du beslutets diarienummer så vi vet vilket beslut du överklagar och varför du anser att beslutet ska ändras. Överklagandet ska ha kommit in till Länsstyrelsen i Jönköping inom tre veckor från den dag beslutet anslogs, annars kan överklagandet inte prövas.

Avbruten rekrytering går ej att överklaga

Länsstyrelsen ser positivt på att ta emot praktikanter och examensarbetare. I mån av plats och behov tar vi därför gärna emot examensarbetare och praktikanter.

Examensarbete

Är du intresserad av att göra ditt examensarbete hos oss? Gör i så fall en intresseanmälan som du kan skicka via e-post (precisera gärna i din intresseanmälan vad det skulle kunna handla om och varför du tror att det är intressant för Länsstyrelsen).

E-post: jonkoping@lansstyrelsen.se

Om vi har möjlighet att erbjuda examensarbete hör vi av oss när vi mottagit din intresseanmälan. Har du inte hört något ifrån oss inom en månad så har vi dessvärre inte lyckats hitta ett uppdrag som matchar dina önskemål.

Praktik

Är du intresserad av en praktikplats hos oss? Gör i så fall en intresseanmälan som du kan skicka via e-post.

E-post: jonkoping@lansstyrelsen.se

Som praktikant måste du vara försäkrad, antingen genom ditt universitet/högskola eller genom Arbetsförmedlingen. Kom ihåg att ange om du är berättigad försäkring i din ansökan. När du söker praktikplats är det även bra om du preciserar var inom Länsstyrelsen du helst vill praktisera. Titta gärna runt på hemsidan.

Om vi har möjlighet att erbjuda praktik hör vi av oss när vi mottagit din intresseanmälan. Om du inte hör något ifrån oss inom en månad så har vi dessvärre inte lyckats hitta ett uppdrag som matchar dina önskemål.

Sommarjobb

Vi annonserar våra sommarjobb på vår hemsida under lediga anställningar. Varje år har vi behov av ett antal säsongsanställda, främst på landsbygdsavdelningen och inom naturvårdsområdet. Säsongen sträcker sig oftast från april - oktober. Du hittar annonserna på vår hemsida under lediga anställningar.

Intresseanmälningar

Vi är enligt Anställningsförordningen skyldig att informera om alla lediga tjänster som finns på myndigheten. Av den anledningen har vi i praktiken ingen möjlighet att ta emot generella intresseanmälningar och spontanansökningar som saknar koppling till en utannonserad tjänst.

Kontakt