Risk för vattenbrist i Jönköpings länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Länsstyrelsen Jönköping – Jönköping

Varje kilowattimme (kWh) räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

 • 28 18 mar 2022 nov 2022 Klocka som ikon Heldag
  Rådgivning för småvatten och våtmark i odlingslandskapet Funderar du på att anlägga en våtmark i det öppna odlingslandskapet och önskar tips och råd om hur du går tillväga?

  Anmäl dig här – senast 18 november

 • 06 31 sep 2022 dec 2022 Klocka som ikon 00.00 - 17.00
  Rådgivning om natur- och kulturvärden på din gård Ängs- och betesmarker är några av de mest artrika miljöer som finns och de är helt beroende av att vi fortsätter att bruka dem genom bete och slåtter. Vill du ha råd och tips på hur du kan bevara och ...

  Anmäl dig här – senast 31 december

 • 06 okt 2022 Klocka som ikon 18.00 - 20.00
  Kan jag påverka köttkvalitén hos mina djur? Detta är kursen för dig som vill veta mer om hur olika faktorer i din produktion kan påverka vilken slutprodukt du levererar till dina kunder.

  Anmäl dig här – senast 6 oktober

 • 07 okt 2022 Klocka som ikon 09.00 - 15.30
  Länsvattendagen 2022 Välkommen till 2022 års upplaga av Länsvattendagen! Det blir en dag då vi går igenom aktuella frågor för dig som arbetar med vatten.

  Anmälningsdatum är passerat

Samhälle

Om Rysslands invasion av Ukraina

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro inför det osäkra omvärldsläget. Här finner du länkar till relevant information.

Köp inte smuggelhund

Vill du köpa hund? Då gäller det att vara uppmärksam eftersom det finns en risk att den hund du köper är en smuggelhund.

Person som håller i en höna.

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket

Producenter inom fjäderfä- och animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Djur

Varg i Jönköpings län

Varg väcker ofta många frågor. Här finns samlad information för dig som vill veta mer.

Låga flöden i Emån

Det råder vattenbrist i Emåns vattensystem. Därför är det viktigt att vara sparsam med vattnet. Här svarar vi på frågor för dig som har tomt eller verksamhet inom Emåns avrinningsområde.

Illustration med svensk flagga och röd husgavel mot blå himmel.

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

NYHETER

 • 2022-09-30

  Nya civilområden bidrar till stärkt motståndskraft

  Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Jönköpings län ingår i det sydöstra civilområdet. Indelningen...
 • 2022-09-26

  Klimatveckan närmar sig

  Årets Klimatvecka från 17 till 23 oktober med tema Klimatsmart näringsliv bjuder på en mängd spännande aktiviteter runt om...
 • 2022-09-06

  Planerad naturvårdsbränning

  Ibland måste skogen brinna för att arter inte ska försvinna. Därför genomför Länsstyrelsen med jämna mellanrum naturvårdsb...