Regler i marina skyddade områden

Utanför de flesta av länets vattendrag finns så kallade fredningsområden där fisket är särskilt reglerat. Inom naturreservat och fågelskyddsområden kan också finnas bestämmelser som begränsar möjligheterna till fiske.

Utanför de flesta av länets vattendrag finns så kallade fredningsområden där fisket är särskilt
reglerat. I fredningsområdena är fiske förbjudet från och med 1 oktober till och med 31 mars. Förbudet gäller inte fiske med hummertina.

Under perioden 1 april till och med 30 september får fiske inom fredningsområdena bedrivas endast med landvad efter sill, skarpsill eller makrill, med hummertina och med handredskap om metoden som sådan inte kräver användning av båt, eller utgörs av angeldonsfiske eller liknande metod. Trollingfiske är inte tillåtet.

Ett flertal fredningsområden finns även ute i havet, där fisket är reglerat under delar av året.

Regler som gäller för respektive fredningsområde, webbplasten Svenskafiskeregler.se Länk till annan webbplats.

Marina skyddade områden där fisket med nät, ryssjor och landvad har begränsats

I vissa marina skyddade områden i Halland ha fisket med nät, ryssjor och landvad begränsats för att ge fåglarna och de marina däggdjuren ett starkare skydd. De nya reglerna gäller från oktober 2021.

Fiske inom reservat

Inom naturreservat och fågelskyddsområden kan också finnas bestämmelser som begränsar möjligheterna till fiske. Inom en del av Vendelsöarnas naturreservat (Varberg) är fiske med nät förbjudet.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Thornberg

Besöksadress

Slottsgatan 2

Postadress

301 86 Halmstad

Organisationsnummer

202100-2353

Följ oss