Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

14 maj 2024 klocka 13.00 - 14.00

Unga som säljer sex

Ensam deprimerad tonårstjej i munktröja sitter ensam på sängen.

Foto: Aleksandr Davydov

Är du yrkesverksam inom hälso-och sjukvård, skola, socialtjänst, rättsväsendet och civilsamhället? Välkommen till ett webbinarum om ny forskning om att sälja sex som ung och använda sex som självskadebeteende.

Sälja sex som ung och använda sex som självskadebeteende

Prostitution och människohandel är en våldsutsatthet som är en del av mäns våld mot kvinnor. Det drabbar främst flickor och kvinnor men också män och pojkar.

Som ett led i att utveckla arbetet i Polisregion Öst bjuder Länsstyrelsen Jönköping, Södermanland och Östergötland tillsammans med Region Jönköping, Sörmland och Östergötland in till en kunskapshöjande föreläsning.

Unga som säljer sex i Sverige gör det av olika anledningar. Många mår mycket dåligt och fler än var femte som säljer sex gör det som en form av självskadebeteende.

Målgrupp

Föreläsningen riktar sig till dig som är yrkesverksam inom hälso-och sjukvård, skola, socialtjänst, rättsväsendet och civilsamhället.

Föreläsare

Forskaren och läkaren Cecilia Fredlund har i sin avhandling undersökt hur många unga i Sverige som uppger att de säljer sex, och varför de gör det. Hon har också tittat på vilka riskfaktorer som kan kopplas till att sälja sex som ung och hur unga använder sex som självskadebeteende. Det senare har tidigare inte blivit studerat.

Praktisk information

Länk till webbinarium

Anslutningslänk skickas med e-post strax inför mötet.

Arrangörer

Konferensen anordnas av Regionerna i Östergötland, Jönköping och Sörmland samt Länsstyrelserna i Östergötland, Jönköping och Södermanland.

Logotyperna för arrangörerna Regionerna i Östergötland, Jönköping och Sörmland samt Länsstyrelserna i Östergötland, Jönköping och Södermanland.
Var:
Digitalt
Kostnad:
Ingen kostnad för deltagande
Sista anmälningsdag:
12 maj 2024

Anmäl dig

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 12 maj klockan 23.59.

Kontakt

Petra Blom
Utvecklingsledare, Enheten för social hållbarhet
Länsstyrelsen i Södermanlands län

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss