Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Besvärliga förhållanden på fjälleder, särskilt för skoter

Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

Töväder, blåst och regn har skapat svåra förhållanden längs vissa leder. Djupt men poröst snötäcke, öppna bäckar och mycket vatten över myrar och sjöar gör terrängen svårframkomlig.

Det har den senaste tiden varit rejält töväder med både blåst och regn. I kombination med förhållandevis lite tjäle i marken innebär detta mycket besvärligt före längs vissa leder, i synnerhet för skoterkörning. Snötäcket är djupt men samtidigt poröst utan fast botten. Bäckar har gått upp längs lederna och det är på vissa ställen mycket vatten, särskilt över myrar och sjöar.

Var försiktiga om ni beger er ut, och tänk på att leder som är frusna på morgonen snabbt kan bli oframkomliga senare på dagen. Snöbryggor kan vara förrädiska.

Förutsättningarna förändras med väderleken. I dagsläget är det framför allt besvärligt i låglänt terräng, till exempel de leder som utgår från Vålådalen.

Kontakt

Har du frågor eller synpunkter om våra fjälleder och tillhörande anläggningar så är du välkommen att kontakta oss på följande adress.

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 Östersund

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss