Information till verksamma på landsbygden

På de här sidorna har vi samlat information som kan vara bra att känna till för dig som har verksamhet på landsbygden, till exempel lantbruk eller landsbygdsföretag. Du hittar också information om kompetensutveckling och rådgivning.

Stöd till jordbruket och landsbygden 2023-2027

År 2023 förnyas jordbrukspolitiken i Sverige och resten av EU. Det innebär förändringar för stöden till jordbruket och landsbygden.

Ny jordbrukspolitik, Jordbruksverket Länk till annan webbplats.

Nyhetsbrev för Hallands landsbygd

Välkommen att prenumerera på Länsstyrelsens nyhetsbrev för Hallands landsbygd. Här kan du läsa om aktuella kurser och annat som är på gång inom lantbruk och landsbygd i Halland. Prenumerationen är kostnadsfri.

Klicka här för att anmäla dig till nyhetsbrevet för Hallands landsbygd Länk till annan webbplats.

Arkiv med äldre nyhetsbrev


Tidningen Lantbruksnytt

Lantbruksnytt ges ut av Länsstyrelsen och riktar sig till lantbrukare och andra företagare på den halländska landsbygden.

Vill du få senaste numret av tidningen skickad till dig via e-post? Mejla till Annica Lindén så skickar hon tidningen som en pdf-fil.

Växtnäring och växtskydd

Använder du växtskydd yrkesmässigt? Här finns information om integrerat växtskydd, behörighetsutbildningar och sprutjournaler.

Förvärv av lantbruksfastigheter

Har du köpt eller fått en lantbruksfastighet? Då kan du behöva söka förvärvstillstånd hos Länsstyrelsen.

Kompetensutveckling och rådgivning

Vill du utveckla ditt landsbygdsföretag för ökad hållbarhet och miljönytta? En viktig del av Landsbygdsprogrammet är utbildning och rådgivning för dig som är lantbrukare eller landsbygdsföretagare.

Syn och avräkning gällande arrende

Låter du som jordägare någon annan bruka din jord? För att fastställa arrendeställets skick bör du anlita så kallade synemän som genomför en syn. Synen bör genomföras både vid dagen för tillträde och dagen vid avträde.

Kontakt

Länsstyrelsen i Hallands län

Välkommen att kontakta oss på:

Telefon 010 - 224 30 00 (växel)

Dela sidan:

Landshövding

Anders Thornberg

Besöksadress

Slottsgatan 2

Postadress

301 86 Halmstad

Organisationsnummer

202100-2353

Följ oss