Länsstyrelsen Södermanland – Södermanland

Kvinna håller i en mobiltelefon utomhus

Oro för omvärldsläget

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro inför det osäkra omvärldsläget. Här samlar vi några länkar till relevant information.

KALENDER

 • 23 maj 2022 Klocka som ikon 09.00 - 12.15
  Marina naturvärden och en djupdykning längs Södermanlands kust Välkommen till ett inspirerande och kunskapslyftande seminarium om Södermanlands marina naturvärden – hur man inventerar ett läns kust på 7 år, vad vi har lärt oss och vad kunskapen kan användas till.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 23 maj 2022 Klocka som ikon 15.00 - 16.00
  Höjt statsbidrag för att öka tillgången till föräldraskaps­stödsprogram Länsstyrelserna i Örebro, Värmland, Södermanland, Östergötland, Gävleborg, Dalarna, Västmanland och Uppsala bjuder gemensamt in till ett kort digitalt möte om det nya statsbidraget som kommunerna har ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 23 maj 2022 Klocka som ikon 16.00 - 18.00
  Betesträff på Torps Gård – Stjärnhov Södermanlands nötköttsföretagare bjuder in till betesträff på Torps gård. Träffen organiseras i samarbetet med Greppa näringen.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 jun 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Investera i barns hälsa och utveckling Välkommen till en webbsändning med information om föräldraskapsstöd som verktyg i det förebyggande arbetet mot kriminalitet, missbruk, våld, psykisk ohälsa och utanförskap.

  Anmäl dig här – senast 29 maj

Miljö och vatten

Hur långt har våren kommit där du bor?

Nu vill vi ha din hjälp! Varje år genomförs Vårkollen där vi vill ha hjälp av allmänheten att rapportera in hur långt våren har kommit. Hur ser det ut just hos dig?

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

Klimatklivet.

Miljö och vatten

Sök stöd från Klimatklivet

Har du en idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan? Ansök under Klimatklivets ansökningsperiod 3-18 maj eller extra ansökningsperiod för publik laddinfrastruktur 23 maj-7 juni.

Logotyp för Stendörrens 50-års jubileum i blå och guldfärgad text. 

Besöksmål

Stendörrens naturreservat fyller 50 år

Stendörrens naturreservat bildades 1972 och fyller 50 år i år. Det kommer firas på olika sätt så håll utkik här och i våra sociala kanaler!

Besöksmål

Nu har naturum Stendörren öppnat!

Nu kan du besöka naturum Stendörren, vackert beläget längst in i Stendörrens naturreservat vid gården Aspnäset. Här finns något för alla att göra, stor som liten!

Miljö och vatten

Anmäl vattenverksamhet

Ska du anlägga en brygga, leda bort vatten eller utföra någon annan vattenverksamhet? Då kan du behöva anmäla åtgärden till Länsstyrelsen eller ansöka om tillstånd för den.

NYHETER

 • 2022-05-20

  Länsstyrelsen i Södermanland värd för årets myndighetsdialog

  Landshövdingar och länsråd från hela Sverige har tillsammans med företrädare från regeringen, däribland civilminister Ida Karkiainen, träffats i Nyköping under veckan där Länsstyrelsen i Södermanlands län varit värd för årets myndighetsdialog.
 • 2022-05-19

  Förslag på nya skyddsområden för fåglar i Södermanland

  Länsstyrelserna har fått i uppdrag att föreslå nya marina fågelområden till Natura 2000-nätverket. I Södermanlands län är ...
 • 2022-05-17

  Lägesbild för Södermanlands län

  Länsstyrelsen har i uppdrag från regeringen att redovisa en samlad lägesbild för länet med anledning av den ryska invasion...
 • 2022-05-10

  Lägesbild för Södermanlands län

  Länsstyrelsen har i uppdrag från regeringen att redovisa en samlad lägesbild för länet med anledning av den ryska invasion...