Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Säsongsavslut för underhåll och skoterkörning på statliga vinterleder

Skoter på led

Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

Den 19 april avslutas kontroll och underhåll av länets statliga vinterleder. Då är också säsongen över för skoterkörning längs de allra flesta leder som upplåts för skotertrafik inom länets regleringsområden.

Underhåll av vinterleder upphör efter 19 april

Mellan den 15 februari och 19 april ser våra naturbevakare till att de statliga vinterlederna är i ordning, och att fjällsäkerheten upprätthålls. I Frostviksfjällen finns leder där underhållet fortsätter fram till 2 maj.

Under hela perioden ser naturbevakarna kontinuerligt över ledmarkeringar, och sätter vid behov ut varningskäppar vid eventuella hinder. Rastskydd och andra säkerhetsanordningar längs lederna får också löpande översyn. När säsongen och snöföret går mot sitt slut plockar man bort extrastakning av leder som korsar sjöar och vattendrag.

Efter den 19 april upphör den löpande kontrollen av vinterleder och anläggningar. Det innebär att du behöver vara extra uppmärksam om du färdas längs lederna.

Skotertrafik

De flesta leder som är upplåtna för skoterkörning inom de statliga regleringsområdena stänger för skotertrafik efter den 19 april. I Frostviksfjällen finns några undantag där skoterkörning är tillåten fram till den 2 maj.

I vår interaktiva karta Motortrafik i naturen finns information om våra skoterleder och regleringsområden.


Kontakt

Har du frågor eller synpunkter om våra fjälleder och tillhörande anläggningar så är du välkommen att kontakta oss på följande adress.

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 Östersund

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss