Aktuella varningsmeddelanden i Örebro länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Utsättning av fisk och kräftor

För att sätta ut eller flytta fisk eller kräftor från ett vattenområde till ett annat krävs tillstånd av Länsstyrelsen. All utsättning ska också återrapporteras till Länsstyrelsen.

Ansök om utsättning

Under vissa perioder får vi in många ansökningar vilket gör att handläggningtiden blir längre än vanligt. Om du vill vara säker på att få ett beslut innan planerad utsättning behöver du därför vara ute i god tid med din ansökan.

Utsättning av fisk

För att sätta ut fisk eller flytta fisk från ett vattenområde till ett annat krävs tillstånd av Länsstyrelsen. Fisk får inte planteras ut om detta kan medföra spridning av olämpliga arter eller stammar av fisk eller av smittsamma sjukdomar. Tillståndet för utsättning av fisk gäller i ett år, sedan behöver du ansöka på nytt.

Ansök om tillstånd till utsättning av fisk

Utsättning av kräftor

För att sätta ut kräftor eller flytta kräftor från ett vattenområde till ett annat krävs tillstånd av Länsstyrelsen. Kräftor får inte planteras ut om detta kan medföra spridning av olämpliga arter eller stammar av kräftor eller av smittsamma sjukdomar. Tillståndet för utsättning av kräftor gäller i ett år, sedan behöver du ansöka på nytt.

Ansök om tillstånd till utsättning av kräftor

Återrapportering av usättning av fisk och kräftor

All utsättning av fisk och kräftor ska återrapporteras till Länsstyrelsen. Krav på återrapportering ligger som ett villkor i alla beslut om utsättningar. I ditt beslut står det när återrapportering senast ska ha inkommit till Länsstyrelsen.

Återrapportering av utsättning av fisk och kräfor

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Lena Rådström Baastad

Besöksadress

Östra Bangatan 11

Postadress

701 86 Örebro

Organisationsnummer

202100-2403

Följ oss